۱۱ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۱:۴۷
کد خبر: ۱۳۴۳۰۰

چند خبر کوتاه از آذربایجان‌شرقی

خبرگزاری رسا ـ نقد سینمای کشور در طرح ضیافت اندیشه دانشگاه تبریز و انتخاب نماینده تبریز به عنوان رییس کمیته حقوق عمومی و بین‌الملل مجلس از مهم ترین اخبار کوتاه آذربایجان شرقی است.
اخبار کوتاه

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، مسعود فراستی، منتقد سینما در کارگاه نقد سینمای ایران که با حضور دانشجویان طرح ضیافت اندیشه در دانشگاه تبریز حضور یافته بود، با بیان اینکه فیلم هایی همچون بچه های آسمان، دیده بان، نیاز و سفر به چزابه از فیلم های خوب و فرم‏دار سینمای ایران هستند، اظهار داشت: متاسفانه ساخت اینگونه فیلم های خوب و ارزشی ادامه مستمر نداشته و به یک جریان تبدیل نشده است.

 

وی با بیان این‌که سینما یک هنر مردمی است و با مخاطب شکل می گیرد، افزود: سینمای ایران در بدو تولد برخلاف ذات آن شکل گرفت و شاهانه و درباری زاده شد، در حقیقت سینمای بعد از انقلاب از سال 60 به بعد متولد شد و امروز این سینما بعد از گذشت 30 سال هنوز نتوانسته سلیقه عمومی مردم را تغییر و تصحیح کند.

 

فراستی جشنواره ای شدن سینمای ایران را بزرگترین آسیب برای آن دانست و توضیح داد: مهمترین جریان انحرافی سینمای ایران بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی به وجود آمدن سینمای جشنواره ای است که حاصل سه دهه سیاست گذاری نامناسب بعد از انقلاب است که اینگونه فیلم ها با پول دولت ساخته می شود، در خارج از کشور جایزه می گیرد، به خود ما توهین می کند و حتی عوامل و سازندگان آن با قیافه اپوزیسیون بعد از بازگشت به کشور باج خواهی نیز می کنند.

 

این منتقد سینما که با نقد خود بارها در طول برنامه مورد تشویق حاضرین قرار گرفت، اکثر فیلم های جشنواره ای را جعلی و سیاه نما خواند و از فیلم هایی همچون بچه های آسمان، دیده بان، نیاز و سفر به چزابه به نیکی یاد کرد و افزود: متاسفانه ساخت اینگونه فیلم های خوب و ارزشی ادامه مستمر نداشته و به یک "جریان" تبدیل نشده است.

 

وی با تاکید بر اینکه یک فیلم خوب قبل از اینکه یک فیلم ارزشی باشد، باید یک فیلم خوب به معنی فیلم بافرم و باقصه باشد، افزود: فیلم ایرانی باید متناسب با هویت ما و مماس با مسایل و دغدغه های معنوی ما باشد.فراستی دفاع مقدس را مهمترین جریان و موضوع شکل گیری یک سینمای خاص برشمرد و عنوان کرد: دوری از فضای فرهنگ دفاع مقدس که فرهنگ انقلاب است و همچنین رفاه زدگی ما را از وجود یک سینمای باهویت غافل کرده است.

 

جزء خوانی قرآن کریم در تنها مسجد منطقه مرزی جلفا
مراسم جزء خوانی قرآن کریم در اقدامی خودجوش توسط قاریان نوجوان مسجد جلفا هر روز با حضور روزه داران در مسجد امام زمان(عج) جلفا در حال برگزاری است.


بر همین اساس می توان گفت این مراسم برای اولین بار در این نقطه مرزی در حال برگزاری می باشد و روزانه بیش از 100 نفر علاقه‌مندان به نوای دلنشین آیات نورانی قرآن کریم در این مراسم شرکت می کنند.

 

لازم بذکر است، مسجد جلفا همه ساله پذیرای مومنان نماز گزار از سراسر ایران اسلامی بوده و در فضایی بسیار دلنشین و سرسبز در شهر مرزی جلفا با قدمتی بیش از 50 سال بنا شده است.


نماینده تبریز رییس کمیته حقوق عمومی و بین‌الملل مجلس شد
سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با بیان اینکه پیگیری مسئله مبارزه با تروریسم هسته ا‌یی به عهده کمیته حقوق عمومی و بین‌الملل این کمیسیون است از انتخاب قره‌سید به عنوان رییس این کمیته خبر داد و گفت: بحث مبارزه با تروریسم هسته‌ای در کمیته حقوق عمومی و بین‌الملل کمیسیون حقوقی و قضایی پیگیری می‌‌شود که میرهادی‌قره‌سید، نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر رییس این کمیته است.

 

بنا بر این گزارش، میرهادی قره سید همچنین به عنوان نایب رییس فراکسیون جوانان مجلس نهم انتخاب شده است، وی که عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی است با آرای اعضای این کمیسیون نیز به عنوان رییس کمیته روابط عمومی و امور بین الملل این کمیسیون برگزیده شد.


همچنین در جلسه روز گذشته اعضای فراکسیون جوانان مجلس شورای اسلامی ، غلامرضا نوری نماینده مردم بستان آباد نیز به عنوان دبیر این فراکسیون انتخاب شد.


اعزام بیش از 100 مبلغ دینی در شهرستان بناب
حجت الاسلام رسول یگانه رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان بناب گفت: همزمان با ماه مبارک رمضان بیش از 100 مبلغ دینی به مناطق شهری و روستایی شهرستان بناب اعزام شده اند.

 

وی افزود: این روحانیان در قالب روحانیون اعزامی از شهرستان و توزیعی از دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و طرح هجرت در شهرستان بناب فعالیت دارند.

 

همچنین حجت الاسلام علی صفری، سرپرست اداره تبلیغات اسلامی شهرستان شبستر از اعزام بیش از 70 مبلغ و مبلغه توسط اداره تبلیغات اسلامی به مناطق شهری و روستایی شهرستان خبرداد و با گفت: همزمان با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان و نیاز جامعه روستایی به حضور مبلغ و مبلغه برای مراسمات مذهبی، بیش از70 مبلغ دینی به مناطق شهری و روستایی شهرستان اعزام شد.

 

وی نقش روحانیان و حضور آنان در مساجد را در راستای هدایت فکری و مذهبی مردم بسیار مهم ارزیابی و خاطرنشان کرد: حضور یک روحانی در مسجد علاوه بر اینکه به برگزاری مراسم‌های ویژه معنوی کمک می‌کند منجر به افزایش روحیه دینی و اسلام‌پذیری جوانان نیز می‌شود.


گفتنی است، برگزاری جلسات تفسیر قرآن کریم، برگزاری گفتمان دینی، برگزاری نماز جماعت، بیان معارف الهی و پرداختن به آسیب های اجتماعی، اخلاقی، اعتقادی، پاسخ به شبهات دینی، برگزاری جلسات معرفت دینی برای جوانان و نوجوانان، برگزاری محافل انس با قرآن کریم در شهرها و روستاها و کلاس های در زمینه های حفظ(طرح بزرگ 1446)، روخوانی و روانخوانی، تجوید، مفاهیم و نیز برگزاری جلسات جزءخوانی قرآن کریم به صورت روزانه در مساجد و حسینیه ها و هیئات مذهبی از جمله برنامه های مبلغین اعزامی است./935/د101/ب

ارسال نظرات