پایههای ایمان از دیدگاه حجتالاسلام والمسلمین انصاریان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام والمسلمین حسین انصاریان ظهر امروز پنج شنبه سیام آبان ماه در مسجد امین السلطان واقع در خیابان فردوسی تهران ایمان را مایه نجات در آخرت و سبب پدیدآمدن حیات طیبه در دنیا دانست و ابراز داشت: پیامبراکرم(ص) میفرمایند ایمان بر چهار پایه قرار دارد که اگر کسی آنها را داشته باشد، از آثار آن در دنیا و آخرت بهرهمند میشود.
وی بیان داشت: مؤمنان در گذشته تا زمان حضرت آدم(ع) بنابر آیات قرآن بهخاطر ایمانشان، هم در دنیا زندگی پاک، درست و مورد قبول داشتند و هم وقتی وارد عالم بعد میشوند، از آثار ایمانشان حتی در برزخ بهرهمند میشوند.
حجتالاسلام والمسلمین انصاریان شناخت پروردگار را نخستین پایه ایمان برطبق این روایت شریف دانست و با اشاره به اینکه پیامبر(ص) نفرمودند شناخت الله و رحمان بلکه فرمودند شناخت "رب"، گفت: همه دعاهایی که در قرآن از انبیاء نقل شده، به کلمه "رب" تکیه داشتند.
این واعظ برجسته به داستان حضرت آدم(ع) و حوا و دور شدن آنها از بهشت به سبب نافرمانی خدا اشاره کرد و با بیان اینکه توبه حضرت آدم(ع) و حضرت حوا با کلمه "رب" آغاز شده است، گفت: آنها خدا و عمق نافرمانی او را بسیار خوب شناخته بودند، دعایشان بسیار مؤدبانه بود و دعا به این باادبی تا به حال صورت نگرفته است.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه هرکس معنای کلمه "رب" را بفهمد، بسیاری از ایرادات و انحرافات زندگیاش رفع میشود، اظهار داشت: "رب" نسبت به خدا بهمعنای مالک حقیقی است؛ خانهمان را از ملکیت خود میتوانیم خارج کنیم اما هیچ ملکی در این عالم از ملکیت خدا خارج نمیشود.
حجتالاسلام والمسلمین انصاریان ابراز داشت: "رب" یعنی خدا مالک من، همسر و فرزندان، مغازه، کارخانه و مال من است و من ملکیت حقیقی ندارم پس بی اجازه خداوند حق تصرف در مملوکهای او را ندارم.
استاد حوزه علمیه در بیان معنای دیگر کلمه "رب" که در ذات آن است، اظهار داشت: خدا مالکی است که عهدهدار تربیت مملوکش هم هست.
این واعظ برجسته بیان داشت: چیزی که حوزههای علمیه به ما برمیِگرداند، در مقابل پولی که مردم به حوزهها میدهد، چیزی نیست زیرا حوزه علمیه به ما شیخ انصاری، آخوند خراسانی، خواجه نصیر و طبرسی برمیگرداند.
وی با اشاره به اینکه خداوند رشته تربیت دیگری بهنام تربیت تشریعی برای ما قرار داده است، افزود: تربیت تشریعی بهمعنای تربیت دینی، اخلاقی و عملی و قرآن و روایت اهل بیت(ع) مصادیق آن هستند.
حجتالاسلام والمسلمین انصاریان آگاه شدن از آنچه خدا برای ما انجام داده را پایه دیگر ایمان طبق این روایت شریف مطرح کرد و گفت: اگر انسان نمیداند، باید کتاب تهیه کند و مطالعه کند یا اگر حوصله ندارد، باید از اهل خبره بپرسد.
استاد حوزه علمیه اظهار داشت: دانشمندان میگویند اگر رگهایی که در بدن تنها خون را جابجا میکنند را درآورده و سرهم کنیم، طول آن از مجموع طول لولهکشیهای نیویورک بیشتر میشود.
وی ادامه داد: طبق گفته دانشمندان اگر رشتههای عصبی بدن را سرهم کنیم، طول آن 365 هزار کیلومتر معادل یک دور کره ماه میشود.
استاد حوزه علمیه آگاه شدن از آنچه خدا از انسان میخواهد را پایه دیگر ایمان طبق این روایت دانست و گفت: خداوند از انسان رعایت حلال و حرام، رعایت واجبات و محرمات و مسائل اخلاقی را میخواهد و این را توسط قرآن و روایات برای ما توضیح داده است.
استاد حوزه علمیه آگاه شدن از آنچه انسان را از خدا دور میکند را پایه دیگر ایمان طبق این روایت شریف مطرح کرد.
حجتالاسلام والمسلمین انصاریان خاطرنشان ساخت: به عبارت دیگر خداشناسی، خودشناسی، تکلیف شناسی و خطرشناسی ایمان را میسازد./956/پ202/ی