تقریب به معنای دست کشیدن از اعتقادات و اصول نیست
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیتالله سبحانی شب گذشته در جمع مسؤولان سازمان اوقاف، از وقف به عنوان صدقه جاریه یاد و تصریح کرد: وقف مصداق بارز عملی است که انسان برای خدا انجام میدهد و اگر وقف برای خدا نباشد در آن اشکال به وجود میآید.
وی با بیان اینکه وقفکنندگان بهترین اموال خودشان را از وارثان میگیرند و در اختیار شما قرار میدهند و این پدیده در ایران ریشه عمیقی دارد، گفت: مردم علاقه دارند مالی را که جمع کردهاند سودش به بقیه برسد و این صدقه گاهی وقف عام است و گاهی وقف خاص؛ وقف خاص را نمیشود مصرف کرد اما در وقف عام دست انسان باز است.
وی بر ضرورت ساختن مساجد برای شیعیان در مناطق محروم و آسیب پذیر کشور تاکید کرد و با بیان اینکه از موقوفات عام می توان در این جهت استفاده کرد، گفت: باید درآمد موقوفات اولویتبندی شود و به جای مصرف وقف در اکل و شرب آن را بیشتر در مصرف فرهنگی به کار ببرید.
حضرت آیت الله سبحانی با اشاره به تدوین کتابهایی در زمینه وقف، خاطرنشان کرد: امروز باید کتابهایی درباره وقف چاپ و در اختیار علاقه مندان قرار داده شود تا جامعه بیش از پیش به نقش وقف و آثار و برکات آن قرار گیرند.
این مرجع تقلید افزود: محتوای کتابها درباره وقف باشد یا فضایل اهلبیت(ع) را بدون تنش و با تأکید بر نقاط مشترک با اهلسنت بیان کند تا تقریب را عملی کنیم. تقریب به این معنا نیست که دست از مقدسات و اصول و اعتقادات بکشیم، باید مشترکات میان شیعه و اهلسنت را تقویت کنیم.
حضرت آیتالله سبحانی خواستار تبیین و اطلاع رسانی مسؤولان سازمان اوقاف درباره موقوفات و موارد مصرف آن شد.
در ابتدای این جلسه حجتالاسلام سیدابوالفتاح نواب، مسؤول دبیرخانه شورای عالی حوزههای علمیه سراسر کشور، به امر موقوفات اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به اینکه در گذشته نسبت به موقوفات بیتوجهی شده است، اکنون وقف میتواند منبع پردرآمدی برای حوزه باشد و نقش مؤثری را در مسائل مالی بپذیرد.
وی رویکرد جدید سازمان اوقاف را مهم ارزیابی کرد و ادامه داد: در رویکرد جدید، مدیران اوقاف از روحانیان پرانگیزه انتخاب شدند تا تأثیر آن در اداره حوزههای علمیه معلوم شود و امیدواریم موقوفات دیگری که در اختیار حوزههای علمیه است تعیین تکلیف شود. /914/پ202/ج