۰۳ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۷:۴۴
کد خبر: ۱۶۸۲۱۲
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم:

اعتکاف فرصتی برای خودسازی و تقویت روحیه معنوی است

خبرگزاری رسا - عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در باره اهمیت و فوائد اعتکاف و تاثیر آن در جامعه گفت: اعتکاف عبادتی است که انسان برای خودسازی خویش، توجه به خدا و تقویت روحیه معنوی انجام می‏دهد و نقش مهمی در پالایش روح دارد.
اعتكاف
حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمد غروی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به اهمیت و نتایج تأثیر گذار اعتکاف در جامعه گفت: اعتکاف عبادتی است که انسان برای خودسازی خویش و توجه به خدا و تقویت روحیه معنوی انجام می‏دهد و نقش مهمی در پالایش روح دارد و فرصت خوبی است که انسان مقداری به اخلاق و رفتارهای خود بیندیشد و زمینه‏ای برای محاسبه و مشارطه نفسانی‏اش باشد و در خودش تحولی به وجود آورد.
وی در ادامه افزود: اعتکاف، ترکیبی از چند عبادت است، روزه  عبادتی ارزشمند است و شرط اعتکاف است، معتکف سه روز در مسجد جامع مقیم می‌شود و جز برای انجام ضروریات، از مسجد خارج نمی‏شود.
 
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم  ادامه داد: خداوند در قرآن می فرماید: "... وَ عَهَدنا اِلی ابراهیمَ وَ اِسمعیلَ اَن طَهّرا بَیتی لِلطّائِفینَ وَ العاکِفینَ وَ الرُکّعِ السُجود؛( آیه 125، سوره بقره) و ما به ابراهیم و اسماعیل فرمان دادیم که خانه مرا برای طواف کنندگان و معتکفان و رکوع کنندگان و سجده کنندگان از هرگونه آلودگی تطهیر کنند."
وی ابراز داشت: معتکف انسانی بزرگ و شریف است و  اعتکاف عبادتی مانند حج و عمره و روزه و نماز است، ایام بیض، فرصتی برای تصفیه روح انسان است و اعتکاف مردم را به سوی خود فرا می‏خواند.
حجت‌الاسلام والمسلمین غروی افزود: اعتکاف فرصتی است که افراد به خودشان می‏دهند تا از فضای اجتماعی و کار که انسان را احاطه و از خدا و معنویت دور می‏کند جدا شوند، تا بار دیگر به خودشان بیایند و جنبه‏های معنوی خود را مرور کنند تا با انگیزه قوی‏تری بتوانند با آن سرمایه‏ای که به دست آورده‌اند و رفتارهایی که خداپسندانه است عمل کنند.
 
وی خاطر نشان کرد: فرصت‏هایی دست کم برای انبیای الهی بوده است که در را بر روی خلق می‏بستند و با خدا خلوت می‌کردند؛ مثلا پیامبر اکرم(ص) یکی از برنامه هایی که قبل از رسالتشان داشتند رفتن به غار حرا بود که دور از مردم و هیاهوی شهر به عبادت با خدا می پرداختند.
 
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در مورد اعتکاف در دیگر ادیان گفت: به کوه طور رفتن حضرت موسی(ع) خودش یک اعتکافی بود که در آنجا تنها با خدا مناجات داشته باشد، پس این خلوت‏ها وجود داشته است چون این خلوت‏ها نقش مهمی در خودشناسی و شارژ کردن جنبه‏های معنوی دارد.
وی از نیت و توقف در مسجد جامع شهر یا مساجد چهارگانه معروف، کمتر از سه روز نبودن اعتکاف و روزه‏دار بودن معتکف در ایام اعتکاف به عنوان ارکان اعتکاف نام برد.
 
حجت‌الاسلام والمسلمین غروی درباره اعمال شب سیزدهم رجب، بیان کرد: اعمالی را باید در شب سیزدهم رجب انجام داد، از جمله آن، ده رکعت نماز است که اگر به جا آورده شود، دارای ثواب و پاداش بزرگی است. /979/ت302/ی
ارسال نظرات