۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۲۳:۲۲
کد خبر: ۱۶۴۹۳۱
مجتهده صفاتی:

جامعه ما از زندگی فاطمی فاصله دارد

خبرگزاری رسا ـ مجتهده صفاتی با بیان این که جامعه ما از زندگی فاطمی فاصله دارد، گفت: درست است که زندگی صدیقه طاهره(س) با زمان حال متفاوت است اما روح عبودیت، تفاهم، بندگی، تربیت و تواضع ایشان باید بر زندگی و جامعه ما حاکم شود.
بانو مجتهده زهره صفاتي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد٬ مجتهده زهره صفاتی، شب گذشته در همایش «سبک زندگی فاطمی» در محل آمفی تئاتر روزنامه قدس مشهد گفت: اسوه پذیری ممکن است با دو روش مستقیم و غیرمستقیم صورت گیرد.

 

وی افزود: ما باید درک و تحلیل مناسب و استنباط صحیح از روش و منش ائمه داشته باشیم؛ درست است که زندگی صدیقه طاهره(س) با زمان حال متفاوت است اما روح عبودیت، تفاهم، بندگی، تربیت و تواضع ایشان باید بر زندگی و جامعه ما حاکم شود.

 

صفاتی اظهار داشت: امام خمینی(ره) زمانی که ولادت حضرت زهرا(س) را روز زن نامگذاری کردند، فرمودند «این روز مسؤولیت آور است».

 

این بانوی مجتهده با بیان این که جامعه ما از زندگی فاطمی فاصله گرفته است، تصریح کرد: این معضل از دو جا نشأت می گیرد؛ یا کم کاری از طرف ماست یا خود این افراد مسیر اشتباه را انتخاب کرده اند.

 

چرا سبک زندگی فاطمی؟

وی گفت: عالم برای انسان کامل خلق شده است، هر موجودی در جهان مادی رشد و کمالی دارد و زمانی که از زندگی حضرت زهرا(س) سخن به میان می آید نباید لذایذ دنیا تحت الشعاع قرار گیرد اما نکته حائز اهمیت این است که در زندگی آن بزرگوار بعد معنوی برجسته تر بوده است.

 

صفاتی با اشاره به آیه پنج سوره حج ادامه داد: بعد جسمانی انسان تا حدی رشد می کند اما این سیر زمانی متوقف می شود و آنچه به عنوان حقیقت انسان پایدار می ماند، بعد معنوی اوست.

 

وی افزود: تمام خلاقیت ها و رشدها با پرداختن به بعد معنوی نمود پیدا می کند، انسان باید وسعت درون پیدا کند، حقیقت او باید وسیع شود تا حدی که به عالی ترین درجات برسد و در این هنگام است که قلب او همه عالم را از فرش تا عرش در خود جای می دهد و این غنا فقط در قالب بندگی حاصل می شود.

 

وی اضافه کرد: جامعه کنونی با تفسیر اشتباه از آیه «لا یکلف الله نفسا الا وسعها»، همه تلاش خود را انجام می دهند مرجعی انتخاب کنند که آسان ترین راه را برای انجام تکالیف در نظر گرفته است، اما خداوند می خواهد این نکته را تأکید کند که آنچه او به انسان تکلیف می کند به اندازه سعه وجودی او است.

 

وی ادامه داد: انسان با پذیرش تکلیف الهی، واقعیت هایی را در ذات و حقیقت خود ترسیم می کند، که می توانیم آن هارا به تصویرهای شخصیتی هر فرد تعبیر کنیم.

 

چگونه اسوه پذیری صورت می گیرد؟

وی گفت: یکی از عالی ترین مراحل تقلید، اقتباس است و برای نائل شدن به این مقصد ابتدا باید هدفمند شده و درایت پیدا کنیم و از ابرازهایی چون عقل و منطق و استدلال بهره گیریم. این که به زنان و دختران جامعه بگوییم چون حضرت زهرا(س) باشید، کافی نیست.

 

صفاتی با تبیین این نکته که خداوند نور قدسی حضرت صدیقه کبری(س) را قبل از خلقت آدم آفریده است، تصریح کرد: ایشان برای امامان معصوم(ع) لازم التعظیم بودند. حضرت مهدی(عج) فرمودند «حضرت زهرا برای من اسوه حسنه هستند».

 

وی تصریح کرد: حضرت زهرا(س) و امیرمؤمنان حضرت علی (ع) شناخت صحیح از هم داشتند، روحیه صداقت و وفاداری در زندگی آن ها حکم فرما بود، حضرت زهرا(س) خطاب به همسرشان عرض می کردند «روحی فداک» یعنی جانم به فدای شما باد، امروز اصل تشکیل خانواده که سکون و آرامش و اتصال است در جامعه کنونی فراموش شده است.

 

صفاتی با تأکید بر این که سبک زندگی حضرت فاطمه در جهت خدا بودن است، افزود: ایشان طریق اعتدال را طی کردند و از آن جا که ائمه اطهار(ع) میزان اعمال هستند، محاسبه عملکرد ما با توجه به اعمال ایشان در نظر گرفته می شود.

 

وی یادآور شد: زمانی که پیامبر(ص) کارهای خانه را به حضرت زهرا(س) محول کردند ایشان خوشنود شدند. با توجه به تعبیر رهبر معظم انقلاب،  فرزندآوری جزو کارهای اصلی خانم ها است. من با کار بیرون زن مخالف نیستم اما امیدوارم این حضور، مسؤولانه باشد و بنیان خانواده تضعیف نشود./930/پ202/ب

ارسال نظرات