۰۵ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۹:۰۳
کد خبر: ۱۵۷۷۳۱
استاد اخلاق حوزه علمیه:

عوام‌زدگی تهدید کننده اهل علم است / توکل به معنای وانهادگی نیست

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه و دانشگاه گفت: شهید مطهری، عوام زدگی را یکی از آسیب‌های اهل علم می‌داند، به این معنا که به گونه‌ای رفتار شود تا مخاطب بپسندد و به دلخواه مردم کاری را انجام داد.
حجت‌الاسلام دست پروري، استاد درس اخلاق حوزه و دانشگاه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت‌الاسلام حسین دست‌پروری، ‌استاد حوزه و دانشگاه، در سومین جلسه از سلسله جلسات درس اخلاق که امروز در جامعه‌ المصطفی‌ العالمیه، مجتمع آموزش عالی مشهد برگزار شد، گفت: طلبگی دارای جایگاهی است که آموزش و علم به تنهایی راهگشای آن نیست و باید همراه با معرفت الهی و اخلاق حسنه اسلامی باشد.

 

وی به ضرورت رعایت اصول اخلاقی در رفتار و منش انسان تأکید کرد و افزود: رعایت ادب و احترام، رعایت حق استاد از سوی شاگرد، توجه به حقوق دیگران و توکل بر خدا از مصادیق بارز پرورش به شمار می‌رود.

 

نردبان رسیدن به خدا تقوا است

 

حجت‌الاسلام دست‌پروری به بیان ثمرات کسب معرفت پرداخت و خاطرنشان کرد: یکی از نکاتی که برای طلبه لازم است، اطمینان به خداست که تمرین و ممارست لازم دارد.

 

وی ادامه داد: حصول اطمینان به خدا، تنها از راه کسب معرفت امکان‌پذیر است و اطمینان به خدا، بهایی است تا انسان به هر چیز گران‌قیمتی دست پیدا کند.

 

این استاد حوزه و دانشگاه به داستان پرتاب کردن حضرت ابراهیم در آتش اشاره و تصریح کرد: در آن هنگام، جبرئیل نزد حضرت ابراهیم می‌رود و از او می‌پرسد آیا حاجتی داری که ایشان پاسخ می‌دهد «آری، ولی به تو حاجتی ندارم».

 

آفت اهل علم، عوام زدگی است

 

حجت‌الاسلام دست‌پروری به آسیب‌های پیش روی اهل علم اشاره کرد و گفت: شهید مطهری، عوام زدگی را یکی از آسیب‌های اهل علم می‌داند، به این معنا که به گونه‌ای رفتار شود تا مخاطب بپسندد و به دلخواه مردم کاری را انجام داد.

 

وی به ارزش بالای تواضع اغنیا در برابر فقرا و خویشتن‌داری فقرا برابر اغنیا اشاره کرد و افزود: علما در عین تقوا و افتادگی،‌ نباید نسبت به ثروتمندان هیچ گونه اتکا و دلبستگی داشته باشند.

 

وی به ابعاد توکل اشاره کرد و اظهار داشت: توکل دارای دو بعد عملی و نظری است؛ بعد نظری به این معنا که مخلوق نه می‌تواند نفعی برساند و نه می‌تواند ضرری برساند.

 

توکل به خدا وظیفه را کمرنگ نمی‌کند

 

حجت‌الاسلام دست‌پروری تصریح کرد: انسان باید معنی توکل را درک کند، توکل به معنای وانهادگی نیست، بلکه به این معناست که کار را باید انجام داد و توکل را در کنار کار داشت، ‌توکل وظیفه را کمرنگ نمی‌کند.

 

وی در پایان گفت: طلاب و فضلای معاصر باید روی این مسأله تأمل کنند که یکی از وسایل اساسی و مهم برای همه انسان‌ها به ویژه طلاب، ‌توجه به خدا،‌ معرفت به خدا و اطمینان به خداست که نتیجه آن به دست آمدن توکل است./932/پ202/س

 

ارسال نظرات