۰۲ آذر ۱۳۹۱ - ۲۰:۵۳
کد خبر: ۱۴۷۷۰۱
اخلاق، گمشده عصر ارتباطات(70)؛

عشق به امام حسین سبب شکوفایی اخلاق حسنه می‌شود

خبرگزاری رسا ـ استاد سطح عالی حوزه علمیه قم با بیان این‌که عشق به امام حسین(ع) سبب شکوفایی اخلاق حسنه می‌شود، خواستار مطالعه زندگی اهل‌بیت(ع) و نقش سیدالشهدا(ع) در احیای اسلام شد.
عزاداري امام حسين ، محرم، عاشورا

حجت‌الاسلام حسن وطن‌خواه، استاد سطح عالی حوزه علمیه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به نقش کربلا در تربیت و تهذیب افراد در طول تاریخ به بررسی هدف قیام سیدالشهدا(ع) در واقعه عاشورا پرداخت و گفت: اگر به زیارت عاشورا توجه کنیم، خواهیم دانست که راه اباعبدالله الحسین(ع) برای تهذیب نفس بوده است.

وی ادامه داد: یکی از وظایف مهم شیعیان نسبت به سالار شهیدان(ع) ضمانت اجرایی نسبت به آموزهایی است که ایشان در جریان کربلا به ما آموخته است و صرف بیان جریانات واقعه کربلا کافی نیست.

این استاد سطح عالی حوزه علمیه قم با اشاره به این‌که شکوفا کردن محبت خود نسبت به ائمه(ع) در مراسم سوگواری این بزرگواران از دیگر وظایف ما نسبت به اهل‌بیت(ع) است، بیان داشت: همه ما در دل خود نسبت به اهل‌بیت(ع) علاقه و محبت شدیدی داریم.

وی اضافه کرد: باید در مراسم سوگواری اهل‌بیت(ع) این محبت و علاقه را شکوفا کنیم چرا که اگر این علاقه و محبت شکوفا شود اخلاق حسنه‌ای که در وجود افراد است نیز شکوفا و آشکار می‌شود.

حجت‌الاسلام وطن‌خواه اظهار داشت: در مراسم سوگواری سیدالشهدا(ع) مباحث ایثار، عفت، سخاوت، وفاداری، از خود گذشتگی و امور دیگر را می‌شنویم ولی این صفات در وجود ما ایجاد نمی‌شود و آنچه انسان را به این صفات حسنه می‌رساند عشق به امام حسین(ع) است.

این استاد حوزوی با بیان این‌که شهدا کربلا به سبب عشق به امام حسین(ع) از مال، جان، شغل، زن و فرزند خود گذشتند، خاطرنشان کرد: باید مبلغان در سخنرانی، کلمات نورانی و صفات امام حسین(ع) را برای مردم بیان کنند تا مردم به عشق سیدالشهدا(ع) برسند.

وی افزود: سخنرانان بخشی از سخنان خود را به معرفی سیره و رفتار امام حسین(ع) و بخشی دیگر را به بیان جریانات کربلا، مصائب که در روز عاشورا بر اهل‌بیت(ع) وارد شده و اتفاقاتی مانند قطع شدن دست حضرت اباالفضل(ع) که درس ولایت‌مداری، پیروی از ولی خدا و حمایت از امام زمان(ع) را نشان می‌دهد اختصاص بدهند.

استاد سطح عالی حوزه علمیه قم در پاسخ به این پرسش که «چگونه می‌توان از واقعه کربلا برای تبیین سبک زندگی اسلامی بهره‌برد؟»، گفت: مبلغان می‌توانند با بیان رفتار امام حسین(ع) نسبت به فرزندان و همسران خود الگوی مناسبی برای زندگی زناشویی به مردم ارائه بدهند.

وی تصریح کرد: همچنین مبلغان می‌توانند با بیان علاقه شدید طائفه بنی‌هاشم نسبت به امام حسین(ع) و اهل‌بیت(ع) و چگونگی رفتار اهل‌بیت(ع) با اقوام خود سبک زندگی خانوادگی و فامیلی از نظر اسلام را برای مردم ترسیم کنند.

حجت‌الاسلام وطن‌خواه با تأکید بر مطالعه زندگی اهل‌بیت(ع)، به نقش سیدالشهدا(ع) در احیای اسلام ناب محمدی(ص) اشاره و خاطرنشان کرد: اگر تاریخ زندگی امام حسین(ع) را بررسی کنیم متوجه می‌شویم که اگر قیام اباعبدالله الحسین(ع) نبود، فاتحه اسلام خوانده می‌شد.

وی ادامه داد: در زمان سیدالشهدا(ع) به قدری دشمنان آثار دین و نقش رهبران دینی را محو کرده بودند که حتی مردم برای دریافت معارف اخلاق و احکام به منزل امام حسین(ع) مراجعه نمی‌کردند.

این استاد حوزوی در پایان گفت: با شهادت امام حسین(ع) و عزیزان ایشان اسلام دوباره احیا شده و عقاید باطل بنی امیه از بین رفت./993/ت302/ی

ارسال نظرات