با حضور امام جمعه اسفراین؛
نشست طلاب و فضلای شهرستان اسفراین در مشهد برگزار شد
خبرگزاری رسا ـ امام جمعه شهرستان اسفراین گفت: امداد اندیشه بر امداد جسمانی مقدم است؛ در حالی که امداد اندیشه به موازات امداد جسمانی پیگیری نمی شود و به اندازهای که برای حکمت عملی تلاش شده به حکمت نظری پرداخته نشده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، مجمع طلاب و فضلای اسفراینی مقیم مشهد، شب گذشته 9 خرداد با حضور امام جمعه و فرماندار شهرستان اسفراین، امام جمعه و بخشدار شهر صفیآباد، مسؤولان فرهنگی، طلاب و فضلای این شهرستان در مشهد برگزار شد.
حجتالاسلام محمدیان امام جمعه اسفراین در این مراسم با اشاره به آیه «ان الله لا یغیر ما بقوم حتی یغیر ما بانفسهم»، گفت: امداد اندیشه بر امداد جسمانی مقدم است؛ امداد اندیشه به موازات امداد جسمانی انجام نشده است یعنی به اندازهای که برای حکمت عملی تلاش شده به حکمت نظری پرداخته نشده است.
وی افزود: امام حسین(ع) خطاب به جماعتی فرمودند اگر کسی بین نجات ایمان یک مؤمن و نجات جان مؤمن دیگر نجات ایمان از دست دشمن را انتخاب کند بهتر از نجات جان مؤمن دیگر است؛ سر فصل نهضت ائمه اطهار حیاتبخشی فکری به جای حیاتبخشی جسمانی است.
حجتالاسلام محمدیان با اشاره به این که بدترین نوع بیچارگی فقر فکری است و کمیته امداد فکری باید قویتر از امداد جسمانی باشد، گفت: برای تشکیل حکومت به جز دو ستون اقامه نماز و ادای زکات، امر به معروف و نهی از منکر نیز از ستونهای آن محسوب میشوند زیرا همه خوبیها در این امور خلاصه میشوند.
وی افزود: محال است مسأله اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و حتی نظامی انجام شود ولی در آن نیاز به روحانی و کار فرهنگی نباشد پس باید چشمانداز و سازوکار مشخص داشت؛ زیرا در دنیای امروز که ابزارهای نوین به سوی ما حواله شده است با حرکت فردی نمیتوان به جایی رسید.
امام جمعه اسفراین با اشاره به کارکردها و رویکردهای فرهنگی شهرستان اسفراین گفت: فرهنگ عبارت است از خلقیات و ذاتیات یک جامعه و فرهنگ عمومی یعنی خلقیات و ذاتیاتی که افراد در جامعه دارند. شورایی با نام فرهنگ عمومی طراحی شده که در حقیقت اتاق فکر یک شهرستان محسوب میشود. طراحی این شورا کار بسیار ارزشمندی است ولی در اجرا خوب عمل نکرده و مانند سالنامه در مناسبتهای مختلف فقط مراسم اجرا میکند.
حجتالاسلام محمدیان تصریح کرد: در اسفراین، سعی شده است شورای فرهنگ عمومی با ایجاد مهندسی فکری گامهای بزرگی بردارد. مهندسی فکری یعنی بازخوانی، بازسازی و توسعه فرهنگ عمومی یعنی فرهنگهای ناب گذشته، بازخوانی، بررسی و بازسازی شده، بدیها و خرافات آن گرفته شده، توسعه یافته و مناسب با روز شود.
وی با اشاره به اینکه کارکردها و رویکردها باید همیشه با هم باشند، گفت: ستاد احیای امر به معروف و نهی منکر نیز از طراحی خوبی برخوردار است؛ اما ضعیف عمل میکند. در اسفراین این ستاد احیا شده و با همکاری فرمانداری به وسیله دو گروه کوچک این کار انجام میشود.
وی تأکید کرد: کسانی که در خیابان امر به معروف و نهی از منکر میکنند باید آموزش دیده باشند یعنی بدانند چه وقت، کجا، به چه کسی و چگونه تذکر بدهند؛ دشمن ما قوی نیست، ما از توان و دانش لازم برخوردار نیستیم.
امام جمعه اسفراین به قدمهای فرهنگی برداشته شده در این شهرستان نیز اشاره کرد و گفت: سطح سواد شهرستان بالا رفته است اما در کنار آن ثبات آموزش داده نشده است؛ ثبات یه معنای استقلال فکری و اندیشهای است که اگر در کنار سواد در مخاطب ایجاد شود یک شهرستان را بیمه میکند.
در ادامه این مراسم فرماندار شهرستان اسفراین، رییس سازمان تبلیغات اسلامی اسفراین و مسؤولان مجمع طلاب و فضلای اسفراینی نیز سخنرانی کردند و مشکلات فرهنگی شهرستان را مورد بررسی قرار دادند.
گفتنی است، مجمع طلاب و فضلای اسفراینی نهادی است مستقل و برخاسته از اراده جمعی فضلا و طلاب که در راستای انجام مسؤولیتهای دینی، انسانی و فرهنگی شکل گرفته است./932/پ202/س
ارسال نظرات