۲۱ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۴:۵۴
کد خبر: ۱۳۰۴۶۵

500 کانون فرهنگی مساجد در مازندران فعالیت می‎کنند

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران از فعالیت حدود 500 کانون فرهنگی هنری مساجد در استان خبر داد و گفت: بیش از نیمی از این کانون ها در روستاها واقع شده اند.
مدير کل فرهنگ و ارشاد اسلامي مازندران


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، حجت الاسلام عباسعلی ابراهیمی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، امروز در جمع خبرنگاران با تاکید بر ضرورت توجه به هویت فرهنگی در روستاها اظهار داشت: این هویت شاید حلقه مفقوده بسیاری از هنجارها و ناهنجاری های جامعه باشد که ضرورت باز تولید فرهنگی و هویت فرهنگی به اقتضای پیشرفت های علمی و فناوری روز دنیا را ایجاب می کند.

وی بیان داشت: بازتولید فرهنگ روستا باید هم مسیر و همگام با توسعه اقتصادی باشد چرا که در عرصه اقتصاد نیز، نگاه سنتی به مقوله روستا به نگاهی نو و مدرن همراه با استفاده از فناوری های روز دنیا تبدیل شده است.

حجت الاسلام ابراهیمی با اشاره به سهم روستا از فرهنگ ادامه داد: توجه به فرهنگ روستاها در نگاه اول ممکن است خیلی مهم به نظر نیاید اما باید گفت باتوجه به گسترش روزافزون فناوری های نوین بحث تهاجم فرهنگی روستاها حائز اهمیت است.

وی با اشاره به فرهنگ غنی روستا مانند همبستگی های قومی و محلی و آمادگی حضور در صحنه های ملی و حراست از کیان اسلامی و ملی یادآور شد: با وجود این فرهنگ ممتاز در میان روستائیان می طلبد با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در عرصه فرهنگ، امکانات فرهنگی جهت حضور جدی در بخش بازسازی و توسعه و ساماندهی فرهنگ روستا فراهم آید.

دبیر ستاد اقامه نماز مازندران با اشاره به این که توسعه فرهنگ روستا با مصوبه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد واگذار شده است، افزود: کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران با گسترش کانون های مساجد در روستاها توانسته گام مؤثری در توسعه و ارتقای فرهنگی جامعه بردارد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، کانون های مساجد روستایی را بهترین مأمن برای حفظ فرهنگ در روستا دانست و ادامه داد: در حال حاضر بیش از 13 هزار پایگاه فرهنگی در مساجد، برخی زیارتگاه ها و مصلاهای شهرها و روستاهای کشور مستقر هستند که از این تعداد قریب به پنج هزار کانون در مساجد روستایی مشغول به فعالیت هستند.

وی با اشاره به گسترش وسایل ارتباط جمعی و مهاجرت روستائیان به شهرها که باعث شده آداب و رسوم روستاها دستخوش تغییر شود، خاطرنشان کرد: کانون های مساجد در روستاها باید در راستای حفظ این فرهنگ غنی روستائیان در بخش های مختلف فرهنگی، دینی و مذهبی تلاش بیشتری کنند.

دبیر ستاد اقامه نماز مازندران در ادامه سخنان خود گفت: 496 کانون های فرهنگی و هنری مساجد در مازندران وجود دارند که از این تعداد 255 کانون روستایی هستند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با تاکید بر لزوم ترویج فرهنگ در روستاها، بیان کرد: در هزار و 462 مسجد استان مازندران، طرح تلاوت نور و در 655 مسجد طرح تفسیر همراه برگزار می شود و 71 باب کتابخانه مساجد روستایی در این استان فعالیت دارند./950/پ202/ب

ارسال نظرات