۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۱ - ۱۵:۰۴
کد خبر: ۱۲۸۷۱۶

چند خبر کوتاه از آذربایجان شرقی

خبرگزاری رسا ـ تأکید بر برگزاری یادواره شهدا به صورت منطقه‌ای و اجرای 272 برنامه فرهنگی شاخص در آذربایجان شرقی از مهمترین اخبار کوتاه این استان است.
خبرگزاري رسا


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز،  آیت‌الله محسن مجتهدشبستری، در نخستین جلسه شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت اظهار داشت: فرهنگ ایثار و شهادت در رأس فضائل اخلاقی است و از منظر دین مبین اسلام جایگاه ویژه‌ای به آن اختصاص یافته است.

وی با اشاره به آیات قرانی مرتبط با موضوع ایثار و شهادت افزود: ایثار یعنی مقدم داشتن منافع جامعه بر مصالح شخصی و عالی‌ترین درجه ‌آن ایثار جان و شهادت در راه خدا است.

امام جمعه تبریز با بیان این‌که مقام شهادت فوز عظیمی است که از منظر قرآن کریم و ائمه معصومین مقام رستگاری عنوان شده است گفت: تجلی روحیه شهادت‌طلبی در جوانان این مرز و بوم و حضور مردم در تمام برهه‌ها و دفاع از آرمان‌های انقلاب اسلامی با تمام وجود باعث شده تا دشمنان فکر تجاوز به این مملکت را از یاد ببرند.

وی با اشاره به رسالت نهادهای فرهنگی در تعالی و تقویت فرهنگ ایثار و شهادت، بر لزوم ترویج و نهادینه کردن این فرهنگ و انتقال آن به نسل‌های آتی تأکید کرد.

نماینده ولی‌فقیه در استان آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: حرکت جوانان ایران اسلامی در دوران انقلاب و دفاع مقدس و روحیه شهادت‌طلبی آنان الگوی کشورهای اسلامی شده و این فرهنگ در انقلاب‌های منطقه تاثیر فراوانی داشته و موجب شده تا مردم این کشورها دیگر حاضر به اطلاعت از سلطه‌گران نباشند.

امام جمعه تبریز با اشاره به لزوم برگزاری باشکوه‌تر آیین‌های بزرگداشت شهدا تأکید کرد: برگزاری یادواره شهدا به صورت منطقه‌ای موجب رونق مجالس یادبود شهدا می‌شود.

وی همچنین با اشاره به لزوم توجه به وضعیت فرهنگی خانواده شهدا گفت: انعکاس رفتار خانواده‌های شهدا در جامعه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و نهادهای فرهنگی باید در این راستا برنامه‌ریزی ویژه‌ای داشته باشند.

تصویب اجرای 272 برنامه فرهنگی


علی داننده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی از اجرای272برنامه فرهنگی و هنری با اعتبارات تخصیص یافته به بخش فرهنگ در دور سوم سفر رییس‌جمهور خبر داد و گفت:  اعتبار تخصیص یافته به اداره کل ارشاد استان در سفر سوم هیئت دولت به آذربایجان شرقی معادل 45  میلیارد ریال بود که بر اساس آن برنامه‌های متعددی از سوی واحدهای ستادی و شهرستان ارائه و در نهایت 272 برنامه برای اجرا تصویب شد.


وی افزود: با اختصاص این رقم عملیات اجرایی پنج طرح بزرگ و مهم در سطح استان آغاز و همچنان با روند مطلوبی ادامه دارد، آغاز عملیات اجرایی مجتمع فرهنگی و هنری در شهرستان‌های آذرشهر و اسکو، احداث گالری در مقبره‌الشعرای تبریز، موزه‌دائمی شعرا و هنرستان دخترانه کوثر از محل اعتبارات فوق در دست اجراست.


مدیر کل ارشاد استان آذربایجان‌شرقی با اشاره به اهتمام جدی و خاص دولت‌های نهم و دهم به مقوله‌های فرهنگی و هنری اظهار کرد: از سال 1389 با تخصیص اعتبارات ویژه تحت عنوان ارتقای شاخص‌های فرهنگی استان، شاهد تغییر و تحولات گسترده در این بخش بوده‌ایم.


وی برگزاری مستمر شش دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب در دولت نهم و دهم را از دیگر فعالیت‌های شاخص این اداره کل عنوان کرد و فزود: بر همین اساس در سال 89 حدود 10 میلیارد ریال اعتبار بخش فرهنگ به آذربایجان‌شرقی اختصاص یافت که از این رقم 35 درصد جذب شد.


داننده اجرای طرح "مفاخر آذربایجان نماد سرافرازی ایران اسلامی" را از مهم‌ترین طرح‌های اجرایی در سال‌جاری عنوان کرد و گفت: براساس این طرح موزه علما و موزه شعرا و نویسندگان  احداث می‌شود.


ترویج فرهنگ ایثار و شهادت ضرورت همیشگی است


حجت‌الاسلام علی محمدزاده، امام جمعه شبستر، در یادواره شهدای توپخانه تیپ مکانیزه امام زمان(عج) نیروی زمینی سپاه در حسینیه ثارالله این تیپ اظهار داشت: هدفی که تمام انبیا الهی به آن مبعوث شدند و تمام شهدا برای آن شهید شدند و همه ما، مامور به آن هستیم حاکمیت خدا است و حاکمیت خدا، حاکمیت اسلام و قرآن بوده و امروز ما باید روی اهداف بیشتر کار کنیم.


وی افزود: دوران دفاع مقدس، دفاع براساس ایمان و عمل صالح بود و وعده پیروزی با این مصادیق است و  وعده الهی  هم محقق شده بنابراین اگر بخواهیم این وعده در مورد کشور و دنیا و آخرت تداوم یابد، باید ایمان و عمل صالح را همیشه حفظ کنیم.


امام جمعه شبستر با بیان اینکه راه حل تمام معضلات کشور حفظ فرهنگ شهادت است گفت: باید به آرمان و اهداف شهدا توجه و عنایت بیشتری شود، فرهنگ ایثار و شهادت نیاز اساسی و اصل جامعه به‌ویژه جوانان است و باید همگان برای احیای آن تلاش کنند.


وی دفاع از ارزش‌های انقلاب اسلامی به‌ویژه ارزش‌های هشت سال دفاع مقدس را یک وظیفه ملی و همگانی دانست و ابراز داشت: اکنون وظیفه تمام مسؤولان اجرایی و آحاد مختلف مردم این است که ضمن پاسداری هوشیارانه و همه‌جانبه از قداست خون هزاران شهید مبلغ دستاوردها و‌ آرمان‌های متعالی نیز باشیم.

ماندگاری حضرت فاطمه زهراء(س) به علت دفاع از حریم ولایت است


حجت الاسلام سیدسعید رشادی، امام جمعه هشترود، در گردهمایی کارمندان زن ادارات این شهرستان اظهار داشت: فاطمه زهرا (س) دارای یک سری رفتارهای منحصر بفرد و ابعاد مختلف شخصیتی بارزی در جامعه بود که الگوبرداری از این ویژگی ها موجب سعادت افراد جامعه می شود.


وی یادآور شد: فاطمه زهرا(س) نقش مهمی در آگاه سازی جامعه داشت تا آنجایی که سخنان تاریخی ایشان باعث بیداری مردم شد و ما اگر بخواهیم در زندگی موفق باشیم باید از زندگی ایشان و بزرگان الگو بگیریم.


وی با اشاره به حضور زنان در فعالیت های جامعه خاطرنشان کرد: زنان نقش بسزایی در عرصه های مختلف جامعه داشته و از ارزش، مقام و منزلت بیشتری برخوردارند که برای حفظ این ارزش ها باید فاطمه زهرا (س) را الگوی خود در زندگی قرار دهند./935/پ203/ب

ارسال نظرات