۰۹ مرداد ۱۳۹۱ - ۰۰:۴۹
کد خبر: ۱۳۴۱۰۴
استاد خارج فقه حوزه علمیه قم:

حضرت خدیجه حق بزرگی بر گردن بشریت دارد

خبرگزاری رسا ـ استاد خارج فقه حوزه علمیه قم با بیان این‌که حضرت خدیجه‌(س) در عالم اسلام و برگردن بشریت حق بزرگی دارد، از این بانوى بزرگوار به عنوان الگوى ممتاز زنان مسلمان یاد کرد.
حجت الاسلام والمسلمين بطحايي استاد حوزه و دانشگاه

 
حجت‌الاسلام والمسلمین سیدهاشم بطحایی، استاد خارج فقه حوزه علمیه قم در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، سالروز شهادت بانوی بزرگ اسلام حضرت خدیجه‌(س) را تسلیت گفت و اظهار داشت: خدیجه کبری‌(س) در عالم اسلام و بر گردن بشریت حق بزرگی دارد و خدمات ایشان برای اسلام و پیامبراکرم‌(ص) بر هیچ کس پوشیده نیست.

 
وی افزود: حضرت خدیجه‌(س) این بانوى آگاه و پاک‏سرشت و این دلباخته‏ فضیلت و معنویت که اعتقاد به حق و حقیقت و تمایل به فضایل و کمالات از خصایص ذاتى او بود، از همان دوران جوانى نیز یکى از مشهورترین زنان حجاز و عرب به شمار مى‏رفت و نخستین زن تاجر عرب و یکى از بزرگترین شخصیت‌هاى تجارى حجاز بود.

 

استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم با اشاره به شهرت شایسته حضرت خدیجه‌(س) پیش از ازدواج با پیامبر اکرم‌(ص) گفت: نام حضرت خدیجه‌(س) نه تنها در تاریخ اسلام و نه تنها در مکه مکرمه، بلکه در تاریخ اعراب و قبائل عرب و در آثار و نوشته‏هاى مورخان غیراسلامى به عظمت و به عنوان یک شخصیت ممتاز یاد شده است.

 

وی تصریح کرد: این بانوى بزرگوار که الگوى ممتاز زنان مسلمان است، نزد پیامبر اکرم‌(ص) از احترام و محبوبیت ویژه‌ای برخوردار بود، رسول خدا‌(ص) به مهر و درایت آن خاتون محترم آگاه بود و در کارهاى خود با وى نه تنها مانند یک همسر، بلکه همچون یک دوست فهیم و دلسوز و یار صمیمى، مشورت مى‏کرد.


 حجت‌الاسلام والمسلمین بطحایی با بیان این‌که حضرت خدیجه‌(س) این بانوی با فراست و زیرک خواستگارهای فراوانی داشت، اما با دور اندیشی به هیچ یک از این خواستگارها پاسخ مثبت نداد، گفت:‌ کینه‌ها و عقده‌ها نسبت به حضرت خدیجه‌(س) بسیار بود و وقتی ازدواج حضرت با پیامبر اکرم‌(ص) سر گرفت به گونه‌ای تحریم‌ها را علیه ایشان شروع کردند.

 

وی افزود: بدخواهان دیگر با او حرف نزدند و و همنشین نشدند، اما خدیجه کبری‌(س) این بانوی با فراست و دوراندیش که می‌توان گفت در طول تاریخ بشریت غیر از مریم بنت عمران، فاطمه زهرا‌(س) و نوه‌اش حضرت زینب‌(س) زنی در بشریت به این بافراستی وجود نداشته، همه این ناملایمات را تحمل کرد و حتی پیامبر اکرم‌(ص) را هم در مشکلات دلداری می‌داد و ناراحتی‌ها را از دل او می‌زدود.

 

استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم با بیان این‌که مقام معنوى و اخلاقى حرمت بى‏مانند خدیجه کبری‌(س) را به جایى رساند که مورد عنایت خاص الهى قرار گرفت، ابراز داشت: حضرت خدیجه‌(س) اگر در محیط خفقان، ‌جاهلیت و بربریت با اقدام ناشایست دیگران روبه‌رو شد، اما خداوند او را با تولد حضرت فاطمه زهرا‌(س) یاری کرد.


 وی تصریح کرد:‌ حضرت خدیجه‌(س) در حساس‏ترین شرایط زندگى پیامبر اکرم‌(ص) و در تمام سختی‌ها و دشواری‌ها همواره مونس و در کنار ایشان بود، او را به طور صحیح شناخت و به واقعیت‏هاى والاى وجودش پى‌برد، رسالت او را به روشنى فهمید و آن را با تمام جانش پذیرفت و با همه‏ توان خود در راه تثبیت و گسترش آن ایستادگى کرد.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین بطحایی گفت: حضرت خدیجه‌(س) با صبر و شکیبایى بى‏حساب و قدرت تحمل شگفت‏انگیز و پایدارى و مقاومت شگرفش سرمشق دیگران به شمار می‌رفت و افزون بر آن هرگز از بذل مال فراوانش در راه هدف الهى پیامبر و گسترش و تقویت اسلام دریغ نورزید. /920/ ت302/ن

ارسال نظرات