۱۸ آبان ۱۳۹۱ - ۱۸:۱۷
کد خبر: ۱۴۶۰۴۷

آسانی و آسایش کلید سبک زندگی اسلامی

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام صالحی خوانساری تاکید کرد: سبک زندگی تمام الگوهای رفتاری و منش شخصیتی افراد را تحت تاثیر خود قرار می دهد و از همین رو از جهات مختلفی قابل بررسی است.
سبک زندگي اسلامي
به گزارش سرویس پیشخوان خبرگزاری رسا به نقل از رسالت، یکی از مسائلی که در خصوص سبک زندگی اسلامی ایرانی باید بدان توجه داشت آن است که ما نیاز چندانی به تولید محتوا در این زمینه نداریم! یعنی آن‌چیزی که دین مبین اسلام در اختیار ما قرار داده است می تواند بخش عمده ای از محتوای سبک زندگی اسلامی را تشکیل دهد و در این میان ما باید تنها به شرح و بسط و توضیح این الگوهای رفتاری بپردازیم. دین مبین اسلام با تعیین حدود و ثغور و احکام خود یکی از قوی ترین سبک های زندگی است که باید بدان توجه نمود و منطبق با نیازهای امروز از آن استفاده کرد. حجت الاسلام سید ضیاء الدین صالحی خوانساری مدرس حوزه و کارشناس مسائل فرهنگی نیز بر این اعتقاد است که ما باید با نگاهی نو به احکام و فرایض اسلامی سعی نماییم تا فرهنگ جامعه را منطبق با ارزش های اسلامی بازسازی نماییم. متن ذیل خلاصه گفتگوی ایشان با خبرنگار روزنامه رسالت در خصوص سبک زندگی اسلامی ایرانی است که از مد نظرتان خواهد گذشت.
 
حجت الاسلام صالحی با اشاره به ابعاد مختلف سبک زندگی گفت: سبک زندگی تمام الگوها ی رفتاری و منش شخصیتی افراد را تحت تاثیر خود قرار می دهد و از همین رو از جهات مختلفی قابل بررسی است. وی با اشاره به اینکه دین مبین اسلام نیز در تمام حوزه های مورد توجه Lifestyle برنامه و الگو های خاص خود را دارد افزود: اسلام برای حوزه های اجتماعی، سیاسی ، اقتصادی و ... مسلمانان دستورات و باید و نبایدهایی را مشخص کرده است که در حقیقت این فرایض سبک زندگی مومنان را تشکیل می دهد.
 
وی با تاکید بر اینکه نقطه مشترک و اتصال همه این ابعاد و دستورات دین مبین اسلام را باید در آسانی و آسایش جستجو کنیم افزود: به عنوان مثال در حوزه اقتصادی اسلام به قناعت و پرهیز کاری توصیه می کند که این دستورات موجب آسانی برای مومنین شده و آسایش روحی و جسمی را نیز برای آنها به ارمغان می آورد.
 
این کارشناس مسائل فرهنگی با انتقاد از وضعیت فعلی فرهنگ کشور که در آن آسیب هایی همچون چشم و هم چشمی، اسراف و تجمل و.. رواج دارد خاطرنشان نمود: این‌گونه رویکردها می تواند زندگی را برای انسان بسیار سخت کند و این سختی تاثیرات روحی و روانی بسیاری بر فرد و جامعه دارد و حتی می تواند موجب افزایش تنش ها در جوامع گردد.
 
وی همچنین ادامه داد: اسلام در حوزه های سیاسی و فرهنگی نیز بر همین آسانی و آسایش تاکید دارد و از همه می خواهد تا به دنبال جنجال سازی و تنش زایی در جامعه نبوده و بی‌جهت مشکل سازی نکنند.
 
وی با اشاره به دستورات اسلام در حوزه‌های بهداشت و سلامت نیز گفت: می توان قریب به 40 دستور العمل ویژه اسلامی را برای حفاظت از سلامتی و بهداشت احصاء نمود و همه این دستورات نیز چه برای فرد و چه جامعه نتایج مثبت بسیاری خواهد داشت. این کارشناس مسائل دینی با اشاره به اینکه اسلام بایدها و نبایدهای سبک زندگی را به حسن و قبح شرعی تبدیل می نماید افزود: در دین مبین اسلام تاکید زیادی بر اخلاق شده است و این اخلاق نیز مبتنی بر شریعت اسلامی می تواند به زندگی مومنین جهت و معنا ببخشد. وی با اشاره به تفاوت مفهوم اخلاق از نگاه اسلام و مکاتب غربی علی الخصوص اومانیسم یادآور شد: در غرب اخلاقیات در مقابل دین قرار می گیرند و در واقع سرمنشاء اخلاق نیز از درون قرار داد اجتماعی بیرون می آید و اینکه در غرب همه موظف به اجرای قوانین هستند بر اساس همین قرار داد اجتماعی است و اعمال حسن و قبح خود را از دل همین قرار داد به دست می آورند.
 
حجت الاسلام صالحی با تاکید بر اینکه اسلام سعی نموده است تا قواعد زندگی اجتماعی را مبتنی بر رویکردهای دینی و الهی قرار بدهد خاطرنشان کرد: اگر یک فرد در غرب از چراغ قرمز عبور کند تنها باید جریمه آن را پرداخت کند اما در جامعه اسلامی هر عملی حسن و قبح شرعی دارد و اگر فردی کار اشتباهی کند باید انتظار عقاب الهی را نیز داشته باشد و در واقع این عمل زشت را برگی از دفتر اعمال خود در روز قیامت ببیند. این مدرس حوزه با اشاره به اینکه این رویکرد باعث می شود تا جامعه با یک روح ایمانی قوام یابد خاطرنشان کرد: جالب اینجاست که مردمان سرزمین ایران در طول تمام دوران همواره پیرو دین بوده اند و روزی نبوده است که مردم این سرزمین بی دین زندگی کنند و لذا می توان گفت، پیریزی کامل دستورات دینی اسلام در جامعه ایرانی ممکن است چرا که با استقبال مردم همراه می گردد.
 
وی همچنین به راهکارهای اجرا و پیاده سازی سبک زندگی اسلامی ایرانی در جامعه اشاره کرد و گفت: در غرب سبک زندگی با قانون بر مردم تحمیل شده است و اگر کسی ازاین قواعد تخطی کند مورد تنبیه قرار می گیرد در حالی که از نگاه اسلامی بهترینراهکار برای ترویج سبک زندگی بالا بردن فرهنگ جامعه و روحیه ایمانی است. وی ادامه داد: البته در دین مبین اسلام نیز عوامل بازدارنده وجود دارد اما این عوامل اصلی نبوده و همه رویکردها باید برای ارتقای سطح فرهنگ عمومی بسیج شوند. وی با اشاره بهاینکه اگر افراد در جامعه ما با مسائل دینی آشنا شوند و ایمان خود را تقویت کنند بسیاری از چالش های اجتماعی و اقتصادی و سیاسی و ... ما حل می شود یادآور شد: مطمئنا فردی که خود را در محضر خداوند می بیند اجازه به خود نمی دهد که به حقوق دیگر شهروندان که در حقیقت بندگان خدا هستند تجاوز کند و تمام تلاش خود را برای اصلاح جامعه و بهبود وضعیت مردم قرارمی دهد و اگر مشکلی نیز در جامعه پدید آید  سعی می کند تا به حد توان خود این مشکل را حل کند. وی با اشاره به اینکه متاسفانه اکنون خیلی از ارزشهای اسلامی در جامعه مورد بی مهری قرار گرفته است خاطرنشان نمود: ما باید برای عملیاتی شدن این الگو ها وارد عمل شویم و در این مسیر از تمام توان علمی خود نیز استفاده نماییم./971/پ202/ج
 
ارسال نظرات