سبک زندگی اسلامی به دنبال سعادت معنوی بشریت است
حجت الاسلام ارشاد، معاون تهذیب حوزه علمیه آذربایجان غربی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در ارومیه با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر توجه همگان به سبک زندگی اسلامی اظهار داشت: نکته اصلی این است که برای داشتن زندگی ایده آل و آرمانی بایستی منش زندگی خود را قرآنی و با سیره زندگی امام علی(ع) و حضرت فاطمه(س) تطبیق دهیم.
وی خاطرنشان کرد: ایده آل ترین سبک زندگی بازگشت و تعمق در زندگی اهل بیت(ع) است، چراکه ریشه تمامی کمالات، سعادت و خوشبختیها در تعالیم آسمانی نهفته است، به ویژه آنکه الگوپذیری از سیره اهل بیت عصمت و طهارت نه تنها مایه سعادت است، بلکه موجب تعالی معنوی بشریت نیز خواهد بود.
حجت الاسلام ارشاد با تأکید بر اینکه الگوپذیری از سیره اهل بیت تنها در گفتار محقق نمی شود، تصریح کرد: باید در مسائل روزمره زندگی از حضرات معصومان الگو بگیریم که نمونه بارز این زندگی اسلامی و آسمانی در سیره مولای متقیان علی(ع) و حضرت فاطمه(س) تجلی یافته است.
معاون تهذیب حوزه علمیه آذربایجان غربی با اشاره به اینکه تمام زیبایی اخلاقی و معنوی در یک زندگی سالم و سعادتمند در دوران زندگانی مشترک این زوج آسمانی متجلی شده است، افزود: سبک زندگی اسلامی بر اساس خدامحوری بنیان نهاده شده و تربیت فرزندان و معاشرت زن و مرد در خانه براساس احکام خدا استوار است، در حقیقت از چنین خانه و خانوادهای فرزندان ملکوتی تربیت می شوند.
وی با اشاره به برخی از آیات قرآنی، احادیث و روایات معتبر وارده مبنی بر سبک زندگی دینی اظهار داشت: قرآن سفارش می کند که سبک زندگی باید بر اساس تعلیم دین تنظیم شود تا خود و خانواده را بهشتی کنیم و از آتش دوزخ نجات دهیم، به عبارت بهتر بر خلاف سبک زندگی غربی که بر پایه مادیات و امیال نفسانی استوار است، سبک زندگی اسلامی به دنبال سعادت معنوی، دنیوی و اخروی بشریت است.
حجت الاسلام ارشاد با تشریح راههای مقابله با سبک و فرهنگ زندگی غربی در جامعه گفت: ابتدا باید اهمیت و ضرورت توجه به آموزه های دینی اسلام در بنیان خانواده تببین شود، سپس برای کاربردی شدن و عملیاتی کردن این آموزه ها در متن زندگی بایستی کارهای فرهنگی به دور از شعارگرایی صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه خانواده در غرب مفهوم اصلی خود را از دست داده است، گفت: فساد، تباهی، از هم گسستگی روابط، گسترش طلاق و بی بند و باری همه حاصل فرهنگ و سبک زندگی غربی است، که خود غربی ها نیز با مشاهده چنین وضعیتی برای ساماندهی نظام خانواده به آموزه های وحیانی روی آورده اند.
معاون تهذیب حوزه علمیه آذربایجان غربی افزود: امروزه مردم جهان حتی غیرمسلمانان نیز برای نجات از این بحران در بخش های مختلف آموزشی به دنبال ترویج آموزههای دینی هستند، چنانکه آموزش و پرورش ژاپن اساس نامه خود را طبق کتاب شریف منیة المرید (آداب تعلیم و تعلم در اسلام) تنظیم می کند که این نشان دهنده مترقی بودن احکام و برنامه های اسلام است.
حجت الاسلام ارشاد در پایان خواستار دوری از سطحینگری نسبت به ترویج سبک زندگی اسلامی در جامعه شد و گفت: باید روش صحیح تربیت اسلامی را از مدارس و حتی قبل از آن یعنی از سه سالگی از مجامع قرآنی، کودکستان و در بطن خانواده ها و حضور فرزندان در مساجد شروع کرد./935/ت302/پ