مردم در عید فطر صله رحم کرده و اختلافات را کنار بگذارند
حجتالاسلام مرتضی غلامرضایی، استاد اخلاق حوزه علمیه قم به مناسبت فرارسیدن عید سعید فطر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا به بررسی معنای «فطر» پرداخت و گفت: «فطر» یعنی بازگشت به فطرت خدایی و انسانی؛ افراد به سبب ماه رمضان به فطرت انسانی و خدادادی خود باز میگردند، ازاینرو امیرمؤمنان میفرمایند«هر روزی که در آن گناه نباشد عید است».
وی در ادامه لغزش و غفلت در مسیر زندگی را عامل نشستن گرد و غبار گناه بر چهره افراد و زنگزدگی روح آنها دانست و خاطرنشان کرد: فطرت انسانی هیچگاه نابود نخواهد شد بلکه به دلیل گناه زنده به گور و پنهان میماند.
این استاد اخلاق حوزه علمیه، ماه رمضان را بهترین زمان بازگشت افراد به فطرت خود عنوان کرد و ابراز داشت: در ماه رمضان افراد به سبب تلاش در جهت پالایش جسم و جان از آلودگی گناه و توجه به خداوند متعال به نوعی نشاط روحی میرسند که خود عامل مهم بازگشت افراد به فطرت خدادادی است.
وی ادامه داد: مسلمانان نیز به شکرانه نعمت بازگشت به فطرت خود در روز عید فطر به خواندن نماز و پرداخت فطریه که نوعی هدیه به فقرا است میپردازند.
حجتالاسلام غلامرضایی به ظرفیتهای این روز بزرگ اشاره کرد و یادآور شد: زیباترین عملی که افراد میتوانند در این روز انجام دهند شرکت در نماز عیدفطر است و این عمل از سوی مراجع تاکید زیادی شده است.
وی در ادامه به فراز «أللّهُمَّ أهْلَ الکِبریآء وَالعَظَمَة وأهلَ الجُودِ وَالجَبَروتِ وَأهلَ العَفْوِ وَالرَّحْمَة» اشاره کرد و ابراز داشت : این دعا دارای فراز زیبای است که توجه به مفهوم آن در فرد نوعی زیبایی روحی ایجاد میکند و پیام آن برای افراد این است که در خود صفت جود و کرم را ایجاد کرده و به بزرگی واقعی برسند نه اینکه در خود بزرگنمای کاذبی به وجود آورند.
حجتالاسلام غلامرضایی خواستار انجام صلهرحم و کنارگذاشتن اختلافات از سوی مردم در این عید بزرگ شد و تاکید کرد: آشتی کردن و بهجا آوردن صلهرحم در این روز از سوی ائمه(ع) بسیار تاکید شده است و در روایت آمده« سبقت برای آشتی سبب سبقت در رسیدن به بهشت است».
استاد اخلاق حوزه علمیه قم در پایان غافل نشدن از یاد خدا را عامل استمرار معنویت ماه رمضان در افراد برشمرد و یادآور شد: غفلت سبب سقوط آدمی است همانگونه که پرندگان به سبب غفلت در دام صیادان اسیر میشوند.
وی در پایان گفت: با سرمایه یک ماه نمی توان یازده ماه زندگی کرد بلکه باید به مبارزه با هوای نفس ادامه داد، آیت الله ابراهیم امینی از شاگردان علامه طباطبایی(ره) نقل میکند که در لحظات آخر عمر علامه(ره) در کنار ایشان بودم و از ایشان نصحیتی را پرسیدم که آیه مبارکه«َأَنذِرْهُمْ یَوْمَ الْحَسْرَةِ إِذْ قُضِیَ الْأَمْرُ وَهُمْ فِی غَفْلَةٍ وَهُمْ لَا یُؤْمِنُونَ» را تلاوت کرد./9193/د101/ن