رسانه های غربی به دنبال ترویج سبک زندگی آمریکایی هستند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حسین بابا مرادی، کارشناس حوزه رسانه، ، شب گذشته 28 تیر در یازدهمین شب از سلسله نشستهای خانواده قرآنی که در مسجد بیمارستان قائم(عج) مشهد و به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، به ادامه بررسی بازیهای رایانه ای و انیمیشن ها پرداخت و آثار آنها را برشمرد.
وی با انتقاد از فعالیت کم جامعه اسلامی در تبلیغ و ترویج دین، ابراز داشت: همه ادیان در تلاش هستند تا دین خود را عرضه کرده و ترویج دهند و برای این کار از هیچ ابزاری دریغ نمیکنند اما دنیای اسلام و تشیع در این زمینه فعالیتهای کمی انجام داده است.
این کارشناس رسانه ضمن یادآوری خصومت کهنه یهود با اسلام، تصریح کرد: یهود معتقد است موعودش زمانی ظهور میکند که سرزمین آرماگدون یا همان فلسطین امروزی در تصرف آنان باشد و همچنین جنگ بزرگی بین کافران و مؤمنان که همان مسلمانان و یهودیان است در گرفته و کافران از بین بروند تا مسیح آنان ظهور کند؛ نمونه دشمنی و جنایت آنان با مسلمانان را میتوان در عراق به وضوح مشاهده کرد.
وی ادامه داد: یهودیان و مسیحیان صهیونیسم جنگ بزرگی را علیه مسلمانان آغاز کردهاند و از همه ابزارها برای تغییر در نسل و ایدههای مسلمانان استفاده میکنند؛ باید به محصولات دشمن به دیده شک نگاه کرد.
بابا مرادی عامل افزایش اعتیاد جوانان به اینترنت و بازیهای رایانهای را مسوولان و خانوادهها دانست و اظهار داشت: عدم توجه به انتخاب فیلم از سوی خانوادهها باعث افزایش تأثیرپذیری کودکان و نوجوانان از این فیلمها میشود. به طور مثال انیمیشن مگا مایند که شخصیتی ماورائی را به تصویر میکشد، ناجی زمین را شخصی معرفی میکند که از خارج زمین آمده و انسانها را در حل مشکلات خود ناتوان به تصویر میکشد.
وی به استفاده رسانههای غربی از دو عنصر شهوت و خشونت در تولیدات خود اشاره کرد و ابراز داشت: دو عنصر شهوت و خشونت در فیلمسازی و بازیهای رسانههای غرب دو عامل اساسی محسوب میشود به نحوی که اگر این دو عامل از فیلمهای آنان حذف شود، جذابیتی برای مخاطب نخواهد داشت؛ از جهت دیگر، با نمایش و تکرار چنین ابعادی در فیلمهای خود باعث ذائقه سازی میشود.
این کارشناس رسانه تصریح کرد: به اذعان کارشناسان غربی، بازیهای رایانهای به دلیل عامل بودن بازی گر در آن، جذابیت بیشتری کسب خواهد کرد و تا 30 سال آینده جای فیلمها را خواهد گرفت. تکرار یک کار باعث تبدیل شدن آن به صفت خواهد شد و تکرار خشونت در بازیها برای افراد ایجاد یک صفت خواهد کرد.
وی به ارائه آمار بنیاد خانواده کیسر آمریکا اشاره کرد و گفت: طی بررسیهای شبکههای ملی آمریکا طی 3 سال به این نتیجه رسیدهاند که از هر 3 برنامه، 2 برنامه حاوی مضامین خشونتآمیز بوده و در هر یک ساعت برنامههای کودک نیز 14 صحنه خشن به نمایش در آمده که این آمار طی آن 3 سال از 53 درصد به 67 درصد افزایش یافته است؛ همچنین گزارش سازمان بهداشت جهانی و چندین مرکز علمی دیگر طی بیانیهای اعلام کردهاند که بین خشونت رسانهای و رفتار پرخاشگرانه در کودکان رابطه وجود دارد.
عضو گروه پژوهشی بیان ادامه داد: این پژوهش به افزایش رفتارهای ضد اجتماعی در بین بینندگان صحنههای خشن اشاره میکند و بیتفاوتی نسبت به خشونت و ترس از مورد خشونت واقعشدن را از تأثیرات دیگر مشاهده این تصاویر میداند.
بابا مرادی عنوان داشت: ترویج سبک زندگی آمریکایی، هدف دیگر در تولیدات رسانهای غرب است. جنگ امروز در واقع جنگ سبک زندگی است و آمریکا خود را به عنوان یک سبک زندگی به دنیا معرفی کرده و اینگونه القا میکند که همه باید از این سبک زندگی پیروی کنند.
وی به گسترش صنعت پورنوگرافی اشاره کرد و افزود: این صنعت باهدف ترویج هرزه نگاری راهاندازی شد و با تولید فیلمهایی با مضامین غیراخلاقی و مستهجن به تغییر ارزشها و باورهای جوانان میپردازد. طبق آمار ارائهشده در سال 2006 میلادی، در هر 39 دقیقه یک فیلم پورنو در امریکا تولید میشود همچنین در این آمار تعداد سایت های مستهجن در امریکا را 25 میلیون سایت عنوان کرده است.درآمد این صنعت فقط در سال 2006، بیش از 97 میلیارد دلار بوده است.
این کارشناس رسانه به استفاده از این صنعت برای کسب درآمد اشاره و تأکید کرد: دور شدن از راه و مکتب انبیاء(ع)، رسیدن به نهایت پستی برای کسب درآمد را به ارمغان میآورد به شکلی که آن را به عنوان یک شغل شناخته و برای آن امکانات و شرایط کارمندی و کارگری را در نظر میگیرند.
عضو موسسه پژوهشی امام رضا(ع) به تأثیر مخرب انیمیشن ها بر کودکان اشاره کرد و اظهار داشت: متأسفانه با نمایش روابط بین دختر و پسر در انیمیشن ها، سن بلوغ در دختران از 9 سال به 7 سال و در پسران از 15 سال به 11 سال کاهش یافته است.
وی، ترویج بیحیایی، بیعفتی و بیغیرتی را از اهداف دیگر رسانههای غربی دانست و ابراز داشت: موضوع دیگر مورد توجه در ارائه مدل زندگی غربی، ترویج رقص به عنوان یک ابزار انتقال فرهنگ و به عنوان یک دیپلماسی فرهنگی است.
این کارشناس رسانه افزود: سبک زندگی آمریکایی همه اعمال را مباح میداند و هیچگونه محدودیت را در چارچوب دین و شریعت قابل قبول نمیداند درحالیکه شریعت، اعمال را در چارچوب واجب و حرام و یا مستحب و مکروه تقسیمبندی میکند.
حیا، عفت، غیرت و پوشش، ستونهای سبک زندگی دینی
وی حیا، عفت، غیرت و پوشش را ستونهای سبک زندگی دینی دانست و عنوان داشت: داشتن حیا، یعنی شرم داشتن در مقابل کاری که شرعأ، عقلأ و عرفأ زشت است به عنوان یکی از ستونهای سبک زندگی دینی مطرح است و امام علی(ع) نیز دراینباره میفرماید: «عاقل ترین شما با حیاترین شماست» همچنین در خصوص عفت میفرمایند:« عفت، افضل عبادات است».
بابا مرادی به لزوم حفظ پوشش برای زن و مرد اشاره کرد و افزود: در مواجهه نخست با موضوع پوشش این موضوع به ذهن خطور میکند که زنان باید آن را رعایت کنند درحالیکه هم برای زنان و هم برای مردان پوششی تعریف شده که باید به آن عمل کرد. همچنین امام صادق پیرامون موضوع غیرت میفرماید:« خدا غیور است، غیرت را دوست دارد و به سبب آن است که زشتی ها را می پوشاند»./9315/پ201/پ