۰۷ اسفند ۱۳۹۱ - ۲۳:۴۶
کد خبر: ۱۵۸۰۴۵
رییس سازمان سینمایی کشور مطرح کرد؛

تضادهای تاریخی هنرمندان را سردرگم کرده است

خبرگزاری رسا ـ رییس سازمان سینمایی کشور گفت: اگر فیلم استرداد در مبانی تاریخی ضعف دارد به دلیل کوتاهی مورخین در تاریخ‌نگاری است.
جواد شمقدري

به گزارش خبرگزاری رسا، به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، جواد شمقدری در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره فیلم فجر در استان قم که شب گذشته با حضور هنرمندان و مسئولان در سینما وتوس برگزار شد، اظهار داشت: این اتفاق را به فال نیک می‌گیریم گرچه باید سال‌های گذشته رخ می‌داد.


وی بیان کرد: اگر در خصوص سینما و پیام‌هایی که در فیلم‌ها توسط هنرمندان منعکس می‌شود بحث و نقطه نظرات مختلفی پیش می‌آید می‌توان با حوزه‌های علمیه که سرچشمه اندیشه‌های دینی و اسلامی هستند ارتباط برقرار کرد.


رییس سازمان سینمایی کشور با تاکید بر اینکه قم زادگاه علم، دانش و معرفت الهی است، بیان داشت: اگر ضعفی در سینما وجود دارد به این موضوع بر می‌گردد که پیوند میان حوزه‌های علمیه و سینما بسیار با تاخیر برقرار شده است.


شمقدری با اشاره به اینکه در تمام طول فعالیت خود و به ویژه از زمان شکل گیری سازمان سینمایی تلاش می‌کنم تا بر اساس رهنمودها و دیدگاه‌های مقام معظم رهبری عمل کنم، تصریح کرد: البته قطعا مثل هر شاگردی در محضر استاد خطاهایی داشتیم اما هدف و برنامه ما این بوده است که در این مسیر گام برداریم.


وی با تاکید بر اینکه از رهنمودهای رهبر انقلاب در دیدار اخیر با دست اندرکاران جشنواره عمار به عنوان مسیر راهبردی برای سینما استفاده خواهد شد، اظهار داشت: باید بتوانیم سینما را با معارف علمی و دینی پیوند بزنیم تا از گنجینه‌های ارزشمند برخوردار شویم.


رییس سازمان سینمایی کشور یکی از دغدغه‌های رهبری در حوزه سینما و فیلم سازی را ارتباط مناسب با نخبگان دینی و حوزوی عنوان کرد و افزود: برای چندمین بار رهبری فرمودند جریاناتی که تعلقات دینی و اعتقادی دارند و در حوزه علمیه مشغول به معارف الهی هستند هرچه زودتر راه پیوند با سینما را پیدا کنند.


رییس سازمان سینمایی کشور فیلم سازی در خصوص موضوعاتی همچون انقلاب اسلامی، مقاومت، بیداری اسلامی و دفاع مقدس را از دغدغه‌های مقام معظم رهبری نام برد و تاکید داشت: هنرمندان و مسئولان سینمایی با جدیت بیشتری بر روی فیلم‌نامه‌هایی با این موضوعات کار خواهند کرد.


شمقدری با تاکید بر اینکه سینما در حوزه تاریخ معاصر کارهای بیشتری باید ارائه دهد، تصریح کرد: امسال شاهد تولید فیلم استرداد بودیم و سال‌ها منتظر حضور فیلم‌هایی از جنس تاریخ معاصر بودیم.


وی با اشاره به اینکه بیش از دو سال برای حوزه فیلم نامه و تحقیقات تاریخی فیلم استرداد کار صورت گرفته بود، بیان داشت: متاسفانه ضعف‌هایی که در بخش علوم انسانی وجود دارد وقتی در ساختار فیلم تجلی پیدا می‌کند، همه یقه سینما را می‌گیرند.


رییس سازمان سینمایی کشور در دفاعی قاطع از فیلم استرداد اظهار داشت: اگر فیلم استرداد ضعفی در مبانی تاریخی دارد این ضعف برای فیلم نیست بلکه برای مورخینی است که در حوزه تاریخ نگاری کوتاهی کرده و خودشان دچار تناقض هستند.


شمقدری با تاکید بر اینکه فیلم در میان انبوهی از تضادها چه تصمیمی باید بگیرد، افزود: باید به سازندگان فیلم استرداد دست مریزاد گفت که به بخشی از تاریخ پرداخته‌اند و آن را به شکل جذاب ارائه کرده‌اند.


وی در پایان با بیان اینکه باید قبول کرد که در ثبت وقایع و پرداخت شخصیت‌های تاریخی توسط مورخان کوتاهی صورت گرفته است افزود: سینماگر دوست دارد اثرش را ساخته و پرداخته کند تا به مخاطب انتقال دهد./9192/د102/ن
 

ارسال نظرات