رسانه ها نقش مادری و همسری زنان را بیش از سایر نقشها برجسته کنند
وی در ادامه افزود: زنانی که در دین ما الگو هستند دو نقش مادری و همسری را به خوبی انجام دادهاند به عنوان مثال حضرت زهرا(ع) که الگو برای تمام بانوان هستند اولاً نقش همسری مطلوبی داشتهاند و بعد هم مادری نمونه بودهاند و دو امام از فرزندان ایشان است.
رییس پژوهشکده علوم انسانی جامعه المصطفی خاطر نشان کرد: امیر مؤمنان(ع) همسر حضرت زهرا (ع) میفرماید«فاطمه زهرا خوب کمک کاری برای عبادت خدا بود» این در فضای خانواده بود و در بیرون از خانه نیز حضرت زهرا (ع) از نقش اجتماعی غافل نبودند و در حمایت از ولایت حاضر میشدند و از ولایت دفاع می کرند.
وی ابراز داشت: نقش اولیه زن نقش مادری و همسری است و در گام بعد نقش اجتماعی است، ذهنیت غلطی به وجود آمده که نقش مادری و همسری کم رنگ و نقش اجتماعی پر رنگ و بااهمیت تلقی شود علت این ذهنیت پدیده مدرنیسم و اندیشه های فمینیستی است.
حجتالاسلام همت بناری ادامه داد: این اندیشه های غلط باعث شده که در جامعه ما اینگونه تلقی شود که زنان مانند مردها باید در نقشهای اجتماعی حاضر بشوند درحالیکه زنان باید در نقشهایی که مربوط به آنان است وارد عرصه شوند مانند رشته های پزشکی مربوط به زنان و تربیت معلم .
این استاد حوزه و دانشگاه تاکید کرد: عاملی که باعث برجسته نشان دادن نقش اجتماعی زنان شده غلبه سلطه اندیشه فمینیستی در جامعه و تبلیغ این نوع اندیشهها در رسانهها و نشریات است.
وی افزود: دستاورد مدرنیته ترویج تساوی حقوق زنان و مردان و بحث اشتغال زنان که باید متناسب با مردان در مشاغل حضور داشته باشند اگر فعالیت اجتماعی زنان با روحیه و نقش مادری و همسری همسو باشد ما هیچ اشکالی نداریم.
رییس پژوهشکده علوم انسانی جامعه المصطفی اظهار داشت: کم کاری رسانهها و مراکز متولی تبیین دقیق جایگاه زن در اجتماع باعث شده این فکر در جامعه منتشر شود اگر در مراکز پژوهشی، علمی و فرهنگی نقش و جایگاه زن را در نظام تربیتی تعریف میکردند و به موازات رسانه های مخرب کار میکردند شاید این زمینهها در جامعه ایجاد نمیشد.
این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: اگر در رسانه ملی و رسانه های مکتوب مثل مجلات و روزنامهها و نشریات و نشستهای علمی دیدگاه اصیل اسلامی درباره جایگاه زن در جامعه و خانواده بیان میشد میتوانستیم از این اندیشه های غلط در جامعه پیشگیری کنیم.
حجتالاسلام همت بناری تصریح کرد: رسانه نقش مهمی در فرهنگ دارد به عنوان مثال نشان میدهد که تعداد دختران در دانشگاه بیشتر از پسران است یا خانمی به مراتب بالای ورزشی رسیده است اینها اشکال ندارد ولی به وسیله این چینش برنامه ای نقشهای این چنین برجسته و به صورت ناخوداگاه تلقی می شود که نقش فرزند داری و همسری نقش با اهمیتی نیست.
وی ادامه داد: یا اینگونه القا میشود کسی که نمیتواند فعالیت اجتماعی داشته باشد خانه داری میکند باید بدانیم که یک زن اولاً باید یک مادر و همسر مطلوب باشد.
رییس پژوهشکده علوم انسانی جامعه المصطفی تاکید کرد: چرا ما از زنانی که در المپیاد و مسابقات برتر میشوند تقدیر و تشکر میکنیم اما خبری از تقدیر مادر و همسر نمونه نیست چرا از خانمی که خودش را فدای همسر نمونه کرده است تقدیری نمیشود.
حجتالاسلام همت بناری ابراز کرد: این وظایف رسانه است که نقش مادر و همسری را در جامعه برجسته بکند، در تبلیغات و سایتها و نشستها در این زمینه باید کار شود مراکز دینی نیز باید به نقش خویش عمل کنند تا نقش مادری شناخته شود./9195/ت302/ن