سبک زندگی اسلامی و دینی راهبرد مقابله با هجمه فرهنگی غرب است

حجتالاسلام والمسلمین محمودرضا جمشیدی، مدیر حوزههای علمیه خواهران کشور در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با موضوع سبک زندگی اسلامی گفت: فرمایش رهبر معظم انقلاب درباره سبک زندگی اسلامی، عمیق است و ایشان جنبههای مختلفی را در این بحث طرح کردهاند.
وی افزود: مقام معظم رهبری با کمال هوشمندی در زمان کنونی به بیان طرح دشمن برای تغییر الگوی جامعه ایرانی پرداختهاند.
راهبرد مقابله با هجمه فرهنگ غرب، الگوی ایرانی اسلامی است
مدیر حوزههای علمیه خواهران کشور بیان داشت: ایشان در دورههای مختلفی همچون پس از پایان جنگ تحمیلی به بیان روشهای سیاسی و فرهنگی دشمن برای تغییر الگوی رفتاری جامعه ایرانی پرداخته است.
وی بیان داشت: راهبرد مقابله با هجمه فرهنگ غرب در جوامع مختلف اسلامی و به ویژه در ایران اسلامی توجه به الگوی زندگی اسلامی و ایرانی است.
حجتالاسلام والمسلمین جمشیدی افزود: در حقیقت الگوهای اسلامی با توجه به فرهنگهای خاص ملتها یک جنبه بومی نیز پیدا میکنند، که وظیفه ما حفظ و تقویت این الگوهای اسلامی بومیسازی شده است.
اسلام برای جنبههای مختلف زندگی انسان برنامهریزی کرده است
وی افزود: اسلام برای زندگی انسان پیش از تولد تا هنگام مرگ و بعد از آن برنامه ریخته است.
مدیر حوزههای علمیه خواهران کشور افزود: مکتب اسلام در آغاز زندگی انسان و بعد از آن دستوراتی داده تا سلامت، رفاه و شادی برای انسان در این دنیا به ارمغان بیاید و همچنین فرد بتواند با بندگی خداوند در جهان آخرت سعادت خود را رقم زند.
وی خاطرنشان کرد: اسلام در جنبه فردی زندگی انسان مانند مسکن، خوراک، پوشاک، مراقبت در ازدواج، زمانهای کارکردن و وقتهای فراغت رهنمود دارد و بزرگان دینی ما ائمه(ع) توصیههایی فرمودهاند.
حجتالاسلام والمسلمین جمشیدی ادامه داد: زندگی به سبک اسلامی باید در تمام بخشهای مختلف زندگی جاری و حاکم شود.
نهادهای فرهنگساز معارف اسلام و فرهنگ ایرانی را با یکدیگر در نظر بگیرند
وی با اشاره به فرهنگها و عادت مختلفی که در کشور وجود دارد، تصریح کرد: برخی از این ویژگیها از نظر اسلام پذیرفتنی بوده است و نه فقط نکوهش نشده بلکه آن امر مستحب و پسندیده دانسته شده است.
مدیر حوزههای علمیه خواهران کشور تأکید کرد: اسلام میتواند آداب و سنتهای سایر ملل را در بر گرفته و اسلامیسازی کند، همچون اینکه جامعه ایرانی پیش از آمدن اسلام سنتها، شیوهها و روشهایی در پوشش داشته اما این تعالیم در جایی که پذیرفتنی بوده تغییر نیافته است.
وی با یادآوری این نکته که فرهنگ اسلامی ما فرهنگی به هم تنیده و ریشهدار است، بیان داشت: سبک زندگی خانوادههای ایرانی و مسلمان تأثیرگرفته از فرهنگ ایرانی مانند صله رحم، مهمانپذیری و مهماندوستی است.
حجتالاسلام والمسلمین جمشیدی بیان داشت: مسؤولان و نهادهایِ فرهنگسازی مانند حوزه علمیه که در زمینه سبک و الگوی زندگی دینی طرحهایی در نظر دارند، باید معارف اسلام و فرهنگ ایرانی را با هم در نظر بگیرند و یک الگوی ایرانی اسلامی طراحی کنند.
دشمن الگوهای صحیح زندگی ایرانی اسلامی را هدف قرار گرفته است
وی افزود: پیش از انقلاب اسلامی به دلیل هجوم فرهنگ غرب و سلطه مستقیم آن بر جامعه از سبک زندگی اسلامی دور بودیم.
مدیر حوزههای علمیه خواهران کشور ادامه داد: غرب بعد از انقلاب اسلامی نیز از طریق رسانهها در شکلهای جدید و تازه در قالب تهاجم فرهنگی و تهاجم سیاسی به دنبال تغییر الگوی ایرانی اسلامی بوده است.
وی با بیان اینکه دشمن الگوهای صحیح زندگی ایرانی اسلامی را هدف قرار گرفته است، گفت: صفا، سادگی، صمیمیت، مهرورزی، سادهزیستی، قناعت، آرامش روحی، معنویتگرایی، آرمانخواهی و سلحشوری از ویژگیهای سبک زندگی اسلامی است که دشمن درصدد تغییر این الگوها بوده است.
حجتالاسلام والمسلمین جمشیدی خاطرنشان کرد: در دورههایی در کشور فرهنگ مصرفگرایی و استفاده از کالاهای غربی ترویج شده است، و این موضوع ایرانیها را به سمت مصرف کالاهای غیر ضرور و لازم سوق داد، که این امر نشان دهنده تغییر سبک زندگی ایرانی اسلامی است.
الگوی ازدواج ایرانی اسلامی تغییر یافته است
وی بیان داشت: در الگوی ایرانی اسلامی در موضوع ازدواج نیز تغییر رخ داده است، اکنون بیشتر ازدواجها با هزینههای سنگین و کمرشکن غیر ضرور همراه شده است که هم از فرهنگ اسلامی و هم از فرهنگ ایرانی ما دور است.
مدیر حوزههای علمیه خواهران کشور بیان داشت: در فرهنگ اصیل اسلامی سنت کمک کردن به یک جوان برای سامان گرفتن او وجود داشت، این سنت هنوز در برخی از روستاهای کشور ما وجود دارد، برای زندگی این جوان روستایی و عشیرهای دغدغه تشکیل زندگی نداشت.
وی خاطرنشان کرد: این الگو در حال حاضر تغییر یافته و شکل دیگری پیدا کرده است، این جوان است که باید نهایت تلاش خود را به کار گیرد تا از زیر دین هزینههایی که سنتهای غلط بر او تحمیل میکند، رهایی یابد و این امر نشاندهنده تغییر الگوی اسلامی ایرانی است.
حجتالاسلام والمسلمین جمشیدی بیان داشت: نتیجه این تغییر الگو، افزایش سن ازدواج و تأخیر در ازدواج است که همین موضوع آفتهای دیگری را در جامعه به وجود میآورد./914/ت301/ن