۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۹
کد خبر: ۱۶۷۰۷۲

پنجمین دوره کوتاه مدت امام علی شناسی برگزار شد

خبرگزاری رسا ـ با حضور حجت‎الاسلام نظری منفرد، استاد حوزه علمیه قم در پنجمین دوره کوتاه مدت امام علی(ع) شناسی که در شبستان حرم مطهر کریمه اهل‎بیت(ع) برگزار شد.
حجت السلام والمسلمين علي نظري منفرد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام علی نظری منفرد، استاد حوزه علمیه قم در پنجمین دوره کوتاه مدت امام علی(ع) شناسی که در شبستان حرم مطهر کریمه اهلبیت(ع) برگزار شد، به نشانههای ارزشی افراد در دین مبین اسلام اشاره کرد و گفت: ایمان، تقوا و معرفت یکی از امور ارزشی در دین است و قرآن نیز نسبت به این موضوعات تأکید فراوان دارد.

وی ادامه داد: در پایان سوره اسراء آمده «شما ایمان بیاورید و یا نیاورید کسانی که اهل دانش هستند وقتی آیات قرآن برای آنها خوانده ‎شود به سجده افتاده و اشک میریزند».

حجتالاسلام نظری منفرد ایمان را مبتنی بر معرفت دانست و با اشاره به شبهه برخی از افراد نسبت به ایمان امیرمؤمنان(ع) در زمان بعثت پیامبر(ص) خاطرنشان کرد: برخی از افراد میگویند وقتی پیامبر(ص) مبعوث شدند، امام علی(ع) کودک بود و ایمان آوردند، از اینرو ایمانش مورد قبول نیست.

وی افزود: این نشان از معرفت و درک بالای امیرمؤمنان(ع) است که بلافاصله به ندای رسول الله(ص) لبیک گفتند؛ گروهی نسبت به صحابه پیامبر(ص) میگویند «رضی الله عنه» ولی درباره امیرمؤمنان(ع) میگویند «کرم الله عنه» و این نشانگر آن است که علی(ع) هرگز بت نپرستید.

استاد حوزه علمیه قم سابقه را از دیگر ارزشهای دین نسبت به افراد دانست و ابراز داشت: قرآن نیز نسبت به سابقه افراد تأکید دارد، مانند آیه «السابقون السابقون اولئک المقربون» و دیگر آیات قرآن نیز نسبت به سابقه افراد تأکید فراوان دارد.

وی تصریح کرد: علم و پیشگام بودن در جهاد نیز از دیگر ارزشهای دینی است، از نظر عقل نیز اگر فردی تمام ارزشها را داشته باشد از نظر دین یک فرد ایدهآل بوده و بهترین جانشین میتواند برای پیامبر(ص) باشد.

حجتالاسلام نظری منفرد با بیان اینکه تمام ارزشها در وجود مبارک امیرمؤمنان(ع) وجود داشت، بیان داشت: در روایت عامه و خاصه آمده که امام علی(ع) نخستین فردی بودند که به پیامبر(ص) ایمان آوردند و برخی از افراد برای کم رنگ کردن این فضیلت میگویند امیرمؤمنان(ع) در زمان ایمان آوردن کودک بودند در حالی که این سخن نادرست است، چرا که نشان از درک بالای امیرمؤمنان(ع) دارد، چرا که ایشان نخستین فرد برای حمایت از پیامبر(ص) بودند.

وی خاطرنشان کرد: از نظر علم نیز امیرمؤمنان(ع) نسبت به دیگر صحابه بسیار بالاتر و سرتر بودند، چرا که پیامبر(ص) درباره ایشان فرمودند «أنا مدینه العلم و علی بابها» و اینروایت را درباره هیچ یک از صحابه نفرمودند.

این پژوهشگر حوزوی با بیان این که امیرمؤمنان(ع) در جهاد نیز سرآمد تمام صحابه بودند، اظهار داشت: در صحیح مسلم و بخاری آمده، پیامبر(ص) در روز فتح خیبر پس از ناکام ماندن خلیفه اول و دوم در فتح قلعه فرمودند «فردا پرچم را به دست کسی میدهم که کرار است نه فرار کننده و خدا و پیامبرش از این فرد خشنود است همانگونه که او از خدا و پیامبرش خشنود است».

وی گفت: خود عامه نیز بیان میکنند که فتح کننده خیبر امیرمؤمنان(ع) بودهاند؛ در جنگ دیگر نیز پیامبر(ص) فرمودند «ضربه شمشیر علی در این جنگ برابر است با هفتاد سال عبادت تمام افراد».

حجتالاسلام نظری منفرد با تأکید بر این که امیرمؤمنان(ع) پس از پیامبر(ص) بی همتا هستند، بیان داشت: فردی نقل میکند من از امام علی(ع) بدگویی میکردم که پیامبر(ص) به من فرمودند «فلانی تو من را اذیت کردی»، از ایشان پرسیدم چرا یا رسول الله؟، فرمودند «هر کس علی را اذیت کند من را اذیت کرده است»، آیه تطهیر و مباهله نیز امیرمؤمنان(ع) را نفس پیامبر(ص) بیان میکند.

وی ادامه داد: امیرمؤمنان(ع) برای خلافت بهترین گزینه پس از پیامبر(ص) بودند تا جایی که خود ابن عثیر در کتاب خود نوشته پیامبر(ص) به علی(ع) فرمودند «یا علی مبادا به سراغ مردم بروی مَثَل امام همانند کعبه است که مردم باید به سراغ او بیایند»./993/پ202/پ

ارسال نظرات