نشست خبری مشترک مدیران کل اوقاف و میراث فرهنگی استان کرمانشاه برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمانشاه، نشست خبری مشترک مدیران کل اوقاف و میراث فرهنگی استان کرمانشاه در خصوص حل مشکلات بقعه امام زاده ابراهیم(ع) طاق بستان امروز با حضور مدیران و معاونین این دو اداره و خبرنگاران در محل اداره اوقاف و امور خیریه استان برگزار شد.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه کرمانشاه در این نشست گفت: براساس جلساتی که بین اوقاف و میراث فرهنگی در خصوص بازسازی و مرمت بقعه امامزاده ابراهیم(ع)، صورت گرفت مقرر شد که ارتفاع ساقه گنبد یک متر و 20 سانتیمتر کوتاه شود و در قبال این موضوع، میراث فرهنگی متقبل شده که 2 میلیارد ریال به بقاعی که جزء آثار میراث فرهنگی بوده و به ثبت ملی رسیده اند کمک کند.
وی ادامه داد: مطالعات طرح جامع بقعه امام زاده ابراهیم (ع) انجام شده است و در صورت تایید مشاور میراث فرهنگی و تخصیص اعتبار بازسازی و مرمت آغاز می شود، در بازسازی و توسعه این بقعه شریف با مشاوره میراث فرهنگی در راستای ایجاد یک مجموعه میراث فرهنگی با نمای تاریخی اقدام می شود.
حجت الاسلام حسینی اراکی تصریح کرد: طرح توسعه امام زاده ابراهیم(ع) شامل فضاهای فرهنگی و اقامتی است که تلاش می کنیم ظرف مدت کمتر از یکسال این پروژه به سرانجام برسد، دو وقف نامه بر سنگ نوشته به نام های شیخ علی خان زنگنه و آقا غنی در مجموعه تاریخی طاقبستان در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به اینکه در طرح آرامش بهاری سال 92، یک میلیون و 250 هزار زائر در جوار امام زاده های استان اقامت داشتند، تاکید کرد: امید است با توسعه حرم امام زاده ابراهیم(ع) در مجموعه تاریخی طاقبستان بر تعداد زائرین در آینده افزوده شود.
مدیر کل اوقاف از برپایی خیمه های معرفتی و دیگر طرح های فرهنگی در جوار امامزاده ابراهیم (ع) خبر داد و گفت: تلاش می شود در کنار بسته های فرهنگی، بسته های تاریخی نیز به زائران و بازدید کنندگان ارائه شود.
همچنین در این نشست رحیمی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گفت: در استان کرمانشاه تاکنون چهار هزار اثر شناسایی شده و بیش از دو هزار اثر به ثبت ملی رسیده است.
وی ادامه داد: فارغ از به ثبت جهانی رساندن طاقبستان، نجات بخشی آن در اولویت کار میراث فرهنگی بود که به همت همه دوستداران میراث فرهنگی این کار به خوبی انجام شد و در کنار این موضوع بود که بحث ثبت جهانی طاقبستان قوت گرفت که باید براساس ضوابط برای ثبت جهانی برخی الحاقات حذف می شد.
رحیمی تصریح کرد: در دستورالعمل کاری محوطه طاقبستان هرگونه ساخت و ساز ممنوع می باشد و این یک بحث شخصی و جزیی نیست اما با این حال اداره کل میراث فرهنگی در راستای حفظ آثار معنوی رایزنی های لازم را در خصوص مرمت بقعه امام زاده ابراهیم(ع) انجام داده است.
وی با بیان اینکه در برخورد با موضوع طاقبستان و میراث معنوی نباید عجولانه و احساسی برخورد می شد، گفت: اگر اداره کل اوقاف با میراث فرهنگی هم افزایی بیشتری داشت به طور قطع زودتر از این مسائل حل می شد و هم اکنون با همکاری های خوب اداره کل اوقاف استان درصدد حل و فصل مشکلات هستیم.
وی با اشاره به پایین آمدن ساقه گنبد امامزاده ابراهیم (ع)، تاکید کرد: میراث فرهنگی در بازسازی و توسعه امامزاده ابراهیم (ع) در کنار اوقاف خواهد بود و تلاش می کنیم این مجموعه نیز به عنوان مجموعه فرهنگی، تفریحی معرفی شود.
لازم به ذکر است، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه در سال های اخیر تلاش های زیادی برای ثبت جهانی مجموعه آثار باستانی طاق بستان آغاز کرده است، ارتفاع زیاد گنبد امام زاده ابراهیم(ع) یکی از موانع اصلی بر سر راه ثبت جهانی طاقبستان می دانست، این موضوع در دو سال اخیر موجب بروز مشکلاتی بین اداره اوقاف و میراث فرهنگی شده بود که بحمدالله با توافق اخیر این مشکل رفع و راه برای بازسازی امامزاده ابراهیم(ع) و ساماندهی مجموعه تاریخی طاق بستان و از سویی ثبت جهانی آن هموار شده است./967/پ202/ب