رهبر معظم انقلاب وقتی شنیدند پسر شهید فقط یک فرزند دارد، ناراحت شدند
به گزارش خبرگزاری رسا، پس از سخنان مقام معظم رهبری درباره بررسی سبک زندگی، فعالان عرصه جنگ نرم لبیک گویان به ندای رهبری، سخنان ایشان را سرلوحه کار خود قرار داده و با برگزاری جلسات سخنرانی به توضیح سبک زندگی از دیدگاه اسلام پرداختهاند، متن زیر بخش دهم سخنان حجتالاسلام سید محمد انجوی نژاد در کانون رهپویان وصال شیراز درباره سبک زندگی است.
فشار دوستان و همسالان و گروه اقوام بر سبک زندگی
کسانی که درگیر تربیت فرزندان یا خواهر و برادر کوچکتر خود هستند، بدانند که فشار دوستان خیلی زیاد است، از پدر و مادری که از بچگی برای انتخاب گروه همسالان فرزندان خود فکری نمیکنند، تعجب می کنم.
انتخاب این مورد در دوره دبیرستان خیلی سخت و بعد از آن غیر ممکن است، چون نوجوان دیگر راه خود و گروه همسالان خود را انتخاب کرده است، اینکه کسانی همچون آسیه در کاخ فرعون باشد یعنی در بین بدی خوب بماند کم و از استثنائات تاریخ است.
خوشبختی این نیست که انسان خانه 100 متری پایین شهر را با آپارتمانی در شمال شهر عوض کند؛ زیرا سبک زندگی در جنوب شهر که با آن خو گرفته، با سبک زندگی که در شمال شهر وجود دارد متفاوت است؛
رفاقتها و استفاده از منابع جور دیگری معنا شده است و بعد از مدتی این فشارها بر کسی که که 20 سال پایین شهر زندگی کرده زیاد می شود و زندگی او را مختل میکند.
وقتی شلوار 150 هزار تومانی بپوشد نمیتواند سوار موتور گازی شود، مجبور میشد بدزدد و ماشین لوکس بخرد، وقتی ماشین لوکس داشته باشد نمیتواند در جنوب شهر زندگی کند، مجبور است بدزدد و خانه ای در بالا شهر بخرد
وقتی بالا شهری است و ماشین لوکس دارد نمیتواند برای تفریح به شهرستانهای اطراف برود، مجبور است به ایتالیا برود و ...همینطور ادامه دارد!
باید در شأن خودمان خرج کنیم، باید در محلهای که با ما هماهنگ است و با کسانی که اعتقاداتشان با ما همسو است زندگی کنیم.
قرآن میفرماید اگر انسان در مسیر اعتقادی یک قدم با دشمن راه بیاید، کارش تمام نمیشود چراکه یک سبک را آغاز کرده و مجبور است تا انتها آن را بپیماید.
نمیشود بگوید در لشکر دشمن هستم اما تیر نمیاندازم، وقتی در سپاه دشمن باشد نمی تواند با اسلام راه بیاید، اگر بخواهد سبک زندگی اسلامی و دینی داشته باشد، باید نیت و گروه اطراف خود را پاستوریزه کند.
مثلاً نمیشود شخصی قاری قرآن باشد و درد دلهایش را با کسی کنم که قرآن را قبول ندارد؛ این پارادوکس بالاخره روزی شکسته میشود.
این شکسته شدن ممکن است در محرم و در وسط مجلس باشد و او را به راه مستقیم برساند و یا ممکن است طوری شکسته شود که باعث شود وی از همه چیز دست بکشد.
این دنیا خط تمیزی دارد بین حسین و یزید، نمی شود دو قدم با حسین بود و دو قدم با یزید، انسان یا باید حسینی باشد یا اینکه یزیدی باشد، لا أعبد ما تعبدون و لا أنتم ما أعبدون ما أعبد.
خانواده و سبک زندگی
در این زمینه شما را به بحث خانواده و روابط اجتماعی در اسلام که قبلا صحبت کردیم ارجاع میدهم.
از نظر اسلام مهمترین پناهگاه و تکیهگاه و تنها راهی که شخص با آرامش زندگی میکند و خوب هم میمیرد، خانواده است، در اسلام بیشترین تاکید بر خانواده است و متأسفانه از طرف ما کمترین توجه به این نهاد مهم را داشته میشود.
سوره بقره - آیه 187
أُحِلَّ لَکُمْ لَیْلَةَ الصِّیَامِ الرَّفَثُ إِلَى نِسَآئِکُمْ هُنَّ لِبَاسٌ لَّکُمْ وَأَنتُمْ لِبَاسٌ لَّهُنَّ عَلِمَ اللّهُ أَنَّکُمْ کُنتُمْ تَخْتانُونَ أَنفُسَکُمْ فَتَابَ عَلَیْکُمْ وَعَفَا عَنکُمْ فَالآنَ بَاشِرُوهُنَّ وَابْتَغُواْ مَا کَتَبَ اللّهُ لَکُمْ وَکُلُواْ وَاشْرَبُواْ حَتَّى یَتَبَیَّنَ لَکُمُ الْخَیْطُ الأَبْیَضُ مِنَ الْخَیْطِ الأَسْوَدِ مِنَ الْفَجْرِ ثُمَّ أَتِمُّواْ الصِّیَامَ إِلَى الَّلیْلِ وَلاَ تُبَاشِرُوهُنَّ وَأَنتُمْ عَاکِفُونَ فِی الْمَسَاجِدِ تِلْکَ حُدُودُ اللّهِ فَلاَ تَقْرَبُوهَا کَذَلِکَ یُبَیِّنُ اللّهُ آیَاتِهِ لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ یَتَّقُونَ
خانواده بر این اساس تشکیل میشود که زنان، لباس مردان هستند و مردان لباس زنان، لباس به این معنا که زن و شوهر عیوب همدیگر را میپوشانند، وقتی یک خانواده تشکیل میشود عیوب مرد با محسنات زن پوشیده میشود و بالعکس.
اگر قرار باشد مرد و زن خانوادهای تشکیل دهند که زن، مردمنش باشد، قانونی که در این آیه آمده است خراب می شود، خصوصیات مردانهی زن نمیتواند ضعف های مرد را بپوشاند و بالعکس.
کارکردهای خانواده
بقای نسل
به صحبت های رهبر معظم انقلاب در دیدار با خانواده های شهدای بجنورد دقت کنید که از فرزند شهید پرسیدند چند فرزند دارید، گفت: 5 تا! آقا خیلی خوشحال شدند و تأکید بر بقای نسل کردند اما وقتی از دیگری پرسیدند چند فرزند دارید؟ گفت: یک فرزند، چون درس میخوانم، آقا ناراحت شدند.
اینکه به خاطر درس خواندن انسان مانع بقای نسل شود بهانه بدی است، کجا گفتهاند اول درس بعد فرزند؟ وظیفهی اصلی بقای نسل است.
زمانی در زاهدان 65 درصد جمعیت شیعه و 35 درصد اهل سنت بودند، اما امروز 60 به 40 به نفع اهل سنت است! چون این مسئله برایشان مهم است.
وقتی خداوند بشری را خلق میکند، میخواهد نقشی را در این پازل جهانی بچرخاند، پس بی حساب خلق نمیکند، ما نمیتوانیم جلوی خلقت را بگیریم.
نباید بین پدر و مادر با فرزندان تفاوت سنی زیاد باشد، در سن جوانی بچه دار شدن باعث میشود که ارتباط بین الدین و فرزندان رفاقتی باشد و این خانواده، خانوادهی پویایی میشود.
آرامش جسمی و روانی
تبادل و تعامل روابط
اوقات فراغت
باید طوری زندگی کنید که برای تبادل و تعامل روابط نیازمند خانواده باشید، نه اینکه خندهها و گریهها و تفریحات با همکاران و همسالان و دوستان انجام شود و خانه محیطی برای خواب و استراحت و خوراک باشد!
اینگونه خانه ها مشکل دارند و اسلامی نیست، تربیت - فرزندان بیشترین میزان تربیت را در خانه دارند.
پشتیبانی اقتصادی
پدر و مادر برای فرزندان و نسل بعد خود فکر اقتصادی هم کردهاند یعنی سختیهایی که خودشان کشیدهاند، فرزندانشان نکشند.
کنترل جرم
وقتی الزامات خانواده رعایت می شود، یقیناً افراد خیابانی بار نمی آیند.
حمایت در برابر آسیب ها
پدر و مادر بهترین مشاور هستند، نباید محیط خانه طوری باشد که دوستان مشاور فرزندانتان باشند.
در روایات بسیاری داریم که در موج کفر و فساد آخر الزمان، و در فتنه ها، تنها نجات دهنده و پناهگاه خانواده است.
خانواده دارها در فتنهی آخرالزمان گم نمی شوند و اسلام تأکید بسیار دارد که خانواده محور باشیم./995/پ203/ن