رشد علمی طلاب حوزه علمیه مرند قابل توجه است
حجت الاسلام غلامرضا انامقنژاد، مدیر حوزه علمیه صاحبالزمان(عج) شهرستان مرند در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز با بیان اینکه طلاب این مرکز علوم دینی همه ساله در کارگاههای آموزشی روش مطالعه شرکت می کنند، اظهار داشت: در ابتدای سال تحصیلی، جلسات متعددی جهت آموزش روش مطالعه از دیدگاه علما و بزرگان که از کتاب و سنت اخذ می شود، برگزار شد.
وی افزود: اوقات متعددی برای مشاوره خصوصی به طلاب برای آموزش نحوه مطالعه طلاب، اختصاص داده شده، بدیهی است که مطالعه اگر با روش های صحیح و اصولی باشد، سطح علمی طلاب به لحاظ کیفی، رشد کرده و در مدت زمان کوتاه، حجم زیاد و همراه با کیفیت مناسب ماندگاری بالا را به ارمغان می آورد.
حجت الاسلام انامقنژاد با اشاره به اهمیت پیش مطالعه در برنامههای آموزشی طلاب مرند گفت: آنچه در برنامه های آموزشی این حوزه از اهمیت فوق العاده برخوردار است، سیر مطالعه دروس حوزوی است که سعی شده سیره علمای معاصر در فراگیری علوم به ویژه مسأله پیشمطالعه قبل از حضور کلاس درس استاد تبیین شود.
وی افزود: از آنجایی که درک مطلب و فهم عمیق مطالب در دروس حوزوی اصل بسیار مهم محسوب می شود، در پیش مطالعه فرآیندی بوجود می آید که ذهن طلبه آرام آرام فعال شده و همان حالتی که در فراگیری درس خارج مطلوب است از پایه های ابتدایی تحصیل در حوزه، به تدریج شکل گرفته و به همان جهت سوق داده می شود.
مدیر حوزه علمیه صاحبالزمان(عج) شهرستان مرند با اشاره به روند خلاصه نویسی و یادداشت برداری از کلاسهای درس از سوی طلاب این مرکز گفت: طلاب حوزه علمیه مرند در ادامه راه علمای سلف اهتمام ویژهای به مباحثه دارند، این امر باعث می شود تا درس بطور کامل و جامع در ذهن طلبه راسخ و تثبیت شود.
حجت الاسلام انامقنژاد ادامه داد: از دیگر برنامه های آموزش دروس حوزوی، تقریر دروس است که روز بعد از تدریس استاد و قبل از شروع درس جدید، بعد از مطالعه و مباحثه، یک بار دیگر درس استاد برای سایر طلاب تقریر و بیان می شود که این امر سبب تثبیت بیشتر درس در اذهان می شود. در این مرحله نیز بخش آموزش طلاب را تشویق به این سنت فراموش شده در حوزه های علمیه کرده و این امر با استقبال پرشور طلاب بهویژه پایه اول روبرو شده است.
وی از تشکیل گروههای پرسش و پاسخ در این مرکز علوم دینی خبر داد و گفت: این طرح در راستای رشد کیفی تحصیل و رفع اشکالات درسی و همچنین فعال شدن ذهن کاوشگر طلبه، با موضوعات مختلف و همچنین زمان، مکان و افراد مشخص، تشکیل اجرایی می شود.
مدیر حوزه علمیه صاحبالزمان(عج) شهرستان مرند در پایان خاطرنشان کرد: میانگین نمرات طلاب در امتحانات خرداد سال تحصیلی 90-89 حوزه علمیه مرند 43/12 بود که با برنامهریزیهای منسجم آموزشی معدل امتحانات نیم سال اول در سال تحصیلی 91-90 به 11/18 رسید.
وی با بیان اینکه شرکت 18 نفر از طلاب این مرکز سال گذشته در المپیاد آموزشی-پژوهشی حوزه علمیه استان آذربایجان شرقی شرکت کردند و 14 نفر در مرحله اول پذیرفته شدند، گفت: طلاب این مرکز توانستند بالاترین درصد پذیرفته شدگان به مرحله دوم در استان، رتبه دوم از میانگین امتیاز نهایی المپیاد، رتبه اول در میان کل پایه سوم استان و رتبه سوم در میان کل پایه اول استان را کسب کنند./935/ت302/ب