اسقف اعظم سیبوه سرکیسیان:
سوء استفاده از ادیان به جامعه انسانی ضرر میزند
خبرگزاری رسا ـ اسقف اعظم سیبوه سرکیسیان گفت: امروز، نه تنها در دنیای مسیحیت، در دنیای اسلام در آسیا، افریقا و در جوامع غربی دین مورد سو استفاده قرار گرفته است و این به کل جامعه انسانی ضرر می زند.

به گزارش خبرنگار خبر گزاری رسا، اسقف اعظم سیبوه سرکیسیان، خلیفه ارامنه تهران و شمال کشور، در دور چهارم نشست دینی مرکز گفتگوی ادیان و تمدنها با کلیسای کاتولیک اتریش با عنوان نشست «دین، اخلاق و حقوق» گفت: امروز، نه تنها در دنیای مسیحیت، در دنیای اسلام در آسیا، افریقا و در جوامع غربی دین مورد سوء استفاده قرار گرفته است و این به کل جامعه انسانی ضرر می زند.
سرکیسیان ادامه داد: این سوء استفاده نه تنها از دین بلکه حتی از قوانین حقوق بشر وجود دارد و چنین سوء استفادههایی باعث میشود تا پارلمان یک کشور، ازدواج همجنس گرایان را قانونی و رسمی اعلام کند.
خلیفه ارامنه تهران با بیان اینکه دین و اخلاق به مراتب به هم نزدیکترند تا اخلاق و حقوق و اخلاق و سیاست اظهار داشت: اخلاق به ما میگوید چه چیزی اخلاقی است و آن چه که اخلاقی است جنبه درونی هم برای انسانها دارد اما حقوق تنها جنبه بیرونی دارد.
وی با اشاره به این که اخلاق و دین، دارای ابعاد مختلفی هستند عنوان داشت: هردوی اینها با سیاست، هنر و مسائل مختلفی در زندگی بشر ارتباط دارند و اگر دولتی تشکیل میشود تا حکومت خوبی را در دنیا برای شهروندان ایجاد کند، شهروندان نیاز به برنامههای معنوی هم دارند.
سرکیسیان با بیان اینکه اخلاق به هنر هم ربط دارد بیان داشت: در دنیای ما ایمان همواره منشا نور جدید بوده است و در هنر و تفکر و اندیشه ما، ما به عنوان انسان و مخلوقات خداوند باید با همدیگر همکاری کنیم که نه تنها به جامعه بهتری دست پیدا کنیم بلکه ارتباطات متقابل بهتری پیدا کنیم.
وی تصریح کرد: امروز جامعه انسانی از عدم گفتگو و شنیدن حرف هم و درک متقابل رنج میبرد و اگر سعی کنیم چنین فرهنگی را ایجاد کنیم، آنگاه میتوانیم با صبر و حوصله مشکلات را حل کنیم.
سرکیسیان در پایان اعلام داشت: امروز دین در معرض خطر است و از بزرگان تمامی ادیان مختلف میخواهیم از این خطر آگاهی داشته باشند و به دنبال یافتن راه حل باشند که چطور میتوانیم در این زمینه با هم همکاری داشته باشیم و نوع جدیدی از غنای ادیان را داشته باشیم که در این راستا یکی از کارها این است که خودمان را آموزش دهیم و این آموزهها را به دنیا ارائه کنیم و این را ترویج دهیم که هدف همه ادیان یکی است و آن فنای در خداوند است و ممکن است راهها متفاوت باشد اما هدفها یکی است و ما باید بررسی کنیم که چطور میتوانیم به این اهداف برسیم./959/پ203/ص
ارسال نظرات