۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۹:۲۰
کد خبر: ۱۶۳۱۱۷

مناظره اقتصادی آل اسحاق و نماینده قالیباف در دانشگاه تهران

خبرگزاری رسا ـ در آستانه انتخابات ریاست جمهوری مناظره اقتصادی یحیی آل اسحاق و نماینده قالیباف در دانشگاه تهران برگزار شد.
انتخابات انتخابات

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، دکتر عسگری آزاد نماینده دکتر قالیباف و آقای دکتر آل اسحاق، در مراسم سلسله نشست های "تدبیر جمهور" که به همت بسیج دانشجویی در دانشکده فنی دانشگاه تهران، به مناظره پرداختند.

عسگری آزاد با اشاره به این‌که قالیباف از سال 88 به فکر اقتصاد کشور بوده، گفت: اقتصاد سه تا سر فصل دارد 1.ما چی و کجا هستیم 2.ما به کجا می رویم و چه چشم انداری داریم 3.برای رسیدن به چشم انداز از چه راهکاری باید استفاده کنیم

رییس مرکز مطالعات و برنامه ریزی تهران با نگاهی به دیدگاه مقام معظم رهبری که فرمودند: مسأله چشم انداز 20 ساله و رسیدن به آن برنامه ریزی صحیحی است، افزود: چشم انداز جمهوری اسلامی ایران در افق 1404 ، ایران کشوری است توسعه یافته و دارای جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه با هویت اسلامی است.

وی با بیان این‌که باید در برنامه پنج ساله ای سهم های اقتصادی دولت شناخته شود، اظهار داشت: رویکردهای ما با توجه به اقتصاد و رشد اقتصادی به دونظر و دیدگاه پیشرفت و عدالت است.

عسگری آزاد با اشاره به این‌که نباید مسائل اقتصادی را منزوی از هم نگاه کرد، بیان داشت: در اقتصاد بنگاه ها،تولید کنندگان و خانوارها و دولت و جهان خارج از طریق بازار کالا و عوامل تولید و سهیم هستند.

عسگری آزاد با موضوع مؤلفه های مؤثر اقتصاد، اظهار داشت: نیروی کار، سرمایه، دانش و تکنولوژی، تعاملات جهانی، ترتیبات نهادی که از مؤلفه ها هستندباید در کنار فضای کسب و کار، حکمرانی، آزادی اقتصادی و ثبات اقتصادی(تورم) باشد و اجزای اقتصادی را نباید از هم جدا بدانیم.

آل اسحاق با بیان این‌که باید حیطه بحث قوه مجریه باشد، گفت: هر 8 سال مردم اختیار دارند حسابرسی کنند و باید ببینند فرصت‌ها و تهدیدات به چه شکلی است، آیا باید تغییر بکند و چطور باید تغییر دهند؟ چار چوب اصلی و آنچه که هست، مدل و الگویی است که باید شناخته شود.

آل اسحاق با طرح این سؤال ‌که آیا مردم گرانی را احساس می کنند، همین برای شناخت کافی است؟ ابرازداشت: شناخت به معنی احساس شدن است، همه گرانی را احساس می‌کنند، باید به علل و عوامل آن پرداخت و این مربوط به ادراکات است، زمانی که نشناسی نمی‌توان ضعف‌ها و قدرت‌ها را هدایت کرد.

رییس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به این‌که هرکسی از ظن خود شد یار من، تصریح کرد: اقتضأئات جمهوری اسلامی را در نظر بگیریدکه تأثیرو تأثری قائل شویم، ما یک کشوری هستیم که هم تأثیر پذیر و هم تأثیر گزار هستیم.

آل اسحاق با تاکید بر این‌که استراتژی و برنامه ریزی باید شناخته شود، افزود: تأثیرات منطقه ای بر روی ایران بسیار مهم است و ما الان در حوزه اقتصادی در جنگ اقتصادی هستیم و سه عنصراصلی دنیای خارج، بازیگران داخلی، منافع اقتصادی نقش بسزایی دارند.

آل اسحاق با سوالاتی از جمع که آیا بدون شناخت برنامه ریزی امکان دارد؟آیا با کمی تغییر در مدل می‌توانیم ادامه دهیم؟چالش‌ها در کجاست؟ ادامه داد: آن مدلی که داریم جامع است، چالش‌ها را نه تنها باید شناخت بلکه بایدبه وظیفه که آرمان است برسیم و مدل را باید کامل تغییر دهیم.

آل اسحاق با اشاره به چالش ها بیکاری، تورم، کسری بودجه، نظام بانکی، فضای کسب و کار، محیط زیست افزود: بیکاری مسأله بسیار عمیقی است ما سالانه 500هزار تا 600 هزار موقعیت شغلی داریم در صورتی که دانشگاه ها با فارغ التحصیلان بیش از 500 میلیون نفر هستند که همه نیاز به موقعیت شغلی مناسب دارند، 50 % خانم ها موقعیت شغلی مناسبی ندارند.

وی در ادامه با اشاره به مشکلات اقتصادی گفت: ما در دنیا از لحاظ تورم پیشتاز هستیم،کسری بودجه که از نفت تأمین می‌شده از 600 میلیارد دلار به 300 میلیارد دلار رسیده،در نظام بانکی عدم هدایت درست وجود دارد و بانک خزانه دولت شده است.

عسگری آزاد با اشاره به راهکارهای مشکلات اقتصادی،گفت: تمرکز کردن فقط و فقط روی یک مطلب درست نیست و ما مثلا در بحث بیکاری از سال 85 تا 90 با ورودی و خروجی فقط 100 هزار موقعیت شغلی ایجاد کردیم.

عسگری آزاد با اشاره به اینکه رشد اقتصادی و تولید باید درکنار هم باشند، ابراز داشت: باید به تورم نگاه جامعی داشت، نخستین مشکل میزان رشد اقتصادی کشور است، مثل چین  بالای 10 % رشد اقتصادی سالانه داشتهاست. 

عسگری آزاد افزود: نخستین برنامه تغییر کلی مدل است و الگوی توسعه؛ هدف هم رشد است و هم رشد مطلوب است ما با توجه به فرهنگ، اعتقاد و ویژگی هایی که داریم نه می توانیم شرقی باشیم و نه می توانیم غربی باشیم،بلکه باید استفاده کرد ولی الگو برداری نکرد.

وی در ادامه با اشاره به این‌که حجم نقدینگی باید متعادل شود، اظهار داشت: خط قرمز ها را باید بشناسیم و قوا باید درباره نقدینگی به یک نقطه مشترکی برسند تا این نقدینگی دیگر عامل تورم نباشد.  

آل اسحاق در راهکار برای مشکل اقتصادی گفت: نخستین مشکل تورم و بیکاری است که بیشتر کشورها با این مشکل روبرو بوده و دست و پنجه نرم کرده اند، فضای بد اخلاقی باید کنار برود و تعامل در نظام بوجود بیاید.

رییس اتاق بازرگانی تصریح کرد: فضای سرمایه اقتصادی تکراری است، ما باید از چوب آدم بسازیم فتنه نمی تواند بنیان نظام را خراب کند، انقلاب، نظام و ولی فقیه خط قرمزهایی دارند که معلوم است هرکس که نظام ، اسلام ، قانون اساسی را قبول داشته باشد مورد تإیید است.

وی در ادامه با بیان این‌که حقوق فردی و اجتماعی باید رعایت و فراهم شود، اظهار داشت: ما 20% گران تر زندگی می کنیم و می توانیم در مسائل بین المللی بجای تخاصم،تعامل کنیم، اگر ما از مجموع علل و عوامل دو پله بالاتر برویم و بستر ها را فراهم کنیم و چگونگی ها را بشناسیم مشکل حل می‌شود.

آل اسحاق در پایان گفت: اقتصاد نباید 100%دولتی و نباید100% مردمی باشد بلکه باید دولت مردم باشد که فرایند سال بهتر شود، دولت در سیاست، هدایت، نظارت، پشتیبانی دخالت کند و طبق ماده44 قانون اساسی کار اجرایی را به مردم بسپارد./9597/پ201/ج 

 

 

ارسال نظرات