استاد حوزه تبیین کرد؛
توجه امام هادی به مسأله امامت و ولایت
خبرگزاری رسا ـ عضو هیأت علمی پژوهشکده تاریخ و سیره اهلبیت(ع) گفت: در خفقانی که در دوران امام هادی(ع) حکمفرما بود، این امام بزرگوار به غدیر اهمیت میداد و مناقب و فضائل امیرمؤمنان(ع) را تبیین میکرد.
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، امامت و ولایت یکی از مباحث مورد توجه امام علی النقی(ع) بود و این امام بزرگوار مناقب و فضائل امیرمومنان(ع) را تبیین میکرد. در این باره گفتگویی با حجت الاسلام حمیدرضا مطهری عضو هیئت علمی پژوهشکده تاریخ و سیره اهلبیت(ع) انجام شده است که توجه علاقهمندان را به آن جلب میکنیم.
حجتالاسلام حمیدرضا مطهری گفت: متوکل یکی از خلفای دوران امام هادی(ع) بود که شیعیان در این دوران در فشار و سختی به سر میبردند.
وی خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات ضد شیعی در دوران متوکل تخریب بارگاه مطهر امام حسین(ع) بود.
عضو هیأت علمی پژوهشکده تاریخ و سیره اهلبیت(ع) با بیان اینکه دوره امامت امام هادی(ع) عصری است که فشارها از سوی دستگاه خلافت عباسی به اوج خود میرسد افزود: در دوران پیشوای دهم شیعیان فرقههای انحرافی در جهان اسلام رواج پیدا کرد بنابراین یکی از وظایف امام مبارزه با این فرقهها بود.
وی خاطرنشان کرد: غالیان یکی از فرقههای انحرافی دوران پیشوای دهم شیعیان بودند و باید توجه داشت این فرقه مخصوص اسلام نیست بلکه در بین یهودیان و مسیحیان دارای سابقه است.
مطهری ادامه داد: گروه انحرافی غالیان، امامان را دارای جایگاه برتر و بالاتر میدانستند و مقام آنها را تا حد خدا بالا میبردند.
وی عنوان داشت: سوفیان و واقفیه از دیگر گروههای انحرافی بودند که در دوران پیشوای دهم شیعیان رواج داشتند و این امام بزرگوار به طور مطلوب با آنها برخورد کرد.
مدیر گروه سیره اهلبیت(ع) امامت و ولایت را یکی از مباحث مورد توجه امام علی النقی(ع) ذکر کرد و افزود: در خفقانی که در دوران امام هادی(ع) حکمفرما بود، این امام بزرگوار به غدیر اهمیت میداد و مناقب و فضائل امیرمومنان(ع) را تبیین میکرد.
وی عنوان داشت: امام هادی(ع) دارای زیارتی در روز غدیر است که در یکی از مهمترین فرازهای این زیارت به واقعه غدیر اشاره کرده است و خطاب به جدشان میفرماید «هر کس در مورد تو تردید داشته باشد، به رسول خدا(ص) ایمان نیاورده و از ولایت تو به غیر تو افول کند و از دین خدا برگشته است»./9191/د102/ی
ارسال نظرات