به گزارش خبرگزاری رسا، پس از سخنان مقام معظم رهبری درباره بررسی سبک زندگی، فعالان عرصه جنگ نرم لبیک گویان به ندای رهبری، سخنان ایشان را سرلوحه کار خود قرار داده و با برگزاری جلسات سخنرانی به توضیح سبک زندگی از دیدگاه اسلام پرداختهاند، متن زیر بخش چهارم سخنان حجتالاسلام سید محمد انجوی نژاد در کانون رهپویان وصال شیراز درباره سبک زندگی است.
خداوند میزبانی است که هیچ وقت در رساندن روزی برای مهمانان خود خشک دستی نمیکند، آداب و رسوم همه خلائق دارای اسبابی برای لذت بردن است.
اما زندگی زمانی سخت میشود که انسان برای موارد غیر ضرور از لوازم زندگیش صرف نظر کند مانند این که از خوراک و تفریحاتش میزند که جنس مارک دار بپوشد، در این موارد از غرب الگو میگیریم و نتیجه اش این است که لذت زندگی از بین میرود.
هدف غربیها ایجاد زمینه ذهنی منفی درباره زندگی روستایی است؛ میخواهند این را جا بیندازد که دهاتی بودن حقارت میآورد.
برداشت ما از دهات یعنی زندگی خوب، یعنی سرسبزی، یعنی اکسیژن خوب، یعنی گوشت و تخم مرغ مال خودت، یعنی کاهش هزینهها، یعنی کسر هزینهی رفت و آمد به محل کار، یعنی وقت بیشتر برای زندگی کردن.
دهاتی کسی است که صورتش از خون سالم برق میزند، شاداب و خوش اخلاق و داری فعالیت بدنی مفید است، مغز سالم و هوای پاک خورده دارد؛ نه مغزی که دود خورده و دیاکسید کربن استنشاق کرده است.
ضرورت تغییر در سبک زندگی
نظام ارتباطی، نظام معیشتی، نظام تفریح و اوقات فراغت، الگوی خرید و مصرف چهار پایه تشکیل دهنده سبک زندگی است که اگر غربی باشد سبک زندگی اسلامی بیمعنا خواهد بود.
یکی از نیازهای بشری تنوع و مُد است، در حدیث آمده است «مِن محاسن النساء التبرّج» یعنی از زیباییهای خلقت زن این است که نمیتواند با یک سیستم بسازد و دنبال تنوع است.
اسلام برای مد تعاریف زیادی دارد، روایات بسیاری از پیامبر (ص) و ائمه (ع) در مورد آراستگی نقل شده است، اسلام دینی است که پیامبرش بهخاطر مرتب کردن ظاهرش، چند دقیقه با تأخیر به مسجد میرفت.
اسلام را به گونه ای تعریف کنید که مردم بدانند زندگی با آن ممکن است، نه اینکه خیال کنند اسلام فقط برای شب اول قبر است.
همراهی با مُد در سبک زندگی اسلامی به چه صورت است؟ راه کار ارضاء حس تنوع طلبی بدون آنکه انسان را از مسیر دستورات دینی خارج کند چیست؟ سبک زندگی در خانواده، میهن، هنر، ورزش، رسانه نیز باید همین طور بررسی شود.
طبق آمار، بیشتر اوقات بشر در خواب تلف میشود، پس از آن تأمین معاش رتبه دوم در وقتگیری و مرتبه سوم به رسانه ؛تلویزیون، روزنامه، مجله، سینما و اینترنت اختصاص مییابد.
ارتباط انسان با رسانه و رسالت رسانه درباره انسان از دیگر موضوعات مورد بحث است؛ آیا رسانه اجازه دارد ساعت استراحت و خواب انسان را بگیرد؟ رسانه برای شادی و تفریح مردم است یا برای گرفتن آرامش آنها و افزایش دغدغههایشان؟ اینترنت تا چه اندازه باید زندگی انسان را تسخیر کند؟
نقد عملکرد رسانه مجال دیگری میطلبد ولی برخورد ما با رسانه باید چگونه باشد؟ آیا باید اجازه دهیم، رسانه در زندگی ما اختلال ایجاد کند و آن را فلج کند؟
ما چه نیازی به سه هزار کانال ماهواره داریم!؟ با وجود این همه کانال آیا فرصتی برای ما میماند؟
انسان باید برای استفاده رسانه مدیریت داشته باشد؛ اطلاعات زیادی مردم را عصبی میکند،ما باید از رسانه لذت ببریم و برایمان آرامش بیاورد، نه اینکه رسانه باعث فشار مضاعف بر اعصاب ما بشود، این بهره وری باید مدیریت شود.
ورود به عالم سیاست، ورود به عالم ورزش و هنر، پیگیری اخبار، درگیر شدن با حاشیهها، به مقدار مشخص مطلوب است اما خواندن هر روزه و چند بارهی صفحه حوادث فایدهای جز سیگنال منفی و تأثیرها روانی چه تأثیری دارد؟
بازیهای کامپیوتری کاملاً هدفمند طراحی شده اند که بازی دادن اعصاب و روان کودکان و نوجوانان، بالا بردن روحیهی خشونت طلبی هدف اصلی آنها است.
ادامه دارد.../995/د101/ن