۱۲ تير ۱۳۹۲ - ۱۶:۵۴
کد خبر: ۱۷۴۵۵۹

«اسلام هراسی در غرب» رونمایی شد

خبرگزاری رسا ـ مراسم رونمایی از کتاب «اسلام ‌هراسی در غرب»، با حضور مؤلف کتاب دکتر محمد رضا دهشیری و حسن هانی زاده کارشناس مسائل بین الملل برگزار شد.
کتاب اسلام هراسي در غرب

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، مراسم رونمایی از کتاب «اسلام‌ هراسی در غرب» با حضور مؤلف کتاب دکتر محمدرضا دهشیری استادیار دانشکده روابط بین‌الملل، و حسن هانی زاده کارشناس مسائل بین الملل، صبح روز چهارشنبه دوازدهم تیرماه در خبرگزاری مهر برگزار شد.

در ابتدای این مراسم هانی زاده ابراز داشت: شاید پس از جنگ‌های خاورمیانه و جنگ جهانی اول مسأله اسلام هراسی مورد توجه غربی‌ها قرار گرفت؛ به دلیل عدم ابزارهای ارتباط جمعی و رسانه‌ها اسلام‌ هراسی پررنگ نبود، اما با گسترش رسانه‌های مختلف، غربی‌ها تلاش کردند اسلام هراسی را با توسل به شیوه های گوناگون گسترش دهند که دکتر دهشیری به خوبی این مسأله را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است.

کارشناس مسائل بین الملل اظهار داشت: این کتاب می‌تواند یک نوع روشنگری برای ملت‌های اسلامی به ویژه فارسی زبانان باشد تا با اهداف غرب در اسلام هراسی آشنا شوند و راهکارهایی در مقابله با این مسأله به کار گیرند وی در ادامه گفت: پس از «اسلام هراسی» دو واژه «شیعه هراسی» و «ایران هراسی» در ادبیات غربی‌ها وارد شده است.

در ادامه این مراسم دکتر دهشیری با بیان این‌که عده‌ای اسلام هراسی را توهم و  تصورات ذهنی می‌دانند ابراز داشت: با تحقیقاتی که انجام دادم نه تنها توهم نیست بلکه یک حرکت سازمان یافته و برنامه‌ریزی شده است که بنیاد‌ها و رسانه‌های خاص، حامیان قدرت‌مند و سیاست مداران مشهوری که به این جریان دامن می‌زنند را داراست.

وی با بیان این‌که پس از پایان جنگ سرد، نوعی جنگ سرد نوین فرهنگی شکل گرفت تاکید کرد: یعنی اگر در دوران جنگ سر شاهد نوعی تقابل ایدیولوژیک بودیم، پس از این فروپاشی شوروی شاهد نوع تقابل فرهنگی بین جهان اسلام و غرب شدیم.

این کارشناس روابط بین‌الملل با اشاره به ترویج غرب در رابطه با اسلام هراسی میان عوام و نخبگان دانشگاهی تصریح کرد: این امر به گونه‌ای بود که خیلی از اندیشمندان غرب اعتقاد پیدا کردند که اسلام یک دین افراطی و خشونت‌گرا است که تمام جامعه غرب برای مقابله با آن باید بسیج شود و این دلیلی بود که غرب برای اثبات خود بر روی اسلام دست گذاشت.

دهشیری با بیان این‌که شاید مناظره‌ پنجم روابط بین الملل در حال شکل گیری است تصریح کرد: این مناظره‌ را می‌توان به تقابل بین تفکر سکولار و دین‌گرا تعبیر کرد و اساس آن این است که آیا دین در روابط بین‌الملل نقش و تاثیری دارد؟ و در چنین فضایی عده‌ای سخن از مادی گرایی و عده‌ای سخن از این‌که دین و اخلاق توان این را دارد که در نظام بین‌الملل نقش آفرین باشد مطرح کردند.

وی با اشاره به ترجمه کتابی تحت عنوان نظریه‌های غیرغربی در روابط بین‌الملل افزود: این کتاب بیان می‌کند که غربی‌ها سعی بر این دارند که روابط بین‌الملل را بر اساس تفکرات سکولار، لیبرال و مادی‌گرای خود تفسیر کنند در حالی که  تفارسیر دیگری می‌توان وجود داشته باشد./9598/پ202/ص

ارسال نظرات