یک مدیر حوزوی:
عمل به ارزشها مانع تجمل گرایی است
خبرگزاری رسا ـ مدیر مدرسه علمیه خواهران حضرت فاطمه(س) تهران با تاکید بر اینکه با حذف چشم و هم چشمی، رواج علم و دینداری میتوان جلوی تجملگرایی را تا حد زیادی گرفت بیان کرد: با عمل به ارزشهای تعریف شده مخصوصا از سوی طلاب و شخصیتهایی که دارای ردههای اجتماعی بالایی هستند میتوان تا حدی جلوی تجملگرایی را گرفت.

طاهره جان نثاری، مدیر مدرسه علمیه خواهران حضرت فاطمه(س) تهران در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا گفت: از گذشتههای دور تا به امروز بحث تجملگرایی مطرح بوده و این موضوع همیشه با اقتصاد و فرهنگ جامعه همراه بوده است.
وی با اشاره به اینکه خداوند در سوره اعراف میفرماید چه کسی زینتها و نعمتهای حلال خداوند را حرام کرده است و امام صادق(ع) میفرمایند هستی بر اساس زیبایی و حس جهانبینی آفریده شده است گفت: ما در آموزههای دینیمان بحث زینت و زیبایی را داریم و اصلا این یک گرایش فطری است که روایاتی هم در این زمینه داریم، اما آنچه که بد است اسراف در این زمینه است، امروزه وقتی بحث تجملگرایی مطرح میشود منظور همان افراط در این زمینه است.
مدیر مدرسه علمیه خواهران حضرت فاطمه(س) با بیان اینکه انسان با رفاهزدگی به اسراف و ضایع کردن مال، روی میآورد گفت: رفاهزدگی از آفات همین تجملگرایی است و یکی دیگر از آفات تجملگرایی نادیده گرفتن اخلاق اجتماعی است، کسی که به تجملگرایی گرایش دارد خود را از دیگران متمایز میداند و آفت اصلیاش به وجود آمدن طبقات اجتماعی است.
جان نثاری بیان کرد: در جامعه تجملگرا ناپایداری اقتصادی و فساد مالی ایجاد میشود زیرا افراد به ربا، رشوه و درآمدهای حرام روی میآورند.
مدیر مدرسه علمیه خواهران حضرت فاطمه(س) اظهار داشت: آفت دیگر تجمل گرایی هدر رفتن اقتصاد ملت است زیرا مردم مصرف گرا میشوند و برای زینت و ظاهر هزینههای سنگینی را متحمل میشوند.
وی کمرنگ شدن تقوا بین مردم را عامل افراط در این میل ذاتی دانست و گفت: عدهای برای جبران کمبودهای وجودیشان به تجملگرایی روی میآورند و الگوهای غلطی را برای خودشان انتخاب میکنند و سعی بر این دارند که خودشان را شبیه آنها بکنند و با خرید چیزهای گران قیمت خودشان را تخلیه میکنند.
جان نثاری با تاکید بر اینکه با حذف چشم و هم چشمی، رواج علم و دینداری میتوان جلوی تجملگرایی را تا حد زیادی گرفت بیان کرد: با عمل به ارزشهای تعریف شده مخصوصا از سوی طلاب و شخصیتهایی که دارای ردههای اجتماعی بالایی هستند میتوان تا حدی جلوی تجملگرایی را گرفت.
مدیرمدرسه علمیه خواهران حضرت فاطمه(س) گفت: با معرفی الگوهای درست در ازدواج و رواج دادن زندگی ساده در بین جوانان میتوان از تجمل گرایی پرهیز کرد.
جان نثاری در پایان تاکید کرد: همه چیز از همه کس خوب است برای طلاب بهتر و همین طور همه چیز برای همه بد است و برای طلاب بدتر، اگر طلبهای خودش یک فرد نوگرا و تجملی باشد حرفهایش تاثیر کمی خواهد داشت، پس طلبه باید نخستین اثر را در خودش داشته باشد یعنی اول به خودسازی بپردازد تا بتواند با دو بال علم و عمل به پرواز در آید.
شایان ذکر است، مقام معظم رهبری در دیدار جوانان خراسان شمالی به ارائه فهرستی از آسیبهای سبک زندگی پرداختند و بیست پرسش مطرح کردند، پرسشهای زیر بخش از پرسشهای مطرح شده از سوی مقام معظم رهبری است:
چرا فرهنگ کار جمعی در جامعه ما ضعیف است؟
علت کار گریزی چیست؟
چرا در روابط همسایگیمان رعایتهای لازم را نمیکنیم؟
چرا در زمینه فرهنگ رانندگی، مردمان منضبطی به طور کامل نیستیم؟
حد زادوولد در جامعه ما چیست؟
الگوی تفریح سالم چیست؟
نوع معماری در جامعه ما چگونه است؟ چقدر متناسب با نیازهای ماست؟
در بین ما دروغ چقدر رواج دارد؟
چرا در برخی از بخشهای کشورمان طلاق زیاد است؟
علت پرخاشگری و بیصبری در میان بعضی از ماها چیست؟
چقدر به قانون احترام میکنیم؟ علت قانون گریزی در برخی از مردم چیست؟
انضباط اجتماعی در جامعه چقدر وجود دارد؟
وجدان کاری در جامعه چقدر وجود دارد؟
چرا برخی از حرفهای خوب، ایدههای خوب، در حد رؤیا و حرف باقی میماند؟
چه کنیم که ریشهٔ ربا در جامعه قطع شود؟
آپارتماننشینی چقدر برای ما ضروری است؟
تجملگرایی چیست؟ بد است؟ خوب است؟ چقدرش بد است؟ چقدرش خوب است؟
چرا در بین بسیاری از مردم ما مصرفگرایی رواج دارد؟
چرا پشت سر یکدیگر حرف میزنیم؟
چرا در برخی از بخشهای کشورمان روی آوردن جوانها به مواد مخدر زیاد است؟
چرا صلهٔ رحم در بین ما ضعیف است؟
آپارتماننشینی چقدر برای ما ضروری است؟ چقدر درست است؟
طراحی لباسمان چقدر متناسب با نیازهای ما و عقلانی و منطقی است؟
آرایش در بین مردان و زنان چقدر درست است؟
آیا ما در معاشرتهای روزانه، به همدیگر به طور کامل راست میگوییم؟
بعضیها با داشتن توان کار، از کار میگریزند؛ علت کار گریزی چیست؟
علت پرخاشگری و بیصبری و نا بردباری در میان بعضی از ماها چیست؟
حقوق افراد را چقدر در رسانهها ، در اینترنت و... مراعات میکنیم؟
تولید کیفی در بخشهای مختلف، چقدر مورد توجه و اهتمام است؟
چرا به ما میگویند که ساعات مفید کار در دستگاههای اداری ما کم است؟
چرا در بعضی از شهرهای بزرگ، خانههای مجردی وجود دارد؟ این بیماری غربی چگونه در جامعه ما نفوذ کرده است؟
چه کنیم که طلاق و فروپاشی خانواده، آنچنان که در غرب رایج است، در بین ما رواج پیدا نکند؟
چه کنیم که زن در جامعه ما، هم کرامت و عزتش حفظ شود، هم وظائف اجتماعیاش را انجام دهد و هم حقوق اجتماعی و خانوادگیاش محفوظ بماند؟
/9664/ت302/ص ارسال نظرات