۰۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۱:۳۶
کد خبر: ۱۹۶۳۶۷

سند ماهواره یوتل ست به نام افغانستان

خبرگزاری رسا ـ افغانستان دارای بیش از شصت شبکه تلویزیونی و 160 ایستگاه رادیویی است. همچنین نزدیک به 90 درصد جمعیت این کشور تحت پوشش خدمات مخابراتی قرار دارند.
ماهواره

به گزارش سرویس مانیتورینگ خبرگزاری رسا؛ بی بی سی فارسی در خبری گفت: امیرزی سنگین، وزیر مخابرات افغانستان اعلام کرده است که نخستین ماهواره متعلق به این کشور به نام 'افغانستان یک' تا یک ماه دیگر در مدار زمین در اختیار افغانستان قرار می‌گیرد و این کشور به صورت رسمی به جمع کشورهای صاحب ماهواره می‌پیوندد.


او روز چهارشنبه هنگام امضاء قرار داد این ماهواره با شرکت "یوتل ست" به خبرنگاران گفت: شرکت یوتل ست اکنون 36 ماهواره در مدار زمین دارد و بر اساس قرارداد میان افغانستان و این شرکت یکی از این ماهواره‌ها در اختیار افغانستان قرار داده می‎شود.


آقای سنگین با اشاره به اینکه افغانستان سالانه حدود 15 میلیون دلار از طریق این ماهواره درآمد خواهد داشت، گفت: نفع افغانستان از این ماهواره در کل بیش از 100 میلیون دلار خواهد بود.


او درباره کاربرد این ماهواره برای افغانستان گفت: ایجاد تسهیلات در زمینه مخابرات و اینترنت، رسانه‌ها، ارتباط اداره‌های دولتی و تامین ارتباط میان نیروهای نظامی افغانستان از کاربردهای این ماهواره خواهد بود.


آقای سنگین ابراز امیدواری کرد که بهبود قابل توجه در پوشش رسانه‌ای در داخل بوجود ‌آید و از طریق این ماهواره رسانه‌های تصویری افغانستان در کشورهای هند، پاکستان، آسیای میانه، شرق میانه به شمول ترکیه و عربستان سعودی قابل دید خواهد بود و ماهواره افغانستان این کشورها را تحت پوشش قرار خواهد داد.


نصرت الله رحیمی، سخنگوی وزارت مخابرات افغانستان به بی‌بی‌سی گفت: شرکت یوتل ست تا یک ماه دیگر این ماهواره را که دارای 6 ترانسپوندر است در موقعیت که برای افغانستان اختصاص داده شده، انتقال می‌دهد و از دو ترانسپوندر شرکت یوتل ست سالانه چهار میلیون دلار دریافت خواهد کرد.


آقای رحیمی با اشاره به اینکه این ماهواره حدود 10 سال قبل به فضا پرتاب شده، توضیح داد که عمر ماهواره‌ها 15 سال است و افغانستان فقط برای 5 سال با این شرکت قرار داد دارد.


قابل ذکر است افغانستان دارای بیش از شصت شبکه تلویزیونی و 160 ایستگاه رادیویی است. همچنین این کشور توانسته است نزدیک به 90 درصد جمعیت افغانستان را تحت پوشش خدمات مخابراتی قرار دهد. بیش از بیست میلیون نفر از تلفن‌های همراه استفاده می‌کنند.


کارشناسان بر این باورند ایران می تواند برای کمک بیشتر به پیشرفت تکنولوژی های نوین در افغانستان مانند ساخت و پرتاب ماهواره، وارد صنعت با ظرفیت این کشور شده و علاوه بر سودآوری برای خود، مانع وابسته شدن هر چه بیشتر کشور دوست و مسلمان افغانستان به نواستعمارگران غربی شود./1421/1409/ح

ارسال نظرات