بررسی «همایش ملی اقتصاد خانواده در فرهنگ رضوی» و راهبردهای پیش رو
وی با بیان این که «مددکاری و توانمندسازی خانواده»، «اقتصاد و توانمندسازی خانواده»، «صله رحم و توانمندسازی خانواده» و «اقتصاد مقاومتی و سبک زندگی» از مهمترین محورهای این همایش است، تصریح کرد: بهرهمندی از نظرات محققان و پژوهشگران برای مددکاری که یکی از وظایف کمیته امداد محسوب میشود با توجه به این که رویکرد مددکاری در این نهاد باید یک رویکرد اسلامی باشد یکی از اهداف برگزاری این همایش است.
وی ادامه داد: بهرهمندی از مبانی اسلامی و الگوی قرآن و عترت در جهت برطرف سازی مشکلات خانوادههای نیازمندان در ابعاد مختلف همچون اقتصادی و توانمندسازی خانواده، یکی دیگر از اهداف برگزاری همایش ملی اقتصاد خانواده در فرهنگ رضوی از سلسله برنامههای یازدهمین جشنواره فرهنگی هنری امام رضا است.
وی با بیان این که این همایش با هدف ارائه مدل های توانمند سازی اسلامی برگزار می شود، اظهار داشت: در واقع دست یابی به پاسخ این پرسش که اگرمی خواهیم افراد و مددجویان را توانمندسازی اقتصادی داشته باشیم با چه مدل ها و رویکردی این کار را باید دنبال کرد و چطور می توانیم افراد ناتوان را با رویکرد اسلامی به توانمندی برسانیم، از جمله دیگر اهداف برگزاری این همایش است.
آسوده ادامه داد: اگر ما در کمیته امداد با نظر محققان و پژوهشگران مدلی را پیدا کنیم که توانمندسازی اقتصادی را در خانواده مورد توجه قرار دهد بخش عظیمی از مددجویان با این رویکرد از روی دوش جامعه برداشته می شوند و هزینه هایی که در این راستا وجود دارد حذف می شود.
وی در ادامه تبیین دیگر محورهای چهارگانه همایش اظهار داشت: موضوع صله رحم و توانمندسازی خانواده از موضوعات این جشنواره در راستای توانمندسازی خانواده های تحت پوشش کمیته امداد است که با خویشاوندی یک رابطه مستقیم دارد و اگر این همبستگی بیشتر شود فقر کمترخواهد شد و ناتوانی افراد جامعه هم کاهش خواهد یافت.
مسؤول دبیرخانه دومین همایش اقتصاد خانواده در فرهنگ رضوی گفت: جامعه باید به این سمت برود که صله رحم یک الگو و مدل توانمندسازی است که براساس این مدل توانمندسازی اگر همه افراد بتوانند افراد نیازمند خانواده خود را از محله تا شهر خودشان با یکدیگر همکاری کنند همبستگی عاطفی،اجتماعی و معنوی ایجاد می شود و هم بار هزینه ای از دوش جامعه برداشته می شود و عزت و کرامت افراد هم حفظ می شود.
وی با بیان این که محور چهارم همایش «اقتصاد مقاومتی و سبک زندگی» که با توجه به سخنان رهبر معظم انقلاب در سال 91 است، تصریح کرد: در حال حاضرفراخوان مقالات انجام شده است که تاکنون 150 نفر ثبت نام کرده اند و 10 مقاله هم به دبیرخانه واصل شده است و از اوایل تیر ماه داوری ها آغاز می شود و آخرین فرصت ارسال مقالات 20 مرداد است و همایش در 21 شهریور در محل اردوگاه ثامن الائمه(ع) با حضور نخبگان و پژوهشگران و استادان برگزار می شود.
مسؤول دبیرخانه دومین همایش اقتصاد خانواده در فرهنگ رضوی با بیان این که 9 نفر از اساتید حوزه و دانشگاه عضو هیأت علمی همایش ملی اقتصاد خانواده در فرهنگ رضوی هستند، گفت: هیأت داوران نیز از همین افراد انتخاب می شودند.
قائم مقام کمیته امداد خراسان رضوی اظهار داشت: در سال گذشته 303 مقاله به اولین همایش اقتصاد خانواده در فرهنگ رضوی ارسال شده است و پیش بینی می شود که امسال تعداد این مقالات افزایش یابد.
آسوده درباره دیگر برنامه های فرهنگی این نهاد درسال 92 اظهار داشت: امسال رویکرد ایجاد خانه مشاوره اسلامی در سطح استان برای مددجویان کمیته امداد پیگیری می شود که در حال حاضر در شعب کمیته امداد در استان فقط یک مشاور وجود دارد که وظیفه کمک و پشتیبانی مددجوها را به عهده دارد که برای کمک به پایداری خانوادهها خانه مشاوره اسلامی شکل گرفته است و این طرح در حال توسعه و گسترش با حضور استادان حوزه و دانشگاه است.
وی در ادامه از تشکیل ستاد قرآن و عترت در استان ویژه مددجویان کمیته امداد برای حافظان و قاریان قرآن کریم خبر داد./934/پ202/س