۱۱ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۸:۳۲
کد خبر: ۱۶۹۶۲۷
علی باقری در نشست خبری:

تعلیق غنی‌سازی خلاف نظر رهبر انقلاب بود/ بهار را واژه ای انحرافی نسبت به دین می دانیم

خبرگزاری رسا ـ رییس ستاد انتخابات جلیلی گفت: ما بهار را لفظی انحرافی نسبت به جامعه و دین می‌دانیم لذا هر شائبه‌ای که انتساب جلیلی به جریان‌های خارج از چارچوب گفتمان انقلاب اسلامی است قابل قبول نیست.
حضور علي باقري رييس ستاد انتخاباتي سعيد جليلي

 به‌گزارش خبرگزاری رسا، علی باقری رئیس ستاد انتخاباتی سعید جلیلی ظهر امروز (شنبه) با حضور در یک نشست خبری، طی سخنانی گفت: بعد از ورود سعید جلیلی به عرصه انتخابات و اعلام تأیید صلاحیت نامزدها، برخی ستادها به‌صورت خودجوش و مردمی در سراسر کشور شکل گرفت؛ این ستادها توسط افراد مختلف ویا جریان‌ها و تشکل‌های مختلف که صرفاً سیاسی نیستند، شکل گرفته است.

 

وی با بیان اینکه کار هماهنگی جریان‌های تبلیغاتی انتخاباتی سعید جلیلی طی چند رو ز انجام شده است، گفت: در روز پنج‌شنبه همایشی در تهران برگزار شد که دست‌اندرکاران ستاد انتخاباتی سراسر کشور حضور داشتند و هماهنگی‌های لازم نیز انجام گرفت.

 

باقری ادامه داد: جلیلی در این همایش تأکید داشت که عرصه تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری فقط جنبه طریقیت ندارد و صرفاً ابزاری برای رسیدن به پیروزی نیست. جلیلی تأکید کرده که تبلیغات انتخاباتی جنبه موضوعیت نیز دارد زیرا کسی که می‌خواهد در مقام ریاست جمهوری قرار گیرد، در واقع قصد دارد که سیاست‌های اقتصادی، اجتماعی و... را اسلامی ویا اسلامی‌تر کرده ویا به اهداف امام خمینی‌(ره)، منویات مقام معظم رهبری و آرمان‌های انقلاب اسلامی نزدیک‌تر کند.

 

وی افزود: بر این اساس کسانی که نامزد شدند باید در عمل به این موضوع توجه کنند؛ جلیلی با صحبت‌هایی که با دست‌اندرکاران ستادهای انتخاباتی داشته، تأکید کرده: ما اولاً تخریب دیگران را برنمی‌تابیم و ثانیاً روش ما ایجابی است و نقاط اثباتی خودمان را برای مردم تبیین می‌کنیم.

 

باقری با بیان اینکه: "ما از هرگونه اقدام سلبی که مغایر مقررات و قوانین اسلامی باشد، باید پرهیز کنیم"، تصریح کرد: نباید بگذاریم چنین فضایی در کشور ایجاد شود و امیدواریم این فضا در دیگر نامزدها نیز نهادینه شده فضای مناسبی برای حضور مردم و فراهم کردن بستر خلق حماسه سیاسی ایجاد کنند و در واقع، 24 خرداد به جشن حماسه تبدیل شود.

 

وی با بیان اینکه: "انتخابات را فقط یک موضوع داخلی نمی‌دانیم"، تصریح کرد:‌ انتخابات را عرصه‌ای برای ثبات جمهوری اسلامی می‌دانیم که جمهوری اسلامی در عین فضای رقابت جدی، انتخابات پرشکوهی را برگزار و روند نتیجه انتخابات نیز به تثبیت نظام سیاسی کشور کمک خواهد کرد.

 

وی افزود: دشمنان عدم‌ثبات سیاسی کشور را می‌خواهند و مشاهده شد که آنها در سال 88 طراحی‌هایی را انجام دادند که با تدابیر مقام معظم رهبری و حضور مردم، آن توطئه‌ها خنثی شد.

 

باقری در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه شائبه‌هایی مطرح شده که سعید جلیلی کاندیدای پنهان دولت است، اظهار داشت: سابقه نظری جلیلی و تألیفاتی که در این زمینه داشته، التزام عملی وی را نسبت به ولایت فقیه و حرکت در راستای منویات مقام معظم رهبری نشان می‌دهد؛ همچنین در سیره اجرایی و عملی جلیلی، بعینه مشاهده می‌کنید که نه‌تنها شبهه‌ای در این زمینه وجود ندارد، بلکه دلایل بارز و آشکاری نیز در ردّ این مسئله وجود دارد.

 

وی افزود: ما بر این اعتقاد هستیم که جمهوری اسلامی نه یک کلمه کم و نه یک کلمه بیشتر؛ معتقدیم گفتمان انقلاب اسلامی در لفظ، چارچوب و... دستاوردهای بزرگی را داشته و این باعث عزت و افتخار است و در واقع این دستاوردها، از اسلامیت و جمهوریت نظام است.

 

باقری با بیان اینکه: "ما «لفظ بهار» را یک «لفظ انحرافی» نسبت به جامعه و مبانی دین می‌دانیم"، تصریح کرد: بیان این‌گونه مسائل یا ناشی از عدم‌آگاهی نسبت به مبانی دینی است ویا اینکه این اشخاص خودآگاه ویا ناخودآگاه به‌دنبال نفی حاکمیت اسلامی و سیاسی هستند.

 

وی همچنین افزود: هرگونه شائبه‌ای که نشان‌دهنده ذره‌ای انحراف از گفتمان امام و رهبری و مقام معظم رهبری باشد، نه‌تنها نفی شده بلکه قابل پذیرش هم نیست.

 

رئیس ستاد انتخاباتی سعید جلیلی در ادامه گفت: این رویکرد جلیلی در دوران دانشجویی، جنگ و در عرصه‌های حساس و مدیریتی وی نشان داده شده و وی تنها نامزد در این دوره است که به گفتمان انقلاب تأکید کرده آن را الگوی قابل ارائه می‌داند.

 

باقری ادامه داد: هر شائبه‌ای که انتساب جلیلی را به جریان‌های خارج از چارچوب منویات مقام معظم رهبری و گفتمان انقلاب اسلام وصل کند، غیرقابل قبول است و همواره در تأکید و تصریح جلیلی هم مطرح است که مبنای وی، صرفاً گفتمان انقلاب اسلامی و دستورات رهبر معظم انقلاب است.

 

وی در پاسخ به سؤال یکی دیگر از خبرنگاران مبنی بر اینکه: "چرا این‌قدر بر گفتمان انقلاب اسلامی و مقاومت تأکید دارید؟"، گفت: هر دولتی در دوره حاکمیت خود نقاط ضعف و قوتی دارد و به‌اعتقاد ما نیز یکی از نقاط قوت ما تمسک به ارزش‌هاست.

 

رئیس ستاد انتخاباتی جلیلی با بیان اینکه: "در جنگ تحمیلی بعد از مدتی صرفاً به مقاومت اکتفا نکرده بلکه پیشروی هم کردیم"، گفت: امروز نیز از همان دستاوردها برخورداریم و این گفتمان در هر زمینه‌ دیگری جاری و ساری شده، آن عرصه را متحول کرده است.

 

باقری با بیان اینکه به‌عنوان نمونه می‌توان به عرصه علم، فناوری و پیشرفت سیاسی و موضوعات هسته‌ای اشاره کرد، اظهار داشت: در موضوع هسته‌ای هرجا بر ارزش‌ها تکیه کردیم، پیشرفت داشتیم و هرجا از ارزش‌‌ها فاصله گرفتیم، هم در عرصه سیاسی دچار انفعال، رخوت و عقب‌نشینی شدیم و هم در عرصه‌های فنی، و دلیل تأکید جلیلی بر گفتمان انقلاب اسلامی، همین مسئله است.

 

وی افزود: آن پرچمی که همه مردم دور آن جمع می‌شوند و جزو نقاط قوت است، مقاومت خواهد بود و جلیلی دنبال برافراشته نگه‌داشتن این پرچم است که پیشرفت را هم به‌همراه دارد.

 

باقری با بیان اینکه یکی از مراکز آمریکا دستوری درباره نفوذ ایران در آمریکای لاتین صادر کرده است، گفت: این مسئله نشان‌دهنده وسعت و بُعد نفوذ ایران است که آمریکایی‌ها علنی و رسمی درباره آن موضع می‌گیرند.

 

رئیس ستاد انتخاباتی جلیلی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه: "گفتمانی که در حال حاضر از سوی جلیلی مطرح می‌شود، در سال 84 و 88 مطرح شده بود و کارنامه‌ای روشن را به‌همراه دارد، به‌نظر شما چقدر از این گفتمان استقبال خواهد شد؟" گفت: به‌عنوان مثال، شخصی 15 سال پیش پرچم اسلام را بلند می‌کند و دنبال تحقق مکتب اسلامی در زندگی سیاسی و اجتماعی مردم است، چه اشکالی دارد که الآن نیز شخص دیگری آن پرچم را بلند کرده باشد. البته ممکن است در ادامه راه افراد دچار انحراف و لغزش شوند که اگر تاریخ را ببینید، این مسئله غیرطبیعی نیست.

 

وی اضافه کرد: این اشکال‌هایی که ممکن است در ادامه مسیر برای اشخاص پیش آید، امکان دارد ناشی از مبانی فکری، اجرایی و مدیریت اشخاص باشد ولی شخصیت جلیلی در سیره عملی وی، کاملاً شناخته شده است. قبلاً هم گفته‌ام که جلیلی نه بدیل دارد و نه بدل، این یک امر واضح است.

 

رئیس ستاد انتخاباتی جلیلی، در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه: "جلیلی همواره کلی‌گویی می‌کند، نظر شما دراین‌باره چیست؟" گفت: اصلاً کلی‌گویی را نمی‌پذیریم، برخی این گزاره را بارها تکرار کردند و شاید به همین دلیل است که به‌عنوان یک مفروض تلقی می‌شود.

 

باقری ادامه داد: اگر به سخنرانی‌های جلیلی دقت کنید، وی در هر سخنرانی نگاه و مصداق جدیدی را مطرح می‌کند؛ همچنین سایتش هم مسیر دیدگاه‌‌های مختلف جلیلی را مطرح و البته بعضی از سایت‌های دیگر مانند حیات طیّبه نیز به تبیین دیدگاه‌های وی می‌پردازند.

 

وی در ادامه سخنانش خاطرنشان کرد: برنامه‌های جلیلی توسط یک تیم کارشناسی و تحت نظارت جلیلی تدوین شده و در سایت قرار گرفته است.

 

رئیس ستاد انتخاباتی جلیلی در مورد نظرسنجی‌ها نیز گفت: ما تاکنون نظرسنجی را انجام نداده‌ایم و از نظرسنجی‌های دیگر نیز اطلاعی ندارم.

 

باقری در پاسح به سؤال دیگری مبنی بر اینکه آیا جلیلی به‌نفع کسی در عرصه انتخابات کنار می‌کشد یا خیر، گفت: به‌دلیل اینکه قبل از ثبت‌نام‌ها هنوز آرایش‌های سیاسی روشن نشده بود، برخی تردید داشتند ولی جلیلی وقتی وارد عرصه انتخابات شد که تقریباً 98 درصد از ثبت‌نام‌ها انجام شده بود، در نتیجه با این فرض آمد که باقی بماند.

 

وی افزود: یکی از دلایل اصلی ورود جلیلی به انتخابات این است که وی احساس کرد که کسی به‌عنوان پرچم‌دار گفتمان انقلاب اسلامی نیست بنابراین، وارد عرصه انتخابات شد و تا آخر می‌ماند.

 

رئیس ستاد انتخاباتی جلیلی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه: "نظر شما در رابطه با اظهارات حسن روحانی در رابطه با اینکه تعلیق غنی‌سازی با موافقت رهبر انقلاب صورت گرفت، چیست؟"، گفت: بنابر پیشنهاد صدا و سیما قرار است برنامه‌ای در این زمینه گذاشته شود، نماینده کاندیداها نیز حضور داشته باشند، احتمالاً بنده از طرف جلیلی در آن برنامه شرکت خواهم کرد.

 

وی با بیان اینکه شخصی در مورد تحولات هسته‌ای بین سال‌های 81 تا 84 کتابی را نوشته‌اند، گفت: این شخص در آن کتاب یک‌سری گزاره‌ها را آورده که برخی از آنها مبتنی بر اسناد طبقه‌بندی شده است و به‌دلیل اینکه ما اجازه نداریم اسناد طبقه‌بندی را ارائه کنیم، در نتیجه در همان چارچوب گزاره‌هایی که بیان شده است، نقد خود را بیان می‌کنیم.

 

باقری ادامه داد: این شخص در آن کتاب نوشته که ما با مقام معظم رهبری دیداری داشتیم و به ایشان در مورد تعلیق غنی‌سازی گفتم که رهبر معظم انقلاب با تعلیق در حد گازدهی به سانتریفیوژها، موافقت کردند.

 

رئیس ستاد انتخابات جلیلی با بیان اینکه: "ما در مورد این اظهارات نفیاً و اثباتاً حرفی نمی‌زنیم"، گفت: در همین کتاب، بیانیه تهران نیز چاپ شده که این بیانیه نشان می‌دهد، آنها بیش از گازدهی به سانتریفیوژها، تعلیق را پذیرفتند و این مسئله نشان می‌دهد که تعلیق خلاف نظر رهبر معظم انقلاب صورت گرفته است.

 

باقری ادامه داد: در جای دیگری از این کتاب نوشته شده که قبل از توافق پاریس در جلسه‌ای با سران نظام چندین خط قرمز مشخص شده است ولی بعد از قرارداد پاریس، مشاهده می‌کنید که یکی از دو مورد از آن خطوط قرمز محقق شده است.

 

وی افزود: براساس مطالبی که توسط خودشان نوشته‌اند، تأیید مقام معظم رهبری را نفی می‌کند و نتیجه آن شد که غربی‌ها بعد از دو سال و نیم گفتند: باید چرخه سوخت را برچینید و ما برای دانشمندان هسته‌‌ای شما که بیکار می‌شوند، کار درست کنیم. نویسنده این کتاب در این زمینه، نامه‌ای را خطاب به البرادعی می‌نویسد و می‌گوید که این طرح مانند کاپیتولاسیون است، این نامه نیز در کتاب به چاپ رسیده است.

 

رئیس ستاد انتخابات جلیلی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه: "به‌نظر شما پیگیری گفتمان و مقاومت باعث افزایش فشارها نمی‌شود؟"، گفت: ابتدا باید ببینیم که تحریم‌ها و فشارهای غربی‌ها در دو ماه اخیر شدیدتر شده است. برخی القا می‌کنند که این فشارها ناشی از ضعف ماست ولی به‌نظر من این فشارها نشانه قدرت ماست زیرا اگر قدرت نداشتیم، این فشارها و تقابل‌ها نبود.

 

باقری با بیان اینکه در طول روند گفت‌وگوها فشارها بیشتر شده ولی این واقعیت نیز وجود دارد که آنها نگاه خودشان را تعدیل می‌کنند، تصریح کرد: آنها یک‌زمانی گفتند: تا زمانی که ایران قطعنامه‌های مربوط به شورای حکام ویا شورای امنیت را نپذیرد، ما وارد گفت‌وگو با ایران نخواهیم شد، ولی امروز مشاهده می‌شود که آنها پای گفت‌وگو‌ها هستند.

 

باقری با بیان اینکه: "فشارها در خیلی عرصه‌ها باعث شده تا ما بتوانیم قابلیت‌های خود را شکوفا کنیم"، اظهار داشت: چه‌کسی چنین قابلیت‌های نظامی و دفاعی را برای ما متصور بود؟ امروز ایران به‌عنوان یکی از پیشرفته‌ترین کشورها در عرصه نظامی و دفاعی شده است.

 

وی با بیان اینکه: "در حال حاضر نیز فشارها در عرصه اقتصادی تشدید شده است"، گفت: این فشارها بستری را برای ورود و بروز ما در عرصه اقتصادی فراهم می‌کند، تا ما فقط به پول نفت و واردات فکر نکنیم و به‌طور جدی به قابلیت‌های خودمان رجوع کنیم.

 

رئیس ستاد انتخاباتی جلیلی با بیان اینکه زمانی خانم رایس مسئول تحریم بنزین علیه ایران شده بود، گفت: همین گفتمان انقلاب اسلامی باعث شد تا در آن دوره زمانی کشور را به قابلیت‌های خود برسانند و حتی ما بتوانیم صادرات بنزین نیز داشته باشیم.

 

باقری با بیان اینکه: "باید برای مقابله با فشارها وارد کار میدانی جدی شویم"، تصریح کرد: یکی از ظرفیت‌های ما کوریدور شمال به جنوب است که کشورهایی مانند روسیه، افغانستان و... برای دسترسی به آبهای خلیج فارس به این ظرفیت نیاز دارند؛ اگر این طرح نهایی شود، نه‌تنها ایران را به‌ یک مرکز استراتژیک تبدیل می‌کند، بلکه درآمد قابل‌توجهی هم درپی داشته می‌تواند به‌نوعی ما را به هدف‌ها برساند.

 

به گزارش تسنیم، وی در پایان با بیان اینکه: "ما در عرصه انتخابات باید به‌گونه‌ای برخورد کنیم که عزت ایران بیشتر شود، گفت: وجود افرادی در عرصه انتخابات که از کدخدا دانستن آمریکا سخن می‌گویند، متأسفانه پیام به دشمن می‌دهد که چنین گفتمانی قصد دارد در کشور جایگزین شود، ولی مردم به کسی رأی می‌دهند که باعث عزت ایران باشد و بستر لازم را برای پیشرفت‌های بیشتر و تحقق اهداف انقلاب اسلامی فراهم کند./916/د102/ج
 

ارسال نظرات