۰۲ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۴:۱۰
کد خبر: ۱۵۷۳۳۲
آیت الله نوری همدانی:

تشخیص حق از باطل در فتنه ها تنها با تقویت قوه عقلانی ممکن است

خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت الله نوری همدانی با تأکید بر این که علم به تنهایی نمی تواند قدرت تشخیص حق از باطل به انسان بدهد، گفت: برای تحقق این مهم در فتنه ها باید عقل را تقویت کرد و برای تقویت عقل باید در مسیر تقوا گام برداشت.
آيت الله نوري همداني

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید، ظهر امروز در دیدار کارکنان آموزش و فنی و حرفه ای، پرورش قوه عقلانی را یکی از مهم ترین اصول تربیتی دانست و اظهار داشت: علم با عقل تفاوت دارد؛ برخی عالم هستند اما عاقل نیستند یعنی در فتنه ها نمی توانند حق را از باطل تشخیص دهند.


وی با اشاره به آیه«إن تَتَّقُواْ اللّهَ یَجْعَل لَّکُمْ فُرْقَاناً» گفت: اگر تقوا داشته باشید تشخیص شما نسبت به حق و باطل درست می شود؛ بنابراین برای تقویت عقل باید در مسیر تقوا گام بردارید.


این مرجع تقلید تقویت علم و ایمان را در تربیت انسان ها مهم خواند و افزود: علم بدون ایمان و معنویت، علم سکولار بوده و از نظر اسلام مردود است؛ عالم بی ایمان مانند کسی است که با چراغ دزدی می کند و کالاهای گزیده تر را می رباید؛ ایمان یعنی درون سازی انسان نسبت به اصول دین و سایر اعتقادات.


استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم تعهد عملی را بسیار مهم دانست و گفت:
باید در تربیت افراد این روحیه را ایجاد کرد؛ در 50 جای قرآن ایمان به همراه عمل صالح آمده است این نشان می دهد ایمان بدون عمل فایده ای ندارد.


حضرت آیت الله نوری همدانی با تأکید بر این که باید ولایت مداری و ولایت پذیری را در افراد تحت تعلیم تقویت کنیم، ابراز داشت: ولایت یعنی الگوسازی؛ اسلام هم با منطق و دلیل راه را نشان می دهد و هم الگویی های مناسبی که این راه را پیموده اند معرفی می کند؛ انبیاء و اولیاء الهی الگوهایی هستند که نقش هدایت و رهبری جامعه را به عهده دارند.


وی با بیان این که دنیای امروز در جنبه های معنوی دچار اختلال و کمبود شده است، گفت: در بسیاری از کشورها برای تربیت و ساختن انسان ها تنها به جنبه مادی توجه دارند حال آن که این نگاه تک بعدی نمی تواند زمینه پیشرفت و سعادت را فراهم آورد؛ امتیاز اسلام نسبت به مکاتب دیگر این است که برای همه ابعاد مادی و معنوی زندگی بشر برنامه دارد.


این مرجع تقلید در ادامه با اشاره به پاسخ مصری ها به نامه اعلام آمادگی شماری از نخبگان ایران برای کمک به مصر خطاب به این افراد، گفت: ایشان اگر می خواهند کاری انجام دهند باید با فکر و تدبیر باشد تا پاسخ سربالا نگیرند؛ کشور ما رهبری آگاه و با تدبیر دارد که اگر صلاح بدانند در این مسائل وارد خواهند شد و نیازی به چنین اقداماتی نیست./928/پ202/ج

ارسال نظرات