۰۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴:۵۹
کد خبر: ۱۹۵۸۱۹
آیت الله خرازی:

انقلاب را فدای مطامع شخصی نکنیم/ بیش از هر زمان نیازمند وحدت هستیم

خبرگزاری رسا ـ آیت الله خرازی انقلاب اسلامی را یکی از الطاف الهی دانست و گفت: باید قدر آن را بدانیم و هرکس در هر گوشه ای از کشور بدون چشمداشت در حفظ و دفاع از آن کوشا باشد.
آيت الله محسن خرازي آيت الله محسن خرازي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیتالله محسن خرازی، استاد اخلاق حوزه علمیه قم بعد از ظهر امروز در دیدار دبیران مسؤولان ستادی و استانی کمیته‌های مساجد سراسر کشور در مسجد حضرت معصومه(س) قم، برقراری انقلاب اسلامی را یکی از الطاف الهی دانست و اظهار داشت: هر فرد در هر گوشه ای از کشور با اخلاص و خیرخواهی بدون چشم داشت باید انقلاب را حفظ کند.

وی با بیان این که امام(ره) توانست این نهضت پاک را با اخلاص خود بنیان بگذارد، گفت: باید بسیار قدر این انقلاب را بدانیم و در راه حفظ آن به دنبال مطامع شخصی خود نباشیم؛ خدا امام(ره) را فرستاد تا در برابر خاندان کثیف و منحوس پهلوی بایستد همان گونه که حضرت موسی(ع) را در مقابل فرعون فرستاد.

استاد اخلاق حوزه علمیه قم در تشریح جنایات خاندان پهلوی، ابراز داشت: آنها چادر را از سر زنان برداشتند و این را به تمام مراکز دولتی و غیر دولتی بخشنامه کردند، روضه سیدالشهدا(ع) را ممنوع کردند و با دشمنان اسلام در ارتباط بودند؛ علمای اسلام در برابر آنها ایستادند و مبارزه کردند.

آیت الله خرازی با بیان این که وجود علمای متقی برای مردم حجت است، گفت: بعد از پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) دستور آمد به علمای متقی مراجعه کنید ما اینها را حجت قرار دادیم و قولشان برای شما حجت است یعنی در روز قیامت وقتی از شما پرسیدند بر چه اساسی چنین عملکردی داشتید نمی توانید بگویید خودم تشخیص دادم زیرا خواهند گفت مگر تو مجتهدی؟ اما اگر بگویی از فلان آقا تقلید کردم از تو می پذیرند.

وی ادامه داد: خداوند در زمان غیبت پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) علما را حجت قرار داد تا در احکام و حوادث روزگار به سراغ اینها برویم؛ این لطف خدا است که در طول این هزار سال پس از غیبت در هیچ زمانی حلقه مفقوده نداشتیم و علما در طول این قرن ها وجود داشتند و مردم را هدایت می کردند و شیعیان همواره برای کارهای خود حجت داشته و دارد.

استاد اخلاق حوزه علمیه قم در تشریح فعالیت علما در طول سالیان غیبت امام عصر(عج)، گفت: آنها همواره مردم را راهنمایی می کردند و در این زمینه کتاب‌های بسیار نوشته اند و شاگردان فراوانی تربیت کرده‌اند؛ علما در برابر فساد و ظلم ایستاده و با طاغوت زمان خود به مبارزه پرداخته اند و با این کارها اسلام را حفظ کرده اند.

آیت الله خرازی در بخش دیگر سخنان خود به اهمیت و جایگاه مساجد در اسلام پرداخت و ابراز داشت: هرکس با قرآن و روایات آشنا باشد به وضوح می داند که اسلام برای مسجد اهمیت بسیار زیادی قائل است؛ در فقه می خوانیم که لاصلاة لجار مسجد الا فی المسجد یعنی نماز همسایه مسجد در مکانی غیر از مسجد، نماز نیست.

وی ادامه داد: نه این که نماز چنین فردی باطل است اما نماز شایسته ای نیست؛ نماز با آن اهمیتی که در آیات و روایات دارد و می تواند هر انسان پاکیزه‌ای را به عروج و درجات بالایی برساند، همین نماز اگر خارج از مسجد خوانده شود برای همسایه مسجد آن اثرات را ندارد.

استاد اخلاق حوزه علمیه قم شناخت اهالی مسجد را بسیار ضروری خواند و گفت: امروزه بیش از هر زمانی نیاز به وحدت و انسجام داریم؛ اهالی مسجد باید همدیگر را بشناسند و از توانایی‌ها و مشکلات یکدیگر آگاه باشند؛ وقتی توانمندی افراد مختلف در زمینه‌های مختلف مشخص باشد در موارد نیاز مسجد می تواند از این افراد با اطمینان استفاده کند.

آیت الله خرازی در توصیف نمازگزارن مسجد اظهار داشت: کسانی که مقید به خواندن نماز اول وقت در مسجد هستند از صفای باطنی برخوردارند که می توان از وجود آنها استفاده کرد؛ در تعریف عدالت می گویند هرکس مرتب به مسجد می آید نشانه عدالت او است و می توانید پشت سرش نماز بخوانید.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خطاب به جوانان و نوجوانان مسجدی، گفت: شما در ابتدای راه زندگی با دین آشنا شده‌اید و راه مستقیم را به شما نشان داده‌اند، قدر این موقعیت را بدانید؛ صراط مستقیم این است که دنبال قرآن و کلام اهل بیت(ع) باشیم و با بهره‌مندی از آنها توشه‌ای برای آخرت خود برداریم؛ ائمه اطهار(ع) فرمودند نحن صراط المستقیم، واقعا اینها راه مستقیم هستند و چه راهی بهتر از این راه؟

استاد اخلاق حوزه علمیه قم با بیان این که عده‌ای از مردم راه را گم کرده و به بیراهه رفته اند، گفت: برخی فکر می کنند هدف زندگی تنها کسب درآمد است اما پول نمی تواند ثمن ما باشد، بها و ارزش واقعی انسان بسیار بالاتر از آن است./928/پ202/ج

 

ارسال نظرات