دین اسلام دین اخلاق است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام حبیب الله فرحزاد، کارشناس معارف قرآنی، در برنامه بر بال سخن که از رادیو معارف پخش میشد، گفت: ذکر صلوات قبر انسان را نورانی میکند، در روز قیامت هنگام عبور از پل صراط هر کسی نور داشته باشد در آتش نمیافتد، صلوات در بهشت هم انسان را نورانی میکند، اگر کسی میخواهد هم در قبر، هم در قیامت و هم در بهشت نورانی باشد زیاد صلوات بر محمد و آل محمد بفرستد.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین مسائلی که باید به آن توجه کنیم و متأسفانه در جامعه ما اهمیتش کم شده مسأله خوش اخلاقی است، خصوصاً در خانواده با پدر و مادر با همسر، اولاد و در بیرون خانه با ارباب رجوع، همسایه و جامعه.
این محقق تاریخ اسلام اظهار داشت: مسأله اخلاق آن قدر قابل اهمیت است که پیامبر (ص) میفرماید «انما بعثت لاتمم مکارم الاخلاق»، من قیام کردم که کرامتهای اخلاقی را به اتمام برسانم، حتی در باب احکام، فلسفه همه احکام نماز، روزه، حج، زکات، برگشت همه احکام برای اتمام و اکمال مکارم اخلاقی است.
وی ابراز داشت: خداوند نماز با این همه عظمت که ستون دین است واجب کرده که رذیله تکبر و برتر بینی را از ما پاک کند، رکوع و سجده میکنیم تا غرور ما تبدیل به تواضع شود، روزه برای اراده، صبر و اخلاص است، زکات و خمس برای سخاوت است.
حجت الاسلام فرحزاد تصریح کرد: فلسفه احکام این است که یا میخواهد رذیله ای را بر طرف کند، یا یک صفت برجسته اخلاقی را ایجاد کند، دین ما دین اخلاق است.
وی ادامه داد: این حدیث خیلی قابل توجه است شخصی از طرف روبرو آمد طرف پیامبر (ص) و پرسید «دین چیست؟ پیامبر اکرم (ص) پاسخ داد،حسن الخلق یعنی خوش اخلاقی، بعد از مدتی از طرف راست آمد و سؤالش را تکرار کرد و پیامبر (ص) همان جواب را داد، رفت و بعد از مدتی از سمت چپ آمد و همان سؤال را پرسید و پیامبر (ص) همان جواب را داد، سپس از پشت سر پیامبر (ص) آمد و پرسید دین چیست پیامبر (ص) پاسخ داد دین خوش اخلاقی است و خوش اخلاقی عصاره و چکیدهاش این است که تو غضب نکنی و عصبانی نشوی.
این کارشناس قرآنی در پایان خاطر نشان کرد: پیامبر اکرم (ص) با اخلاق خوش و نرم عالم را تسخیر کرد، و اگر خوش رفتار نبود، حتی اگر هزاران کتاب مانند قرآن میآورد و هزاران هزار معجزه داشت، باز هم مردم از دور او پراکنده میشدند، ما هم باید این را الگو برای زندگی در خانواده و جامعه قرار دهیم./9194/پ202/ن