اعمالی مهمتر از حج و عمره
خبرگزاری رسا ـ زائران خانه خدا از راه رسیدند و کشور رنگ و بوی ابراهیم و اسماعیل گرفت. هر چند سفر به قبله آرزوی هر مسلمانی است؛ اما با توجه به وسع مالی و محدودیت حضور افراد در ایام حج برای همه آرزومندان و مشتاقان امکان حضور در مکه نیست.
به گزارش خبرگزاری رسا، زائران خانه خدا از راه رسیدند و کشور رنگ و بوی ابراهیم و اسماعیل گرفت. هر چند سفر به قبله آرزوی هر مسلمانی است؛ اما با توجه به وسع مالی و محدودیت حضور افراد در ایام حج برای همه آرزومندان و مشتاقان امکان حضور در مکه مکرمه و انجام اعمال نیست اما از آن وجه که خداوند نسبت به بندگان خود بسیار رئوف و مهربان است برای اعمال دیگری نیز ثواب حج و عمره مقبول عطا می کند.
با هر نگاه مهربان فرزند به پدر و مادر ثواب صد حج به وی عطا می شود
به عنوان نمونه، از پیامبر اکرم روایت شده است: «هر فرزند نیکوکاری که به پدر و مادرش به نگاه رحمت نظر کند در برابر هر نگاه یک حج مقبول برایش منظور می گردد.» پرسیدند: «ای رسول خدا، اگر چه در هر روز صد مرتبه نگاه کند؟» فرمودند: «بلی، خداوند بزرگ تر از این ها و پاکیزه تر است.»
هویت دین مداری در اسلام رابطه مستقیم با اخلاق مداری دارد
در یک نگاه کلی مسئله اخلاق مداری در اسلام بسیار مورد اهمیت و توجه است چنان چه در احادیث اهل بیت خوش خلقی و مدارا کردن با مردم نصف دین است و نشانه عاقل بودن فرد، اخلاق وی است. در احادیث متعددی از امام صادق علیه السلام روایت شده که «برآورده کردن نیاز مومن بهتر از هزار حج مقبول با اعمال آن و آزاد کردن هزار بنده در راه خداست»
اسلام تهدیدها را به فرصت های پرورش روحی و معنوی تبدیل می کند
زمانی که امام صادق علیه السلام برطرف کردن نیاز مومن را معادل با هزار حج مقبول دانسته اند نشانه توجه جدی اسلام به مسئله اخلاق است و بیراهه نرفته ایم اگر دین اسلام را مکتب اخلاق بنامیم.
رسول خدا می فرماید: «دور کردن مومن از حرام نزد خداوند برابر هفتاد حج مقبول است «
بازگشت جامعه به سمت دین مداری بر اساس اخلاق وضع کیفی جامعه را بهبود می بخشد
اهل بیت عصمت و طهارت فرموده اند: «نشستن یک ساعت نزد علما و یادگیری حدیث اهل بیت از عبادت یک ساله که در آن گناهی صورت نگیرد بهتر است و ثواب دیدار عالم نزد خدا از هفتاد حج و عمره و هفتاد طواف در اطراف خانه خدا بهتر است و خداوند هفتاد درجه او را بالا برد و برای هر حرف ثواب یک حج مقبول، می نویسد.»
توجه اهل بیت به آموزش و یادگیری احادیث تا بدان پایه است که برای آموزنده احادیث به اندازه تارهای موی بدنش ثواب حج عمره منظور می شود.
نکته قابل تامل در این حدیث گران قدر آن است که یادگیری احادیث اهل بیت از هفتاد حج و عمره و هفتاد طواف برتر و بهتر شمرده شده است و این بدان سبب است که تا علم نباشد عمل هم اتفاق نمی افتد. در روایتی دیگر از امام علی علیه السلام نقل شده که هر کس یک مسئله بیاموزد به شمار موهای بدنش برای او پاداش حج و عمره منظور می شود.
با توجه به این روایات نقل شده از ائمه معصومین می توان دریافت ارزش علم آموزی و توجه به کسب علم تا چه حد با ارزش و گران مایه است؛ چرا که همین احادیث به ما می آموزد که رعایت اخلاق درباره خانواده، جامعه و مسئولیت پذیری در برابر مسلمانان به اندازه هزاران حج مقبول پاداش دارد، و با رعایت این احادیث و عمل کردن به آنها می توان به سعادت دنیوی و اخروی با هم نائل شد و چه چیز از این بهتر و پسندیده تر./917/د101/ن
ارسال نظرات