ادامه رایزنی های دیپلماتیک رییس جمهور در آمریکا
به گزارش خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران در گفتگوی اختصاصی با شبکه پیبیاس (PBS) آمریکا در پاسخ به سوالی درخصوص اهداف سفر به نیویورک، گفت : هدف من از این سفر رساندن صدا و خواست ملت ایران به گوش مردم و مقام های کشورهای مختلف جهان از طریق حضور در سازمان ملل است و امیدواریم که در تحقق آن موفق باشیم.
دکتر روحانی در پاسخ به سوالی در خصوص موضوع هسته ای افزود : ما به دنبال راه حلی هستیم که ایران به حقوق قانونی خود برسد و همچنین اگر نگرانی های هم وجود داشته باشد، برطرف کنیم.
رییس جمهوری تاکید کرد: مسئله هسته ای، امروز به نماد غرور ملی و ایستادگی تبدیل شده است و مردم چیزی فراتر از حق قانونی خود برای استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای نمی خواهند.
وی افزود: موضوع هسته ای همچنین نماد توسعه ملت ایران در بحث استفاده از فناوریهای جدید و توسعه است.
رییس جمهوری همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص روابط ایران و سوریه و حمایت از مردم این کشور گفت: دو کشور دارای رابطه عمیق و مستحکم هستند و این رابطه به زمان جنگ ایران و عراق برمی گردد و هر چند عراق یک کشور عربی بود اما سوریه در آن شرایط سخت در کنار مردم ایران بود.
وی افزود: همه باید تلاش کنند تا مردم سوریه ازاین بحران نجات پیدا کنند و همه کشورهای منطقه باید به سمت دمکراسی حرکت کنند و صندوق های رای و اراده مردم تعیین کننده دولت ها باشد.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص انتخابات و برنامه های انتخاباتی خود، گفت: همه نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، برنامه هایی داشتند که به مردم ارایه کردند و من هم برنامه های خود را که بر اساس تدبیر و امید بود، به مردم ارایه دادم .
دکتر روحانی خاطر نشان کرد: مردم به برنامه گفتمان اعتدال و میانه روی رای دادند و من هم بنا دارم به عهد خود برای اجرای برنامه ها وفادار بمانم.
متن کامل این مصاحبه متعاقبا ارسال خواهد شد.
معاون رییس جمهور عراق با دکتر روحانی دیدار کرد
معاون رییس جمهور عراق در حاشیه شصت و هشتمین نشست سالیانه مجمع عمومی سازمان ملل با دکتر حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفت وگو کرد.
دکتر روحانی در این دیدار با اشاره به روابط تاریخی، فرهنگی و اشتراکات مذهبی میان ملت های ایران و عراق اظهار داشت: دوملت بزرگ و برادر همواره منافع خود را درتامین منافع مشترک یکدیگر می بینند.
وی با اشاره به روابط دوستانه میان تهران – بغداد، اظهار داشت: بدون شک ظرفیت های بیشتری برای توسعه روابط در عرصه های فرهنگی، سیاسی، اقتصادی ، گردشگری و زایرین دو کشور وجود دارد.
رییس جمهوری اسلامی ایران با اشاره به تداوم اقدامات تروریستی در عراق گفت: ازاینکه مردم این کشور همچنان از اقدامات تروریستی در رنج هستند، متاسف هستیم.
رییس جمهوری اسلامی ایران به مسئله حضور تروریسم در منطقه اشاره کردو گفت: امروز از افغانستان گرفته تا پاکستان و عراق شاهد اقدامات تروریستی هستیم و بحران سوریه به یک مصیبت بزرگتر تبدیل شده است.
وی همکاری و هماهنگی کشورهای منطقه برای مبارزه با افراطی گری و تروریسم را اقدامی مهم و ضروری دانست .
دکتر روحانی بر حل بحران سوریه از راههای سیاسی و غیر نظامی تاکید کردو گفت: اگر بحران کنونی در سوریه حل و فصل نشود، ممکن است دامن آن سایر کشورهای منطقه را نیز فرا بگیرد.
معاون رییس جمهور عراق هم ضمن ابراز خرسندی از دیدار با رییس جمهوری اسلامی ایران، گفت: بسیار مسرور و خرسندیم که شخصیتی اندیشمند، متفکر و منطقی به عنوان رییس جمهوری اسلامی ایران از سوی مردم این کشور انتخاب شده است.
وی خطاب به دکتر روحانی گفت : شما دارای دلی بزرگ و اندیشه ای والا هستید و امیدوارم مجموعه اقدامات دولت جنابعالی برای ملت های ایران و منطقه خیر وبرکت داشته باشد.
وی علاقمندی دولت عراق برای توسعه روابط همه جانبه با جمهوری اسلامی ایران را اعلام کرد و گفت: مایلیم روابط خود را با دولت و ملت ایران در همه عرصهها تحکیم بخشیم.
دیدار جمعی از شخصیتهای اندیشکدههای آمریکایی با دکتر روحانی
در پایان سومین روز سفر رییسجمهور به نیویورک، جمعی از شخصیتهای اندیشکدههای آمریکایی با حضور در محل اقامت دکتر روحانی رییسجمهوری اسلامی ایران با ایشان دیدار و گفتگو کردند.
رییسجمهور در این دیدار ضمن قدردانی از حضور در جمع شخصیتهای اندیشکدههای آمریکایی، از برگزارکنندگان این نشست قدردانی کرد.
در این دیدار برخی از شخصیتهای اندیشکدههای آمریکایی نیز به بیان دیدگاهها و نظرات خود پرداختند.
دیدار رییسجمهوری ترکیه با دکتر روحانی
روسای جمهوری اسلامی ایران و ترکیه امروز چهارشنبه در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در مقر این سازمان با یکدیگر دیدار و در خصوص روابط دوجانبه و مسایل مهم منطقهای و بینالمللی بحث و تبادل نظر کردند.
رییس جمهوری اسلامی ایران در این دیدار با اشاره به روابط خوب ایران و ترکیه گفت: ایران و ترکیه با سابقه طولانی فرهنگی و تاریخی، منافع مشترک فراوانی دارند و باید از این سوابق در جهت توسعه روابط استفاده شود.
دکتر روحانی گفت: ترکیه کشور دوست، برادر و همسایه جمهوری اسلامی ایران است.
رییس جمهور با اشاره به همکاری گسترده تجاری و اقتصادی تهران – آنکارا، تأکید کرد: ارقامی برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی خود تا سال 2015 پیشبینی کردهایم، باید با تلاش یکدیگر بتوانیم هر چه زودتر به این رقم دست پیدا کنیم.
دکتر روحانی همکاری کشورهای منطقه بویژه ایران و ترکیه را در حل و فصل مشکلات منطقه مهم ارزیابی کرد و گفت: اولین قدم مشترک دو کشور این است که تلاش کنیم اوضاع سوریه بدتر از این نشود و مشکلات این کشور هر چه زودتر حل شود.
همه باید برای اخراج تروریست ها از سوریه تلاش کنند
رییس جمهور تروریسم را برای کل منطقه خطرناک توصیف کرد و گفت: در این زمینه همه باید تلاش کنیم که گروههای تروریستی از سوریه خارج شده و نگذاریم این گروهها به هم نزدیکتر شوند.
دکتر روحانی همکاری کشورهای منطقه برای حل بحران سوریه را به نفع همه ملتها دانست و گفت: ما در منطقه منافع و اهداف مشترک فراوانی داریم و باید آن را در جهت توسعه روابط خود بکار گیریم.
ابراز امیدواری گل برای گسترش همکاری های دو کشور ایران و ترکیه
رییس جمهور گفت: منافع هیچکس در مسأله سوریه نزدیکتر از همسایگان آن در منطقه نیست و ما باید در این رابطه به راه حل مشترک برای بحران سوریه برسیم.
عبدالله گل رییسجمهور ترکیه نیز در این دیدار با تبریک مجدد انتخاب دکتر روحانی گفت: پیروزی شما در انتخابات نه تنها برای ایران اهمیت دارد، بلکه در کل منطقه تاثیرگذار است.
رییسجمهور ترکیه با تأکید بر اهمیت روابط دو کشور اظهار امیدواری کرد که همکاریهای متقابل در راستای منافع دو دولت و دو ملت بیش از گذشته توسعه یابد.
وی با اشاره به نقش سازنده جمهوری اسلامی ایران در حل و فصل مشکلات منطقه، بر ضرورت همکاری هر چه بیشتر کشورهای منطقه برای حل بحران سوریه تأکید کرد.
اعلام آمادگی ایران برای همکاری بیشتر با سازمان همکاریهای اسلامی
رئیسجمهور در دیدار با دبیرکل سازمان همکاریهای اسلامی، آمادگی ایران برای همکاری بیشتر با این سازمان در عرصههای مختلف از جمله آموزشی، علمی، فناوری و تجاری را اعلام
دبیرکل سازمان همکاریهای اسلامی نیز با حضور در محل اقامت حسن روحانی رئیسجمهور در نیویورک، با وی دیدار و گفتوگو کرد.
رئیسجمهور در این دیدار بر اهمیت سازمان همکاریهای اسلامی به دلیل توانایی این سازمان در ایجاد نزدیکی میان کشورهای اسلامی و دفاع از تفکرات اسلامی در جهان امروز، تأکید کرد.
وی با اشاره به ظهور فراوان پدیده اسلامهراسی، تأکید کرد: اسلامهراسی رابطه دنیای اسلام را با کشورهای دیگر دچار مشکل کرده است.
روحانی ضمن آرزوی موفقیت برای دبیرکل سازمان همکاریهای اسلامی، آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای همکاری بیشتر با این سازمان در عرصههای مختلف از جمله آموزشی، علمی، فناوری و تجاری اعلام کرد.
دبیرکل سازمان همکاریهای اسلامی نیز در این دیدار با اشاره به اهمیت این سازمان در سطح بینالمللی، گفت: او.آی.سی دومین سازمان جهانی در سازمان ملل متحد است که با 50 عضو، حضور چشمگیری در عرصه بینالمللی دارد.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران یکی از کشورهای عضو تجارت ترجیحی در او.آی.سی است، گفت: در 2005 تجارت بین کشورهای عضو 200 میلیارد دلار و در 2012 به 700 میلیارد دلار رسیده است.
وی افزود: اگر تجارت درون اعضا به چند تریلیون دلار برسد، کشورهای عضو این سازمان ثروتمندتر و مستقلتر خواهند شد.
وی با اشاره به همکاری خوب و رو به رشد ایران با او.آی.سی، اظهار امیدواری کرد: همکاری سایر کشورهای عضو این سازمان به ویژه ایران روز به روز توسعه یابد./924/د102/ج