۰۸ دی ۱۳۹۲ - ۱۵:۱۳
کد خبر: ۱۹۳۵۲۸

چند خبرکوتاه از سازمان اوقاف و امورخیریه

خبرگزاری رسا ـ 12ساعت آب وقفی قناتی در حومه شهرستان بم پس از 70 سال از دست متصرفین خارج و احیاء شد.
سازمان اوقاف و امور خيريه

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از اداره کل اوقاف و امور خیریه استان کرمان، حجت الاسلام مهدی امیری، سرپرست اوقاف شهرستان بم گفت: در بازخوانی پرونده‌ها و وقف نامه‌های قدیمی به وقف نامه‌ای برخورد کردیم که سال‌ها راکد مانده و عمل به وقف نشده بود.

12 ساعت آب وقفی قناتی در بم پس از 70 سال به وقفیت بازگشت

وی با توضیح جزئیات وقفنامه بیان داشت: علی تدین واقف نیکوکار بمی در سال 1320 (هجری شمسی) 12 ساعت آب قناتی را در حومه شهرستان بم بر مخارج مراسم  آب و آش و برگزاری روضه خوانی و عزاداری حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) در ماه محرم وقف کرده بود .

امیری با اشاره به این‌که واقف در متن وقف نامه ذکر کرده که آب چاه تدین از ساعت 5 عصر روز شنبه تا 5 صبح روز یکشنبه وقف است، افزود: پس از انقلاب موقوفه در دست متصرفین قرار گرفت و با توجه به این‌که هیچ پرونده و عملکردی از این موقوفه در اداره اوقاف به ثبت نرسیده بود، هیچ گونه پیگیری هم از سوی اوقاف بم در این خصوص انجام نشده بود.

وی افزود: با پیگیری‌های واحد حقوقی این اداره و همکاری محاکم قضایی و دادستان شهرستان بم با حضور در منطقه، آب چاه از دست متصرفین خارج و به وقفیت بازگردانده شد.

امیری ارزش آب چاه را بالغ بر 2 میلیارد ریال بیان کرد و افزود: در حال حاضر آب چاه به مزایده گذاشته شده و طبق نیت واقف مصرف خواهد شد.

سر پرست اوقاف شهرستان بم در خصوص وظیفه اوقاف در قبال نیت خیر خواهانه واقفان اظهار داشت: ما در حفظ و نگهداری این میراث ارزشمند مسئولیم و امینانه برخورد کردن نیات واقفان خیر اندیش مهمترین وظیفه ما خواهد بود پیگیری و احیاء این وقف ارزشمند خود نشان از زنده بودن واقفین دارد که باعث جاری شدن چشمه سار وقف پس از گذشت سال‌ها در جامعه است.

نشست هم اندیشی وقف با حضور استادان حوزه و دانشگاه برگزار شد

نشست هم اندیشی با موضوع «وقف و بانوان» با حضور بیش از 130 نفر از استادان حوزه و دانشگاه و با سخنرانی نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد.

در این جلسه هم اندیشی که روز پنجشنبه 5 دی‌ماه و با حضور جمعی از بانوان فرهیخته، استادان حوزه و دانشگاه از جمله دکتر عظیم زاده، معاون پژوهشی دانشگاه امام صادق(ع) و مینو اصلانی، رئیس بسیج جامعه زنان برگزار شد، مباحث مرتبط با وقف و بانوان و محورهای سومین همایش «نقش بانوان در توسعه فرهنگ وقف» مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

حجت الاسلام و المسلمین محمدی، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف، حسن ربیعی، مدیرکل حوزه ریاست، روابط عمومی و امور بین الملل، معصومه فرزانه، مشاور امور بانوان سازمان اوقاف و برخی از استادان از جمله سخنرانان این نشست بودند.

حضور پر رنگ جامعه علمی کشور در پنجمین همایش وقف و رسانه

معاون روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه از حضور پررنگ جامعه علمی و دانشگاهی کشور در پنجمین همایش وقف و رسانه در تهران خبر داد.

رضا مفید اظهار کرد: امسال با توجه به رویکرد سازمان اوقاف و  امور خیریه مبنی بر تخصصی ترشدن همایش وقف و رسانه سعی کردیم تا مدعوین تخصصی و دانشگاهی، حضور بیشتری در این برنامه داشته باشند.

وی ادامه داد: بر این اساس با هماهنگی به عمل آمده با مرکز پژوهش‌های اسلامی صدا و سیما ،43 تن از پژوهشگران و 33 نفر از استادان و مدیران دانشکده صدا و سیما مرکز قم را که مسئولیت اصلی در تولید محتوای دینی در رسانه ملی دارند به این مراسم دعوت شده‌اند.

مفید اظهارکرد: علاوه بر این، با ارتباطی که با دانشگاه‌هایی همچون دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، دانشکده ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه امام صادق(ع)، دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه صدا و سیما تهران برقرار کردیم از استادان مرتبط با بحث ارتباطات و رسانه برای حضور گسترده در پنجمین همایش وقف و رسانه دعوت به عمل آمده است.

به گفته وی، علاوه بر حضور طیف وسیعی از مدیران رسانه‌ها در حوزه‌های مختلف رسانه‌ای ، از 59 تن از مدیران، برنامه سازان و هنرمندان رسانه ملی هم دعوت شده است.

مفید تاکید کرد:61 تن از مدیران رسانه‌های جمعی  و 73 نفر از استادان دانشگاه هم به پنجمین همایش وقف و رسانه دعوت شده‌اند.

جمشید مشایخی، داریوش ارجمند و محمدرضا طالقانی در پنجمین همایش وقف و رسانه شرکت می‌کنند.

رئیس ستاد همایش وقف و رسانه با اشاره به حضور پر شور هنرمندان و ورزشکاران به عنوان افراد تاثیرگذار جامعه در پنجمین همایش وقف و رسانه، از حضور جمشید مشایخی، داریوش ارجمند و محمدرضا طالقانی در این همایش خبر داد.

حسن ربیعی، مدیرکل حوزه ریاست، روابط عمومی و امور بین الملل سازمان اوقاف و امور خیریه در گفتگو با ستاد خبری هفته وقف با اشاره به برگزاری پنجمین همایش وقف و رسانه در روز یکشنبه 8 دی‌ماه در تالار وحدت اظهار کرد: بهره‌گیری از ظرفیت تمامی رسانه‌های جمعی و چهره‌های تاثیرگذار در امر تبلیغ و ترویج سنت حسنه وقف، رویکرد اصلی سازمان اوقاف و امور خیریه است.

وی با بیان این‌که هنرمندان و ورزشکاران به عنوان چهره‌های تاثیرگذار در تبلیغ فرهنگ وقف مورد توجه هستند، گفت: در پنجمین همایش وقف و رسانه که با شعار «وقف و رسانه و حماسه اقتصادی» برگزار می‌شود.

رئیس ستاد همایش وقف و رسانه با اشاره به حضور محمدرضا طالقانی، پیشکسوت ورزش کشتی و پهلوانی ایران در این همایش اظهار کرد: همچنین ورزشکاران مطرحی همچون؛ علی انصاریان ، حمید استیلی و افشین پیروانی از مهمانان ورزشی این همایش‌اند.

نوش آبادی: وقف می‌تواند خلاء‌های اقتصادی بخش فرهنگ را برطرف کند

معاون حقوقی و امور مجلس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این‌که نقش اقتصادی وقف در عرصه فرهنگ برجسته است گفت: موقوفات فرهنگی می‌توانند خلاء‌های اقتصادی بخش فرهنگ را برطرف کند.

حسین نوش آبادی، معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این مطلب که وقف سنت حسنه اسلامی است که مانند چشمه‌ای جوشان و ماندگار انسان‌ها سیراب می‌کند خاطرنشان کرد: هرچه این چشمه، زلال، شفاف و گواراتر باشد، وجود تشنه آدمی را سیراب‌تر خواهد کرد.

وی ادامه داد: این که مقام معظم رهبری می‌فرمایند، وقف صدقه جاریه است، مفهومش این است که وقف سرمایه‌ای ماندگار و تمام ناشدنی است که منافع آن برای همه نسل‌ها قابل استفاده و بهره‌برداری است.

وی تصریح کرد: توسعه موقوفات و حفاظت از این سرمایه مادی و معنوی، وظیفه سنگینی است که بر دوش متولیان وقف و سازمان اوقاف و امور خیریه است.

نوش آبادی ادامه داد: همانطور که خداوند متعال در قرآن کریم به وام دهندگان قرض الحسنه اجر مضاعف و پاداشی بزرگ عنایت می‌فرمایند و ارزش آن را بالاتر و برتر از بخشش مال می‌داند، ارزش وقف و موقوفات نیز بالاتر از صدقه زودگذر و ناپایدار خواهد بود.

وی افزود: موقوفات سرمایه مهم اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بشمار می‌آید که می‌تواند خلاء‌های ناشی از فقر اقتصادی و اجتماعی جامعه را از بین برده و فواید و منافع آن صرف ساماندهی و توسعه فرهنگی جامعه شود.

معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، توسعه آموزش‌های دینی و قرآنی، اقامه عزاداری‌های امام حسین(ع) برگزاری محافل های علمی و فرهنگی، عمران و بازسازی مساجد، احیاء و مرمت و ساماندهی اماکن دینی و بقاع متبرکه، توسعه مراکز بهداشتی و درمانی، توسعه فضاهای علمی و آموزشی، حمایت از افراد نیازمند واقعی، اعزام مبلغان دینی، نشر کتاب‌های سودمند، احیای زمین‌های زراعی، توسعه منابع آب و حفر قنات‌ها، تامین مایحتاج اولیه نیازمندان واقعی از جمله اقدامات و فعالیت‌هایی است که از طریق وقف و موقوفات در جامعه اسلامی تامین می‌شود.

نوش آبادی بیان داشت: اجرای صحیح نیات موقوفات در گرو به کارگیری مدیران توانا، امانت دار، پاکدست و نیروهای مخلص و وظیفه شناس است که بر مسئله وقف و امور شرعی آن ایمان و اعتقاد راسخ داشته باشند.

وی در پایان گفت: یکی از وظایف مهم مسئولان و مدیران حوزه اوقاف، ترویج فرهنگ وقف و زمینه سازی برای تشویق مردم در این حرکت الهی است و همچنین ارائه گزارش جامع، اطلاع رسانی و انعکاس صحیح اخبار به مردم و برطرف کردن نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت است.

مدیران و کارکنان سازمان اوقاف با آرمان‌های امام راحل تجدید پیمان کردند

نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف، مدیران و مسئولان این سازمان شنبه هفتم دی‌ماه در آستانه هفته وقف با حضور در مرقد مطهر امام خمینی(ره) با آرمان‌های بلند بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران تجدید پیمان کردند.

در این مراسم که در آستانه هفته بزرگداشت وقف برگزار شد، حجت الاسلام و المسلمین علی محمدی نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف در معیت معاونان، مدیران و کارکنان این سازمان با حضور در مرقد مطهر امام راحل و قرائت فاتحه و اهدای تاج گل به مرقد مطهر حضرت امام خمینی(ره)، یاد و نام و خاطره امام راحل را گرامی داشتند.

دکتر الهی زاده: الگوی زنان واقف، بانوی دو عالم حضرت زهرا(س) است

مشاور رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: وقف برترین نوع انفاق است و به عنوان باقیات الصالحات و صدقه جاریه بر آن بسیار تاکید شده است.

حجت الاسلام دکتر الهی زاده مشاور عالی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در نخستین کارگاه آموزشی وقف که با حضور جمعی از پژوهشگران برتر حوزه‌های علمیه خواهران در تهران برگزار شد، اظهار داشت: وقف یکی از مصادیق حیات طیبه است که در قرآن و احادیث در مورد آن سخن رفته است.

وی گفت: در وقف سرمایه و اصل ثابت است و از ثمره آن استفاده می‌شود، و تا وقف را به سود آوری نرسانیم، امکان بهره‌وری و اجرای نیات امکان پذیر نیست.

دکتر الهی‌زاده خاطرنشان کرد: شجره طیبه وقف، ریشه آن موقوفه، اقتصاد و عمران است و تن و ساقه آن فقه و حقوق است و باید به صورت شرعی، حقوقی و قانونی و امینانه از یک موقوفه استفاده شود.

وی شاخ و برگ شجره طیبه وقف را احیای قرآن، ولایت، تامین نیازهای مردم بشمار آورد و گفت: رسالت وقف ترویج قرآن و عترت است و ثمره آن حفظ ارزش‌ها و انسجام ملت در کوتاه مدت و تحقق تمدن اسلامی در بلند مدت است.

دکتر الهی‌زاده در جمع بندی سخنان خود یادآور شد: انفاق در تقویت ایمان و بروز آن در صحنه جامعه و عدالت اجتماعی بسیار تاثیرگذار است.

وی گفت: اگر جامعه‌ای انفاق نداشته باشد، منقرض خواهد شد، البته انفاقی که نیت ان برای خدا و مردم باشد، موقوفات هم برای خدا و جامعه است.

مشاور سازمان اوقاف و امور خیریه متذکر شد: موضوع وقف و قرآن در جامعه به هم گره خورده است و امامزادگان به عنوان جایگاهی برای ابراز ارادت به ائمه اطهار(ع) هستند.

دکتر الهی زاده تصریح کرد: نکته برجسته دروقف، برای خدا بودن آن است و زمانی که کسی مالی را وقف می کند به وقف خدا در می‌آورد و دیگران هم از منفعت آن استفاده می‌کنند.

وی گفت: ائمه اطهار یا واقف و یا متولی بوده‌اند و واقف و متولی نمونه حضرت سید الشهداء(ع) است.

وی گفت: حضرت زهرا(س) هفت باغی که به ایشان هبه شده بود، در راه خدا وقف نموده است و به عنوان نخستین بانوی واقف در اسلام و الگوی زنان واقف ما است.

دکتر الهی‌زاده گفت: همه باید واقف باشیم و وقف برای همه نیازها و نیازمندان است و این براساس آیات قرآنی است، لذا اگر کسی مالی دارد هر مقدار از آن را برای حفظ اسلام و باقیات الصالحات به عنوان وقف قرار دهد.

وی اجرای امر وقف را پیشبرد و نهادینه کردن فرامین اسلام دانست و اضافه کرد: در صدر اسلام همه صحابه در فکر این بودند که یک وقف داشته باشند.

دکتر الهی‌زاده وقف مشارکتی را یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین انواع وقف دانست و گفت: در این عرصه  می‌توان، بیمارستان، مدرسه و ... برای جامعه ایجاد کرد.

ویژه نامه «پنجمین همایش وقف و رسانه» منتشر شد

ویژه نامه «پنجمین همایش وقف و رسانه » به همت اداره کل حوزه ریاست، روابط عمومی و امور بین الملل سازمان اوقاف و امور خیریه منتشر و در سایت این سازمان به نشانی  www.awqaf.ir منتشر شد.

ویژه نامه «پنجمین همایش وقف و رسانه» در 100 صفحه با محورهای گذری بر 4 دوره گذشته همایش وقف و رسانه، وقف و رسانه از دیدگاه مدیران سازمان اوقاف و امور خیریه، وقف و رسانه از دیدگاه حوزویان، وقف و رسانه از دیدگاه مدیران رسانه، وقف و رسانه از دیدگاه هنرمندان، وقف و رسانه از دیدگاه استادان و صاحبنظران رسانه و وقف و رسانه از دیدگاه نمایندگان ملت منتشر شده است.

براساس این گزارش، این ویژه‌نامه در 1000 نسخه به صاحب امتیازی سازمان اوقاف و امور خیریه و مدیر مسئولی حسن ربیعی به چاپ رسیده است و در «پنجمین همایش وقف و رسانه » توزیع خواهد شد.

این گزارش میافزاید : ویژه‌نامه «پنجمین همایش وقف و رسانه» هم اکنون در سایت سازمان اوقاف و امور خیریه به نشانی  www.awqaf.ir جهت بهره برداری علاقه‌مندان بارگذاری شده است.

روح الله جمعه‌ای: ارتباط بین وقف و رسانه‌ها باید به خوبی برقرار شود

رئیس مرکز اطلاع‌رسانی و امور بین‌الملل وزارت کشور گفت: ارتباط بین وقف و رسانه در شرایط فعلی باید به خوبی و بیش از گذشته برقرار شود.

روح‌الله جمعه‌ای در نخستین همایش «وقف و رسانه» استان سمنان که با حضور پرشور اصحاب رسانه و مسئولان برگزار شد، اظهار کرد: امروز باید رسالت و وظیفه خود را در حوزه وقف به خوبی انجام دهیم و همایش وقف و رسانه در استان سمنان نیز بدون شک، با هدف افزایش تعامل اصحاب رسانه با سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شده است.

وی افزود: در مقطعی، بررسی‌های دقیقی در ارتباط با وقف و ریشه‌شناسی آن داشتم که در این بررسی‌ها، مشخص شد که وقف از ابتدای آفرینش انسان مطرح بوده و امور خیریه و صدقه نمود بیرونی داشته و در کتاب «داستان راستان» استاد مطهری نیز به خوبی به آن اشاره شده است.

رئیس مرکز اطلاع‌رسانی و امور بین‌الملل وزارت کشور تصریح کرد: پس از اسلام و در جنگ احد نیز وقف به خوبی بین مسلمانان نهادینه شد و در لشکر اسلام، افرادی به وقف پرداختند.

جمعه‏ای گفت: در این بین، یک فرد یهودی نیز وقتی به شهادت رسید، اختیار املاک و دارایی‌های خود را به پیامبر گرامی اسلام داد و این امر باعث شد تا سنت حسنه وقف آن زمان نیز جاری شود.

وی افزود: وقف امروز در بیشتر کشورهای دنیا وجود دارد و تنها مختص به زمان حاضر هم نیست.

رئیس مرکز اطلاع‌رسانی و امور بین‌الملل وزارت کشور ادامه داد: توجه به سنت‌های حسنه و کمک به دیگران به اشکال مختلفی از جمله صدقه، هبه، وقف و ... وجود داشته؛ اما بیش از همه، وقف دارای جایگاه است.

وی گفت: باید دانست که وقف تنها مختص به دارایی‌ها و املاک نیست و می‌تواند معنوی بوده و در موضوعات متفاوت اعمال شود و این سنت حسنه با محدودیتی مواجه نیست.

رئیس مرکز اطلاع‌رسانی و امور بین‌الملل وزارت کشور همچنین با تاکید بر این‌که باید ارتباط بین وقف و رسانه در کشور به خوبی برقرار شود، گفت: رسانه، امروز ابزاری است که سبب قوام و دوام هر حرکتی می‌شود و می‌تواند بسیاری از برنامه‌ها را به مرحله اجرا برساند.

سازمان اوقاف و امور خیریه از خانواده مرحوم پروفسور معتمدنژاد تجلیل می‌کند

سازمان اوقاف و امور خیریه در پنجمین همایش وقف و رسانه از خانواده مرحوم پروفسور معتمد نژاد، پدر علم ارتباطات ایران تجلیل می‌کند.

پنجمین همایش وقف و رسانه صبح فردا 8 دی‌ماه در تالار وحدت با حضور مدیران رسانه‌ای، هنرمندان، جامعه علمی کشور و ورزشکاران برگزار خواهد شد.

براساس این گزارش، سازمان اوقاف و امور خیریه در این همایش به پاس یک عمر تلاش رسانه‌ای و مطبوعاتی و فعالیت‌های مرحوم پروفسور معتمدنژاد در علوم ارتباطات، از خانواده آن مرحوم تجلیل می‌کند.

/966/د101/ن

ارسال نظرات