۱۲ شهريور ۱۳۹۱ - ۱۳:۲۷
کد خبر: ۱۳۷۲۴۶
استاد حوزه علمیه:

استاد دانشگاه ریاض بستن کمربند ایمنی را مغایر با قضای الهی دانست

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام والمسلمین مروی در جلسه اتاق فکر تبلیغ خراسان با اشاره به این که استاد دانشگاه ریاض بستن کمربند ایمنی را مغایر با قضا و قدر الهی دانسته است، گفت: بن باز وهابی هم قائل به ثابت بودن زمین است و منکر آن را تکفیر کرده است.
استاد دانشگاه ریاض بستن کمربند ایمنی را مغایر با قضای الهی دانست استاد دانشگاه ریاض بستن کمربند ایمنی را مغایر با قضای الهی دانست مروي مشيري مروي مشيري مروي مشيري مروي مشيري

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، اعضای اتاق فکر تبلیغ، متشکل از نخبگان فرهنگی تبلیغی، مسؤولان استانی، ائمه جمعه و نمایندگان مجلس شورای اسلامی، عصر روز گذشته در ادامه سلسله جلسات خود با مسؤولان و متولیان فرهنگی و علما، پیرامون بررسی معضلات اجتماعی، فرهنگی و ارائه راهکار مناسب در حل مشکلات و مباحث مربوط به عرصه تبلیغ، با حجت الاسلام والمسلمین جواد مروی، مدرس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم در سالن اجلاس شورای شهر مشهد دیدار کردند.

در این جلسه که با وجود وقفه نسبتا طولانی از آخرین گردهمایی اعضای اتاق فکر با استقبال اعضا  روبه رو شد حجت الاسلام محمد هادی مشیری، دبیر اتاق فکر تبلیغ خراسان به بیان برنامه جلسات آینده تا قبل از ایام حج پرداخت و گفت: به دلیل مسافرت های تبلیغی برخی از اعضا و نیز ایام تبلیغ وقفه ای در برگزاری جلسات پیش آمد که البته در این مدت برنامه‌های دیگری به همت تنی چند از اعضا اجرا و پیگیری شد.

وی در ادامه با انجام نظرسنچی از اعضا برای برگزاری زمان جلسات، خواستار ارائه انتقادها و پیشنهادات در راستای برگزاری بهتر و موفق تر این قبیل جلسات شد.

حجت الاسلام والمسلمین مروی در ابتدای سخنرانی خود با ابراز خرسندی از تشکیل نهادی خودجوش همچون اتاق فکر تبلیغ و حضور در جمع اعضای آن، تجمع نخبگان را به این شکل، جزء آرزوها و آمال خویش دانست که به واقعیت تبدیل شده است.

وی در ادامه افزود: موقعیت ویژه ای برای گسترش  اهداف و آرمان های مکتب اهل بیت(ع) ایجاد شده است که از عصر غیبت صغری تا به حال بی نظیر بوده است.

بهره برداری از فرصت های تبلیغی

استاد حوزه علمیه قم ابراز داشت: قدرت تسخیر نخبگان جهان اسلام را به نفع تشیع داریم و در این بخش مواردی زیادی است که یکی از آنها دکتر زین العابدین الهندی یکی از شخصیت های سیاسی و فرهنگی سودان بود که در وصیت نامه خویش از چگونگی تشرف به تشیع خویش صحبت کرده است.

وی در ادامه افزود: دو بند از وصیت نامه این شخصیت در یکی از روزنامه های سودان با این مضمون چاپ شد که وی درخواست کفنی از کربلای معلا و نیز تربت امام حسین (ع) در میان قبرخویش کرده است و در واقع خود را از زمانی مسلمان دانسته که به تشیع گرویده است.

حجت الاسلام والمسلمین مروی با اشاره به نویسنده مسیحی آنتوان بارا که از قول یکی از قدیسین، از نداشتن شخصیتی همچون امام حسین(ع) در مسیحیت اظهار تاسف می کند، بیان داشت: حادثه کربلا فرصتی برای تبلیغ شیعه است. اگر از فرصت به دست آمده استفاده نکنیم در نگاه جامعه شناسی امکان تبدیل فرصت به تهدید، پیش بینی شده است.

تشکیل کمیته های تخصصی زیرمجموعه اتاق فکر

مدرس خارج فقه و اصول حوزه علمیه در ادامه با توجه به شرایط روز جامعه و مسائل جهانی خواستار تشکیل کمیته های تخصصی در اتاق فکر تبلیغ شد و افزود: نگاه خود را نگاهی جامع و جهانی کنید و فرامنطقه ای کار کنید همت خود را در بخش استانی متمرکز نکنید. البته نیکو است که ابتدا داخل را تامین و بیمه کنید پس از آن به جهان اشاعه دهیم.

وی ابراز داشت: گسترش اسلام در هندوستان از خراسان بوده و حوزه اینجا از زمان فضل بن شاذان فعال بوده است این سابقه بزرگ و نیک را دوباره احیا کنید. لازم است ابتدا کمیته عقاید تشکیل شود و برخی از اعضا که در این مورد فعال هستند شبهات جدید را رصد کنند و شیوه پاسخگویی را بیان مسائل بصورت تهاجمی و فن بیان و مناظره را بکار ببندند و مبلغان را تامین کنند. این کمیته باید طوری کار کند که عرفان های نوظهور و عقاید خرافی را رسوا کند. حتی در صورت لزوم زیر مجموعه کمیته عقاید کمیته وهابیت و سلفیت تشکیل شود البته با توجه به حساسیت بحث شیعه و سنی باید مراعات کرد و با احتیاط کار کرد اما از عقاید خرافی وهابیت و مسائل پوچ آنها غافل نشویم. با ارائه جزوه  و تامین محتوای تبلیغی برای طلاب جوان و آموزش آنها به فنون پاسخگویی و مناظره از فرصت بدست آمده نیک استفاده کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین مروی در ادامه با اشاره به برخی از شخصیت های وهابی و عقاید آنها از بن باز نام برد که در کتاب ادله حسیه و نقلیه بر سکون زمین و حرکت خورشید، بر خلاف نظریه به اثبات رسیده مدعی این مطلب در مباحث اسلامی شده و از صحیح بخاری نقل کرده است که زمین ثابت است و در صفحه 77کتاب خود هر آنکه این نظریه را نپذیرد تکفیر نموده است. این مطلب تکفیر را که من به یکی از اساتید دانشگاه وهابی مسلکشان گفتم چندبار با تعجب از این مطلب پرسش کرد و در نهایت تحمل نکرد و گفت به اندازه یک گنجشک هم عقل ندارد، من در ادامه گفتم کسانی که شیعه را تکفیر می کنند این است عقایدشان و نهایت کشش عقلانی که متعصبانه و جاهلانه رفتار می کنند.

وی با نام بردن از  یکی از اساتید دانشگاه ریاض که در نامه ای به پادشاه سعودی خواستار لغو کمربند ایمنی شده و آن را مانع قضا و قدر الهی دانسته و از این قبیل فتاوا که پشتیبان عقلی و منطقی و اسلامی ندارد بیان داشت: ما وظیفه داریم اینها را رصد کنیم و در اختیار مبلغین  قرار داده و پس از آن اطلاع رسانی کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین مروی در ادامه تشکیل کمیته هایی همچون تاریخ، فقه، و اخلاق و تذهیب را لازم دانست و خواستار شناسایی استعدادهای درخشان در زمینه تبلیغ و ایجاد انگیزه برای مبلغین و تجهیز آنها به مطالب روز در همه فنون و مباحث شد و از بروز نبودن اطلاعات و دانسته های برخی از اهالی منبر به خصوص طلاب جوان انتقاد کرد و این را خطا دانست.

ارائه دیدگاه ها و نظرات از سوی اعضای اتاق فکر تبلیغ

پس از حجت الاسلام والمسلمین مروی، نوبت به بیان مسائل و مشکلات و ارائه راهکار از سوی اعضای اتاق فکر تبلیغ رسید که حجت الاسلام حسینی استاد حوزه و از واعظین حرم مطهر رضوی با اشاره به برنامه های آموزش مبلغین توسط برخی نهاد ها، این را کافی ندانسته و خواستار افزایش معلومات و تجهیز طلاب جوان شد.

وی با انتقاد از اعزام طلاب جوان و کم تجربه به شهرهای سنی نشین گفت: دیده شده که در برخی موارد با برنامه ریزی نادرست توسط نهادهای اعزام مبلغ، نخبگان تبلیغی را در شهرهای بزرگ جهت اجرای مراسم نگه داشته و مبلغین جوان و کم تجربه و یا درجه سه را به شهرهای کوچک یا سنی نشین اعزام می کنند. و نیز گزارش شده که این طلاب جوان به دلیل ندیدن تعالیم مناسب یا معلومات کم و نداشتن تجربه کافی در برخورد  با مخاطبین به مشکل برخورده اند.

حجت الاسلام حسینی در بحث تجهیز طلاب و مبلغین جوان، از تصحیح قرائت گرفته تا مواردی همچون پاسخ گویی به احکام، شبهات، مسائل دینی، تاریخ و اخلاق اشاره کرد و خواستار توجه بیشتر مسؤلین امر شد.

حجج اسلام رجائی خراسانی، عزیزی، مهرورز، اسداللهی، بیاتی، روحانی نژاد، حسن زاده و دیگر افراد نیز به بیان مطالبی  پرداختند که شامل مشکلاتی همچون، عدم انگیزه طلاب جوان برای تبلیغ، مدرک گرایی و دنیا دوستی، اطلاعات عمومی ضعیف، آشنا نبودن به فن مناظره، عدم تسلط به مکالمه عربی اشاره شد.

تحول در متون آموزشی حوزه، محور شدن مساجد در رفع مشکلات فکری و اجتماعی، شناسایی نخبگان حوزوی و حمایت از آنها در بهره گیری بیشتر از فضای فعلی جامعه، ایجاد تفکر تبلیغ در بین طلاب تازه وارد و مبتدی و آموزش و رشد آنها در این زمینه، ایجاد فضایی در حوزه با عنوان متولی تبلیغ و کار در عرصه سایبری و فضای مجازی از دیگر مطالب ارائه شده توسط اعضای اتاق فکر تبلیغ بود.

گفتنی است، برخی از اعضا از طرح های ناکارآمد متولیان اعزام که سبب عدم مطالعه و بی انگیزه شدن طلاب جوان شده انتقاد کردند و خواستار تغییر این شیوه ها و تربیت اساسی مبلغین در تمامی زمینه های تبلیغی و تسلط کامل مبلغان در تبلیغ شدند./933/ز503/ع

ارسال نظرات