چند خبر کوتاه از سازمان اوقاف و امورخیریه
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی سازمان اوقاف و امورخیریه، معصومه فرزانه، مشاور امور بانوان سازمان اوقاف و امور خیریه امروز در نشست نقش بانوان در توسعه و ترویج فرهنگ وقف که در سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد، اظهار داشت: زنان ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی حضرت فاطمه زهرا(س) را به عنوان الگوی خود قرار دادند و تمام فراز و نشیب زندگی خود را براساس این الگو پیش بردند.
سومین همایش وقف و بانوان با تجلیل از 12 بانوی واقف برگزار میشود
مشاور امور بانوان سازمان اوقاف و امور خیریه کشور افزود: در مدت زمان30 سال که از انقلاب اسلامی میگذرد زنان نقش ماندگار و جاویدان در تمام عرصهها از جمله علمی، فرهنگی و همچنین 8 سال دفاع مقدس از خود به یادگار گذاشتند.
وی ادامه داد: زنان جزء بزرگترین سرمایههای انسانی جامعه هستند به طوری که حضرت امام خمینی(ره) در وصیتنامه خود یکی از مفاخر خود را حضور زنان در نظام عنوان کرده بودند.
فرزانه با اشاره به برگزاری همایش نقش بانوان در توسعه و ترویج فرهنگ وقف اضافه کرد: این همایش سه سال متوالی است که برگزار میشود.
مشاور امور بانوان سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با بیان اینکه هماکنون اقشار مختلف جامعه با فرهنگ وقف بیگانه هستند ادامه داد: به منظور آگاهسازی جامعه به این سنت حسنه در سه عرصه مفهومسازی فرهنگ وقف، مدلسازی و همچنین نهادینهسازی فرهنگ وقف گام برداشتیم.
فرزانه با بیان اینکه دبیرخانه همایش و ستاد وقف از مدتها پیش در حال آمادهسازی مقدمات لازم برای برگزاری این همایش است ابراز داشت: بر همین اساس کارگاههای علمی، پژوهشی، فرهنگی و اجرایی تشکیل شده است.
مشاور امور بانوان سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با بیان اینکه امسال در صدد هستیم وقف را از لسان دیگران تعریف کنیم گفت: در این همایش 5 کتابچه اعم از نقش بانوان واقع در توسعه مشارکتهای اجتماعی، وقف و جایگاه آن در سیره حضرت زهرا(س)، نقش بانوان در توسعه و ترویج فرهنگ وقف، جایگاه بانوان واقف در فرهنگ تمدن انقلاب اسلامی و همچنین آسیبشناسی موانع ترویج فرهنگ وقف در زنان جامعه ارائه میشود.
وی با بیان اینکه در سال 91 و 92 به ترتیب 28 و 14 بانوی واقف مورد تجلیل قرار گرفت گفت: در سال 93 نیز از 12 بانونی واقف تجلیل به عمل میآید.
وی با بیان اینکه وقف آثار و برکات اجتماعی و فردی دارد ادامه داد: گفته میشود واقف عمری به بلندای تاریخ دارد.
به گفته وی خدیجه بنت خواجه بدیعا، دومین واقف و اولین واقف زن بوده است که وقف وی مربوط به قرن پنجم هجری(900 سال قبل) میشود.
مشاور امور بانوان سازمان اوقاف و امور خیریه کشور ادامه داد: خدیجه بنت بدیعا وقت خود را با نیت آبرسانی به دو محله در قزوین انجام داده است که مربوط به قناتی معروف به قنات آخوند میشود.
وی با بیان اینکه هماکنون بیمارستان نجمیه تهران و فیروزآبادی موقوفاتی هستند که واقفان آن خانم هستند ادامه داد: 57 درصد از موقوفات زنان مربوط به عزاداری سیدالشهدا(ع) میشود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چند درصد از واقفان را خانمها تشکیل میدهند گفت: طی 30 سال گذشته ارایه اطلاعات و آمار به شکل سنتی بوده است اما با زحمات زیادی که صورت گرفت و اطلاعات در شکل سامانه ثبت و ضبط شد اما باید گفت که بر اساس آخرین آمار دفتر اسناد 20 تا 25 درصد موقوفات مربوط به خانمها میشود.
فرزانه خاطرنشان کرد: کوچکترین واقف زن دختری به نام ملیکا گلی است که چند کتاب وقف کرده است. البته وی هدیه خود را نیز که یک سکه بهار آزادی بود وقف کرد. ملیکا حدودا 14سال سن دارد و ساکن استان خراسان رضوی است.
10 نفر از پژوهشگران و نویسندگان برتر حوزه وقف تجلیل شدند
همایش نقش حوزههای علمیه در توسعه فرهنگ وقف در قم برگزار و طی آن از10 پژوهشگر برتر حوزه وقف تجلیل شدند.
در این همایش که پیش از ظهر امروز با حضور حجت الاسلام و المسلمین محمدی نماینده ولی فقیه و رِئیس سازمان اوقاف، آیتالله حسینی بوشهری مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور، نمایندگان بیوت مراجع عظام تقلید، اساتید و فضلای حوزوی، مدیران کل اوقاف و معاونین فرهنگی و اجتماعی ادارات اوقاف در سالن همایشهای مدرسه عالی دارالشفا برگزار شد.
دبیر این همایش در ابتدا به ارائه گزارشی از روند برگزاری آن پرداخت و پس از آن آیتالله سید هاشم حسینیبوشهری، مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور سخنرانی کرد.
پس از آن حجتالاسلام و المسلمین علی محمدی، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه به سخنرانی پرداخت و با بیان اینکه در دوره اخیر ساماندهی خوبی در مورد موقوفات صورت گرفته است، گفت: باید زمینه همکاری و همراهی همه نهادهای ذیربط را در این حوزه فراهم کنیم.
در پایان این همایش و با حضور میهمانان ویژهای همچون آیتالله حسینیبوشهری و حجتالاسلام والمسلمین محمدی، از 10 پژوهشگر و صاحب مقالات برتر در حوزه وقف و حوزههای علمیه تجلیل شدند.
تقدیر از آیات عظام جوادی آملی و سبحانی به دلیل ترویج عملی وقف
همایش نقش حوزههای علمیه در توسعه فرهنگ وقف در قم برگزار و طی آن از آیات عظام جوادی آملی و سبحانی به دلیل ترویج عملی وقف تقدیر شد.
همایش نقش حوزههای علمیه در توسعه فرهنگ وقف در سالن همایشهای مدرسه عالی دارالشفاء قم برگزار شد.
در این همایش علاوه بر مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، جمعی از اساتید، فضلا و طلاب حوزوی نیز حضور داشتند.
آیتالله حسینی بوشهری و حجتالاسلام والمسلمین محمدی در این همایش سخنرانی کردند و پس از آن تقدیرنامهای به منظور تکریم از دو نفر از اساتید برجسته حوزه علمیه قم و مراجع عظام تقلید به نمایندگان آنها اعطا شد.
آیات عظام سبحانی و جوادی آملی به دلیل یک عمر تبلیغ دین و فرهنگ وقف و نیز تلاش عملی در این راستا تقدیر شدند./966/د101/ی