حجتالاسلام زائری:
ترویج سبک زندگی دینی دغدغه غالب در صدا و سیما نیست
خبرگزاری رسا ـ حجتالاسلام زائری با بیان اینکه مجموعههای تلویزیونی بزرگترین مروج بیاخلاقی و بیادبی هستند، ترویج سبک زندگی دینی را دغدغه غالب در صدا و سیما ندانست
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام محمدرضا زائری، در نشست تخصصی سبک زندگی اسلامی که در نوزدهمین نمایشگاه بینالمللی مطبوعات و خبرگزاریها برگزار شد، ترویج سبک زندگی دینی را دغدغه غالب در صدا و سیما ندانست و گفت: مجموعههای تلویزیونی بزرگترین مروج بیاخلاقی و بیادبی هستند.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه بار پیامهای اخلاقی سریال دونگیی از مجموعههای تلویزیونی که در داخل کشور ساخته میشود، بیشتر است، تصریح کرد: متأسفانه در شرایطی که مخاطبان متدین و خانوادههای مذهبی بیشتر پای تلویزیون هستند، میبینیم که مجموعههایی پخش میشوند که فرهنگ حجاب را مسخره میکنند.
وی افزود: وقتی دغدغه غالب در صدا و سیما ترویج سبک زندگی دینی نیست و کمترین آموزشهایی که تلویزیون جمهوری اسلامی میدهد درباره سبک زندگی اسلامی است و مجموعههای تلویزیونی میتوانند بهترین نقش را در این زمینه ایفا کنند، نباید انتظار داشت کسی بتواند با سخنرانی در تلویزیون سبک زندگی اسلامی را ترویج کند.
حجتالاسلام زائری با بیان اینکه اگر نگوییم دغدغه غالب در صدا و سیما سیاسی است، خوشبینانه میتوان گفت که این دغدغه گذر زندگی است، ابراز کرد: تبلیغات بازرگانی صدا و سیما، تخریب مبانی ارزشها را در خانوادهها به دنبال دارد و مجموعههای تلویزیونی آن، سبکترین زندگی را برای یک خانواده ترسیم میکنند.
وی آنچه مجموعههای تلویزیونی برای مردم ترسیم میکنند را موهوم و خیالی دانست و با ابراز تأسف از اینکه نه تنها سبک زندگی اسلامی، بلکه سبک زندگی مسلمانی هم به مردم آموزش داده نمیشود، گفت: سبک زندگی مسلمانی در گذشته نسل به نسل از پدر به فرزند منتقل میشد، اما در دنیای جدید این اتفاق نمیافتد، بلکه رسانهها جایگزین شدهاند و باید این سبک را به درستی انتقال دهند.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در خراسان شمالی به نکات ظریفی درباره حجاب اشاره کردند، برخورد شعاری و کلیشهای با سخنان رهبری را مذمت کرد و با بیان اینکه هرگز نباید حجاب را از مسائل دیگر جدا بینیم، افزود: درجامعهای که اختلاس، دزدی، فساد و فحشا رخ میدهد و کسی توجه نمیکند، نمیتوان به حجاب ایراد وارد کرد.
وی با اشاره به اینکه چهره مردم در کوچه و خیابان نتیجه طبیعی رفتار مسؤولان است، گفت: وقتی جوان در ظاهر غربی میشود به همه برمیخورد، اما نامهنگاریهای مسؤولان که غربی میشود و رفتارشان در انتخابات غربی است به کسی برنمیخورد؛ اگر قرار است به اسلام ایمان بیاوریم باید به همه چیز آن ایمان بیاوریم.
حجتالاسلام زائری با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب بر ترویج سبک زندگی اسلامی معطوف به تمدنسازی تأکید داشتند، توجه به اصول، ریشهها و مبانی تمدنسازی را در سبک زندگی اسلامی ضروری دانست و افزود: جریانهای فرهنگی قویتر، سبک زندگی خود را ترویج میکنند و جریانی که مقتدر است میتواند تمدن ساز شود.
وی یادآور شد: کتابهای اخلاقی و رفتاری و کتابهای جامعه روایی به نوعی سبک زندگی را ترویج میکنند، منتهی در دنیای جدید و با تحولات اجتماعی و حضور رسانهها، تنها منبر و پدر و مادر سبک زندگی را ترویج نمیکنند، بلکه نیاز به مدلها و قالبهای جدیدی مانند رسانهها داریم که سبک زندگی را منتقل کرده و به خوبی آموزش دهند.
این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: بزرگترین مشکل امروز در حوزه فرهنگ آن است که در منبرها با کمترین مخاطب و پایینترین سطح تأثیر سخن میگوییم و در رسانه با بیشترین مخاطب و بیشترین تأثیر، روحانیان به شکل مستقیم با مردم صحبت میکنند، اما متأسفانه پیامی که برای مخاطب تأثیر ندارد مثبت است و پیامی که تأثیر دارد منفی است. /920/پ202/ن
ارسال نظرات