سبک زندگی مؤمنانه، مدلی از سبک زندگی اسلامی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، فروغ نیلچی زاده، استاد حوزه و دانشگاه عصر امروز، در سلسله جلسات زندگی جهادی از منظر قرآن به عنوان «نامه های خدا» با تأکید بر این که شعار مؤمن در زندگی این است که هر روزش با دیروز متفاوت باشد، افزود: سبک زندگی قرآنی در درجه اول سبک زندگی مؤمنانه است. افراد مومن، در زندگی ایمان را محور کارهای خود قرار می دهند.
وی بیان کرد: راه و رسم زندگی مسأله ای است که همه انسان ها با آن درگیرند؛ بعضی افراد فقط زنده اند اما زندگی نمی کنند و مانند حیوانات تنها به فکر گذران زندگی هستند، این گروه، اکثریت جامعه را تشکیل می دهند اما در مقابل گروه دیگر هستند که در زندگی اهداف والایی دارند.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به فرموده اهل بیت(ع) که میراث ماه رمضان، کم طعام خوردن و کوتاه سخن گفتن است، اظهار کرد: انسان های گروه نخست تنها به فکر زیاد کردن عوارض کیفی زندگی خود هستند و به کارهای عادی چون خور و خواب و شهوت مشغول هستند.
نیلچی زاده گفت:شخصیت افراد در زیر زبان آنها نهفته است؛ انسان باید سخنی بگوید که برای دنیا و آخرت او مفید باشد. شخص منافق ابتدا حرف می زند بعد فکر می کند اما مؤمن اول تفکر می کند بعد سخن می گوید.
قرآن مسیر درست زندگی کردن را به انسان ها نشان می دهد
وی اظهار کرد: قرآن کتاب جامع و فراگیری است که مسیر درست زندگی کردن را به انسان ها نشان می دهد، قرآن روشن کننده عالم و مرجعی است که از هر خطا و اشتباهی مصون مانده و با هیچ کتاب آسمانی قابل مقایسه نیست.
نیلچی زاده تصریح کرد: انسان هایی که دنبال رضایت از زندگی هستند روشمند زندگی می کنند، اما انسان هایی که سبک زندگی مشخصی ندارند، اهداف کوچک تر را دنبال کرده و تا رسیدن به مسیر اصلی، مسائل مهم تر را از دست می دهند.
وی با اشاره به آیات قرآن، ویژگی سبک زندگی دنیایی را لهو و لعب دانست و گفت: افرادی که سبک زندگی دنیایی را انتخاب می کنند، رضایت مقطعی و کاذب از زندگی نصیبشان می شود که مانند حباب بی ارزش است.
سبک زندگی مؤمنانه، مدلی از سبک زندگی اسلامی است
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: سبک زندگی مؤمنانه، یک مدل از سبک زندگی اسلامی است که انتخاب هدف در آن، بر محور آخرت اندیشی است، روش زندگی اسلامی به سبک حداقلی و حداکثری تقسیم می شود، که حداقل آن اقرار به شهادتین است و سبک حداکثری بالاتر از درجه ایمان است.
نیلچی زاده افزود: در روش اسلام حداکثری، مؤمن نه تنها خدا و پیامبر(ص) را قبول دارد بلکه تمام وجود خود را تابع دستورات خدا و آل محمد(ص) قرار داده، تسلیم محض می شود.
مؤمن باید دشمن شناس باشد
وی با بیان این که در دانشگاه های آمریکا و انگلیس واحد شیعه شناسی تدریس می شود، بیان کرد: در سبک زندگی قرآنی، مؤمن افزون بر این که باید محور زندگی خود را بر اساس کتاب خدا و زندگی اهل بیت(ع) تنظیم کند، باید دشمن شناس نیز باشد.
سبک زندگی اسلامی، تقوا محور است
نیلچی زاده با اشاره به این که سبک زندگی اسلامی، سبک زندگی تقوا محور است، افزود: سبک زندگی زاهدانه نیز، نمونه ای دیگر از سبک زندگی اسلامی است.
این کارشناس مشاور خانواده ادامه داد: در این نوع زندگی، مؤمن افزون بر این که قیامت باوری را سرلوحه کارهای خود قرار می دهد، از حلال دنیا به مقدار حداقلی استفاده می کند، پرکار است و زمان تلف شده ندارد.
نیلچی زاده اظهار کرد: در سبک زندگی قرآنی زمان به هدر رفته بر می گردد، خداوند به خاطر پاکی های درونی که در فرد باقی مانده، توفیق به او عنایت می کند تا جبران مافات کند.
وی یاد آور شد: افراد با توبه می توانند اشتباهات خود را جبران کنند؛ توبه کیمیاگری می کند، بازگشت به سوی خدواند و پشیمانی از گناهان سیئات را تبدیل به حسنات می کند./930/پ201/پ