کمکاری رسانه ها در معرفی ابعاد شخصیتی شهدای جهاد علمی
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از ستاد خبری و اطلاع رسانی کنگره شهدای جهاد علمی، دبیر این کنگره با بیان اینکه رسانهها در معرفی ابعاد شخصیتی شهدای جهاد علمی کار درخور توجهی انجام ندادند گفت: متاسفانه رسانههای ما در این مدت آنگونه که مقام و جایگاه این شهدا است به ویژگیهای اخلاقی و علمی دانشمندان هستهای نپرداختهاند و شاید بتوان گفت کم کاری صورت گرفته است.
حجت الاسلام عباس نصیری فرد با اشاره به اینکه ابعاد شخصیتی این شهدا مغفول مانده است و این برخلاف نظر و میل قلبی رهبر معظم انقلاب است افزود: بسیج اساتید در همین راستا اقدام به برگزاری کنگره شهدای جهاد علمی نموده است و به همین جهت چهار جشنواره فرهنگی هنری شامل جشنواره بین المللی شعر، جشنواره بین المللی فیلم کوتاه، فیلمنامه وعکس، جشنواره آثار خبرنگاران و جشنواره مقالههای علمی برای معرفی این شهیدان دانشمند یعنی دکتر علی محمدی، دکتر شهریاری، مهندس احمدی روشن، مهندس رضایی نژاد و سردار دانشمند طهرانی مقدم برگزار می شود که خصوصا در بخش شعر و فیلم استقبال خوبی از این جشنوارهها صورت گرفت.
حجت الاسلام نصیری فرد با اشاره به تدوین کتاب هایی برای هریک از این شهدای جهاد علمی تصریح کرد: حقیقت این است که انرژی هستهای تنها بخشی از اتفاقی بود که این شهدا در راه اعتلا و پیشرفت آن در کشور قدم برداشتند و مهمتر از آن یک جریان علمی بود که توسط این شهدا به راه افتاد و آن جریان مبارزه با استعمار علمی استکبار بود؛ و دشمن در راستای همین جریان سازی علمی دست به ترور این دانشمندان زد.
وی ادامه داد: امثال شهید شهریاری که کار غنی سازی اورانیوم از سه و نیم درصد به 20 درصد را انجام داد ویا شهید علیمحمدی که یک استاد تمام فیزیک بود و به لحاظ علمی در دنیا شناخته شده بود حتی یک روز هم در خارج از کشور درس نخوانده بود، این یعنی مبارزه با استعمارعلمی بر اساس شعار «ما می توانیم» و دشمن دقیقا تاب تحمل همین موضوع را نداشت و دست به ترور این عزیزان زد.
دبیر کنگره شهدای جهاد علمی کشور در ادامه سخنانش گفت: واقعیت این است که درباره این شهدا و خدماتی که برای جمهوری اسلامی ایران انجام دادند به لحاظ برخی مسائل امنیتی خیلی نمی شود سخن گفت و این مظلومیت این شهدا را بیشتر نشان می دهد.
وی افزود: ما در بحث تدوین کتابها به خاطر ملاحظات امنیتی نتوانستیم بسیاری از مطالب جمع آوری شده درباره این شهدا را بیاوریم، با این حال برخی کج سلیقگی ها هم اتفاق افتاد مثلا درباره کسی مثل شهید داریوش رضایی نژاد در روزهای اولیه بعد از شهادتش از عبارت دانشجوی شهید استفاده شد و حال اینکه او دانشمند شهید بود و این اتفاقات بیشتر به دلیل عدم اطلاع جامعه از خدمتی است که وی برای کشور انجام داده است.
حجت الاسلام نصیری فرد اظهار داشت: خدماتی که شهید رضائی نژاد برای نظام داشت حتی نزدیکترین افراد خانواده اش از آن بی خبر بودند و بعد از شهادتش متوجه شدند، این یعنی مظلومیت لذا وظیفه ما است که تا حد ممکن در نشان دادن جایگاه و چهره علمی آنها به جامعه به خصوص جامعه دانشگاهی کشور تلاش کنیم.
وی درباره شهید مصطفی احمدی روشن گفت: این دانشمند شهید در بحث مدیریت پژوهش آغازگر جریانی بود که بسیار پیشروتر از زمان خود است.
دبیر کنگره بین المللی شهدای جهاد علمی شهید احمدیروشن را مبتکر شاخهای نوین در انرژی هستهای دانست و اظهار کرد: اهمیت دستاوردهای علمی شهید احمدی روشن تا آنجا است که امروزه یکی از دانشگاههای معتبر کشور رشتهای را بر مبنای نظریههای این دانشمند شهید تأسیس کرده است.
وی با بیان این که همه این شهدا علاوه بر برجستگیهای علمی از ویژگیهای برجسته اخلاقی و اعتقادات عمیق دینی برخوردار بودند به جایگاه شاخص علمی شهید طهرانی مقدم پرداخت و افزود: شهید طهرانیمقدم یک دانشمند بزرگ در عرصه موشکی جمهوری اسلامی ایران بوده است.
دبیر کنگره بینالمللی شهدای جهاد علمی با بیان اینکه جهاد علمی همیشه صحنه قتال نیست اظهار داشت: این شهدای بزرگوار کسانی بودند که در جبهه علم و فنآوری به مبارزه با استعمار علمی غرب، به خصوص آمریکا به پا خواستند تا جایی که دستاوردهای علمی دانشمندان ایران اسلامی مرجعیت علمی آمریکا را زیر سوال برد./959/د102/ص