ویژه نامه اینترنتی طالب لقا منتشر شد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، ویژهنامه اینترنتی طالب لقا شامل بانک احادیث، گالری تصاویر و سایر مقالات در پایگاه اینترنتی راسخون منتشر شد.
نفس مطمئنه، پیر طریقت، سومین مسافر محراب، شهید آیتالله دستغیب و توحید، لاله محراب، طالب لقا، شمهای از آثار وجودی و نقش ارزنده آیتالله شهید دستغیب، بر ستیغ عرفان و جهاد، شهید دستغیب در قامت یک پدر، نگاهی به سیره عملی شهید دستغیب، جلوههایی از سلوک اجتماعی شهید دستغیب، معلم اخلاق و مهذب نفوس، پیام امام خمینی(ره) به مناسبت شهادت آیتالله دستغیب، پیام مقام معظم رهبری در شهادت از جمله مقالات این ویژهنامه است.
از دیگر مقالات این ویژهنامه میتوان به شهید دستغیب از نگاه یاران، شهید دستغیب و جوانان، شهید دستغیب و نهضت امام در فارس، سلوک مبارزاتی شهید دستغیب، نقش شهید دستغیب در انقلاب امام(ره)، کتابهایی از شهید آیتالله سیدعبدالحسین،داستانهایی شگفتتر از داستانهای شگفت، آیتالله دستغیب و تصویب اصل ولایت فقیه، بر قله علم و هدایت، از مبلغان مرجعیت امام بودند،معلمی که به علم خود عمل میکرد و شهید دستغیب و جریانات دانشجویی اشاره کرد.
نفس مطمئنه
در این مقاله آمده است: شهید آیتالله سید عبدالحسین دستغیب در شب عاشوراى 1292 شمسى در شهر شیراز، در یک خانواده روحانى پاى به عرصه وجود گذاشت، این تولد مبارک در خانهاى محقر در یکى از کوچههاى قدیمى شیراز، کنار بازار مرغ که امروز «خیابان احمدى» نامیده مىشود، صورت گرفت، ولادت او در شب عاشورا سبب گردید که به «عبدالحسین» مسمى شود و حیاتش مصداق بارزى از نام شریفش گردد.
پدرش سید محمدتقى فرزند میرزا هدایتالله مرجع بزرگ فارس بود که به هنگام تولد فرزندش در کربلا بسر مىبرد، شهید دستغیب در سن 12 سالگى از نعمت داشتن پدر محروم گردید واز همان تاریخ سرپرستى مادر، سه خواهر و دو برادر خویش را بعهده گرفت، خاندان دستغیب از خاندانهاى اصیل و شریف استان فارس و شیراز است که سابقهاى 700 - 800 ساله دارد و از این سلسله رجال، دانشمندان بزرگ ،ادباء و خطباى شایستهاى برخاستهاند، این خاندان با 33 واسطه به حضرت امام سجاد علیه الصلوة و السلام مىرسد.
در سال هاى کودکى، از برکت هوش سرشار و استعداد شکوفایى که خداوند در ذاتش به ودیعه نهاده بود، دروس مقدماتى را خواند و پس از اتمام دروس سطح، امامت جماعت مسجد باقرخان را عهده دار گردید و پس از گذراندن سالها رنج و مشقت و فقر شدید مادى، در سال 1314 به منظور ادامه تحصیلات راهى نجف اشرف شد.
فضائل اخلاقى آن شهید سعید زبانزد خاص و عام بود، حضرت آیتالله نجابت از همسنگران قدیمى وى مىفرماید: «ملاقاتى با آیتالله دستغیب نداشتم مگر آنکه ایشان در آن صحبت از خدا و معارف اهل بیت داشته باشند».
عالم ربانى و فقیه عالیقدر مرحوم حاج آقا شیخ محمد کاظم شیرازى به هنگام اعطاى اجتهاد به ایشان، در مورد وى مىنویسد: «او از هر اخلاق ناشایستى پاک است و به هر اخلاق شایستهاى آراسته است».
حضرت امام امت، خمینى کبیر (قدّس سره) نیز با بیاناتى روشن، اخلاق و خلقیات شهید محراب را به تصویر مىکشد و او را «مربى محرومان»، «هدایت کننده مردم»، «معلمى بزرگ»، «عالمى عامل» و بالاتر از همه «متعهد به اسلام» و «شخصیتى ارزشمند» مىنامد.
نگاهی به سیره عملی شهید دستغیب
در این مقاله آمده است: «دست جنایتکار آمریکا، شخصیتی ارزشمند را که یک مربی بزرگ و عالمی عامل و گناهش فقط تعهد به اسلام بود، از دست ملت ایران و اهالی محترم فارس گرفت و حوزه های علمیه و اهالی ایران را به سوگ نشاند» (امام خمینی).
سخن از رادمردی آزاده و عالمی وارسته و ربانی است، وقتی که این عالم بزرگ به دست منافقین کوردل آمریکایی به درجه رفیع شهادت نائل آمد این حدیث شریف نبوی مصداق پیدا کرد: «اذا مات العالم ثلم فی الاسلام ثلمه لا یسدها شیء» یعنی اینکه هرگاه عالمی دار فانی را وداع گوید، بر اسلام شکافی ایجاد شود که آن را هیچ چیز ترمیم نکند.
و امروز بعد از سالیان متمادی از شهادت این شهید بزرگوار، صدق قول رسولالله آشکار میشود و احساس نیاز به امثال این شهید بزرگوار و فقدان شهید آیتالله دستغیب کاملا محسوس است، رحمت و رضوان خدا به آن عالم ربانی و عارف صمدانی که در اثر مجالست با قرآن و کلمات ائمه اطهار و بزرگان اهل معرفتی همچون حضرت آیتالله شیخ محمد جواد انصاری همدانی و حضرت آیتالله حاج شیخ حسنعلی نجابت شیرازی، چنان شیفته معبود و معشوق خود شده بود که به مصداق روایت حضرت امیر (ع) که در خطبه همام فرمودند: «عظم الخالق فی انفسهم فصغر ما دونه فی اعینهم»، در چشم مبارکش هر چیزی غیر از خدا کوچک مینمود و اگر چیزی در نفس شریفش گرامی و عزیز بود، فقط خدا بود و بس، چنانچه خودش در جایی فرمود: «قربان آن کسی که تنها آرزویش خدا باشد».
معلم اخلاق و مهذب نفوس
در ذیل این مقاله چنین آمده است: تاریخ معاصر ایران ماندگاری و شکوه خود را مدیون چهرههائی است که حیات پربار خویش را صرف تربیت و هدایت مردم و جهتدهی حرکتهای مردمی کردند و تحولات عظیمی را موجب شدند و سرانجام با شهادت خویش، بر پیمان با خدای خود مهر تصدیق زدند، به ویژه آنکه اینان عمدتا کسانی هستند که به علت دوری از نام و شهرت، برای نسلهای سوم و چهارم ناشناخته مانده و زندگی پرثمر آنها آن گونه که باید مورد واکاوی و شناخت قرار نگرفته است.
آیتالله شهید دستغیب از جمله این شخصیتهاست که به رغم عمری مجاهدت خالصانه و تأثیرگذاری عمیق بر تاریخ انقلاب و برخورداری از جایگاه عظیمی که امام راحل بدیشان دادند، یعنی «معلم اخلاق و مهذب نفوس» بودن، آن گونه که باید شناخته نشده و مورد تکریمی شایسته مقام خود قرار نگرفته است.
سابقه مبارزات آن شهید بزرگوار به هنگامی باز میگردد که با روی کار آمدن رضاخان، اساس دین به مخاطره افتاد و وی با سخنرانیهای روشنگرانه خود به هدایت مردم پرداخت، لیکن مبارزات آشکار و جدی او از زمانی آغاز شد که در اواخر سال 41، امام نخستین اعلامیه خود را علیه رژیم ستمشاهی صادر کردند، هنگامی که این اعلامیه به دست شهید دستغیب رسید، عزم خود را برای همراهی با امام، جزم کرد و از آن لحظه تا هنگام شهادت، دمی از پای ننشست و آرام نگرفت.
طالب لقا
در این ویژهنامه در مقالهای با عنوان طالب لقا آمده است: حضرت آیتالله شهید دستغیب با مرحوم آیتالله آقاى حاج شیخ حسنعلى نجابت از دوران نوجوانى آشنا بودند و آمد و رفت داشتند و از لحاظ خانوادگى هم به هم مربوط بودند.
آیتالله نجابت براى ادامه تحصیل به نجف اشرف مشرف مىشوند و پس از مدتى با مرحوم آیتالله قاضى که از عرفاى بزرگ بودند آشنا شده ضمن تحصیل علوم دینیه از معانى عرفان آگاه گشته دلباخته مرحوم قاضى مىشوند.
شهید دستغیب پس از اتمام تحصیل و رسیدن به مقام اجتهاد به شیراز مراجعت مىکنند، مرحوم آیتالله نجابت در نجف مىمانند، در این اوان حضرت آیتالله حاج شیخ محمدجواد انصارى که یکى از اعاظم اهل معرفت بودند براى زیارت عتبات عالیات به نجف اشرف مشرف مىشوند.
آیتالله نجابت به محضر ایشان شرفیاب مىشوند و به واسطه استعداد ذاتى که داشتند مورد توجه آن بزرگوار قرار گرفته مجذوب معظمله مىگردند و پس از رحلت مرحوم قاضى به همدان مىآیند و سلوک خود را به رهبرى آیتالله انصارى پى مىگیرند، سفرى هم به شیراز مىآیند و شهید آیتالله دستغیب را آگاه مىکنند و از این به بعد هر دو نفر از برکات مرحوم آیتالله انصارى بهره وافى گرفته به مقامات عالیهاى در عرفان مىرسند، هر دو نفر پى به وحدانیت خداى متعال برده و فهمیده بودند که «لا هو الا هو»، در نتیجه تنها مد نظر آنها خدا بود و بس، و این شعر درباره آنها صادق بود: با تو پیوستم و از غیر تو دل ببریدم، آشناى تو ندارد سر بیگانه و خویش
روى این زمینه ظلمستیز بودند و هر کس در مقابل خداى عزوجل و اولیاى او و شعائر او عرض اندام مىکرد بىمهابا بر او مىتاختند.
ویژه نامه اینترنتی طالب لقا به مناسبت شهادت آیت الله دستغیب در پایگاه اطلاع رسانی راسخون منتشر شده و علاقهمندان به مشاهده و استفاده از این ویژهنامه میتوانند به پایگاه فرهنگی اطلاع رسانی راسخون به نشانی اینترنتی www.rasekhoon.net مراجعه کنند./907/ت302/پ