آشوب طرابلس و نگرانی علما و مقامات لبنانی؛
همکاری مردم و ارتش و دستگاه های امنیتی برای آرام کردن اوضاع طرابلس
خبرگزاری رسا ـ احزاب و گروه های مختلف لبنانی با ابراز نگرانی نسبت به استمرار حوادث و ناآرامی ها در شمال لبنان، خواستار همکاری مردم، دستگاه های امنیتی و ارتش برای حل این بحران شدند.
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از خبرگزاری های لبنان، حزب الله لبنان، روز گذشته با صدور بیانیه ای در واکنش به درگیری های هفته اخیر شهر طرابلس در شمال لبنان، اعلام کرد: حزب الله نسبت به این شهر و اهالی آن، همچنین نسبت به امنیت، ثبات و شکوفایی طرابلس بسیار حساس است و تنها راه حفظ ثبات داخلی آن را همکاری مثبت و فعالانه میان مردم و دستگاه های امنیتی و نظامی می داند.
حزب الله مسؤولیت حفظ ثبات این شهر را به دلیل جایگاه ویژه ای که در بافت ملی لبنان دارد بر عهده تمامی مردم این کشور دانست و ضمن تمجید از تمام تلاش های خالصانه و خیرخواهانه برای پشت سر گذاشتن بحران این شهر، همکاری میان ارتش و دستگاه های امنتیی به منظور دستیابی به ثبات و امنیت را ستود.
این بیانیه همه را به آرامش در برابر اینگونه حوادث فرا خواند و افزود: اینگونه سیاست ها سبب می شوند که دلایل واقعی بحران مشخص نشود و کسانی که اصرار دارند که از مسؤولیت های خود فرار کرده و تنها به دیگران تهمت بزنند، باعث می شوند که مدت زمان بحران طولانی تر شود و در نتیجه رنج و اندوه مردم طرابلس افزایش یابد.
این بیانیه که نخستین واکنش حزب الله به حوادث هفته اخیر شمال لبنان است از تمامی نیروهای سیاسی، فعالان، رهبران دستگاه های رسمی و وسایل ارتباط جمعی خواست تا مسؤولیت های بزرگ و مهم خود را در راستای خدمت به طرابلس بپذیرند، تا بدین شکل برای همه ثبات و امنیت حاصل شود و در آینده اینگونه حوادث خطرناک به وقوع نپیوندد.
آیت الله شیخ عبدالامیر قبلان، مسؤول مجلس اعلای اسلامی شیعیان لبنان نیز در خطبه های نماز جمعه، رخدادهای طرابلس و همچنین رخدادهای خونین سوریه و بحرین را با آموزه های اسلامی بیگانه دانست و تمامی کسانی که قدرت را در دست دارند به ایجاد صلح و آشتی فراخواند و گفت: عملکرد برخی مسلمانان، غربت اسلام را دو چندان می کند.
حجت الاسلام سید علی فضل الله، خطیب جمعه بیروت نیز با اشاره به خطرناک بودن حوادث طرابلس به ویژه هنگامی که رنگ و بوی مذهبی و طایفه ای بگیرند، رهبران طرابلس را به هوشیاری و تلاش برای فرونشاندن آتش فتنه فراخواند و گفت: این رخدادها جز درد و رنج بیشتر برای پایتخت دوم لبنان، طرابلس که باید لبریز از آرامش و استقرار باشد، ارمغانی به همراه ندارند.
از سوی دیگر، علامه شیخ عفیف نابلسی، مدیر حوزه علمیه امام صادق(ع) و خطیب جمعه شهر صیدا در جنوب لبنان نیز رخدادهای طرابلس را خطرناک ترین و چالش انگیزترین رخداد پس از پایان جنگ داخلی لبنان برشمرد و گفت: پیامدهای منفی اجتماعی، اقتصادی و روانی این درگیری ها متوجه ساکنان طرابلس است و این کشمکش میان فرزندان یک کشور آشکارا به سود دشمنان و به زیان امنیت و استقرار لبنان خواهد بود.
در همین راستا، مروان شربل، وزیر کشور لبنان همزمان با افزایش شمار قربانیان ناآرامی های اخیر شمال لبنان به 9 تن، نسبت به استمرار خشونت ها و گسترش آن در مناطق شمالی این کشور هشدار داد و گفت: اگر وضعیت کنونی در شهر طرابلس همچنان ادامه پیدا کند، این شهر به کانونی برای آغاز فتنه ای تبدیل خواهد شد که لبنان در طول تاریخ خود شاهد آن نبوده است.
وزیر کشور لبنان ضمن ابراز نگرانی از بروز جنگ میان سنی ها و شیعیان در این کشور، اظهار کرد: به هر شیوه ممکن باید خشونت ها در شهر طرابلس متوقف شود و ما امیدواریم که حوادث در کشورهای همجوار پایان یابد تا ناآرامی های داخلی لبنان نیز کاهش یابد.
پیش تر نیز نجیب میقاتی، نخست وزیر لبنان، ضمن ابراز نگرانی شدید از درگیری ها در شمال این کشور، اعلام کرده بود که اوضاع شهر طرابلس به هیچ وجه رضایت بخش نیست و آرامش نسبی آن همانند آتش زیر خاکستر است.
نبیه بری، رییس مجلس لبنان نیز با اشاره به دیدار اخیر خود با علی عواض عسیری، سفیر عربستان در لبنان، اهمیت اصل گفتوگو برای حل بحران طرابلس را خاطرنشان کرد و گفت: از سفیر عربستان در لبنان خواستم تا نسبت به برگزاری میز گفتوگوهای ملی میان گروه های لبنانی در خصوص اوضاع طرابلس مساعدت کند و قول داد این امر را به دولت متبوعش نیز منتقل کند.
رییس مجلس لبنان روند افزایش دامنه درگیری ها در شمال لبنان را خطرناک توصیف کرد و با ابراز اینکه رخدادهای طرابلس، امری عادی نیست و پیامدهای آن از مرز طرابلس و شمال لبنان گذشته است، افزود: موضوع طرابلس امروز به راه حل ریشه ای نیاز دارد و اگر شرایط اجازه می داد به تشکیل همایش ملی درباره اوضاع طرابلس اقدام می کردیم ولی اکنون تنها خواستار تشکیل میز گفتوگو های ملی با حمایت رییس جمهور لبنان هستیم.
از سوی دیگر ولید جنبلاط، رییس حزب سوسیالیست ترقی خواه دروزی لبنان، روز گذشته در مصاحبه با روزنامه السفیر با اشاره به دعوت نبیه بری به ایجاد گفتوگوهای ملی برای بررسی اوضاع طرابلس، استقبال خود از این طرح را اعلام کرد.
درگیری های طرابلس که مهمترین شهر شمال لبنان و پایتخت این منطقه خوانده می شود از روز شنبه به بهانه بازداشت شخصی به نام شادی مولوی به دست نیروهای امنیتی لبنان آغاز شد و ناظران سیاسی حوادث کشورهای همسایه را عامل اصلی این درگیری ها اعلام کردند.
از دو روز قبل ارتش لبنان در خیابانهای طرابلس مستقر شده بود و آرامش نسبی را برقرار کرده ولی از عصر روز گذشته درگیریها دوباره آغاز شده است و در تازه ترین دور خشونت ها در طرابلس، یک کودک کشته و ده تن دیگر از جمله دو سرباز ارتش زخمی شدند./981/ب913/ک
ارسال نظرات