عضو کمیسیون اقتصادی مجلس:
خصوصی شدن بانکها عامل افزایش بهرههای بانکی است
خبرگزاری رسا ـ نشست شورای علمی گروه اقتصاد با حضور حجتالاسلام سیدناصر موسوی لارگانی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در مرکز تحقیقات اسلامی مجلس برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، حجتالاسلام سیدناصر موسوی لارگانی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با ابراز خرسندی از تأسیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در قم گفت: باید مرکز تحقیقات اسلامی مجلس از ابتدای انقلاب برای استفاده از ظرفیت بالای حوزه علمیه قم، در شهر علم و فقاهت راهاندازی میشد، نه اینکه بعد از 30 سال، اکنون به فکر تأسیس چنین نهادی بیفتیم.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از قوانین مصوب در دورههای مختلف، با مشکلات فقهی مواجه است، گفت: وقتی امروز در مورد برخی چالشها و خلأها، از افراد سؤال میشود چرا اینگونه عمل میکنید، با صراحت میگویند این قانون است و ما طبق قانون عمل می کنیم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مردم از قانون بانکداری فعلی گله دارند و گاهی فرد باید چیزی حدود دو تا سه برابر میزان وام دریافتی از بانک را به عنوان جریمه پرداخت کند و این مشکلی است که باید به صورت قانونی برطرف شود.
وی همچنین با تقدیر از اعضای علمی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس به دلیل برگزاری جلسات کارشناسی و نقد و بررسی قوانین گذشته و طرحها و لوایح، خواهان برگزاری نشست شورای علمی گروه اقتصاد مرکز با کمیسیون اقتصادی مجلس برای بررسی مشکلات و چالشهای قانونی به ویژه درباره بانکداری شد.
حجتالاسلام موسوی لارگانی خصوصی شدن بانکهای دولتی را عامل اصلی افزایش نرخ سود و بهرههای بانکی ذکر کرد و گفت: در بخش خصوصی، تلاش هر بانک برای کسب درآمد و سود بیشتر است و وقتی بانکها سود بیشتری به افراد بپردازند، به صورت طبیعی آنها در تولید، سرمایه گذاری نخواهند کرد.
وی خاطرنشان کرد: وقتی بانکها به افراد 20 درصد سود میدهند افراد رغبتی برای سرمایه گذاری در تولید را ندارند و در صورت ادامه این وضعیت، با مشکل مواجه خواهیم شد.
دکتر سید احمد حبیبنژاد، معاون پژوهشی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گزارشی از عملکرد مرکز تحقیقات اسلامی مجلس ارائه داد.
وی با اشاره به اینکه خروجی مجلس نیاز به نظارت شرعی ماهوی دارد، گفت: هماکنون بیش از 30 نفر از اساتید برجسته حوزه علمیه قم به عنوان عضو شورای فقهی و حدود 200 استاد حوزه و دانشگاه با تخصصهای مختلف به عنوان استاد مدعو با مرکز تحقیقات اسلامی مجلس همکاری دارند.
در این نشست حجج اسلام سید عباس موسویان، رضایی، آقانظری و یوسفی نقطه نظرات و پیشنهادات خود را درباره نظام بانکداری اسلامی و وضعیت اقتصادی کشور و همچنین چگونگی تعامل مجلس و مرکز تحقیقات اسلامی مجلس ارائه کردند./907/د102/ج
ارسال نظرات