عضو شورای استانی حوزه علمیه آذربایجان غربی:
اسلام دین نشاط و تفریح متعادل است
خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام موسوی شکوری با تأکید بر این که اسلام مخالف تفریح نیست، مگر این که مبانی اخلاق در آن زیر سؤال رود، گفت: تعادل در شادی و تفریح و دوری از هرگونه افراط در این زمینه، برای سلامت معنوی فرد و اجتماع ضروری است.
حجت الاسلام سید رضی موسوی شکوری، رییس حوزه علمیه شهرستان، خوی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در خوی، به جایگاه تفریح و نشاط در اسلام پرداخت و گفت: در فرهنگ غنی اسلام تفریحات سالم برای بازپروری و نشاط در کار، رغبت و رشد در تمام جهات زندگی یک ضرورت عنوان شده و مورد تأکید و تأیید ائمه معصومین (ع) قرار گرفته است.
وی در ادامه نشاط را جزئی از سیر تکاملی و رشد شخصیت فردی و اجتماعی انسان عنوان کرد و افزود: تفریح سالم، نشاطی است که انسان پس از تلاش و فعالیتهای سنگین جسمی و روحی بر میگزیند تا رنج، اندوه و همّ و غم را از خود دور کند و از این جهت مورد تأکید اسلام قرار گرفته است.
امام جمعه خوی با بیان این که متأسفانه، برخی از مردم در برداشت از شادی، مثل بسیاری از پدیده های دیگر، دچار افراط و تفریط شده اند، افزود: عده ای برای تفریح و شادی، هیچ محدودیت قانونی و شرعی را برنمی تابند و عده ای دیگر هر گونه شادی و تفریح سالم را بر خود ممنوع کرده، و خود را از استفاده صحیح از مواهب الهی محروم می کنند که هردو بر خلاف موازین اسلام عمل می کنند.
وی با تأکید بر این که اسلام مخالف تفریح نیست مگر اینکه امر خلاف شرع و اخلاق در آن رخ دهد، گفت: باید تعادل در شادی و تفریح رعایت شود و از هرگونه افراط که برای خود فرد و دیگران مضر باشد، پرهیز شود.
رییس حوزه های علمیه خوی درخصوص دیدگاه اسلام درباره تفریحات سالم اذعان داشت: تفریحی مناسب است که با اصول تربیت و تعالیم اسلامی مغایر نباشد، به دیگران و خود فرد زیان مالی، آبرویی و جانی نرساند و باعث آزار و اذیت دیگران نشده و انسان را از دایرة بندگی خدا خارج نکند.
وی دائره تفریح و شادمانی اسلامی را وسیع ارزیابی کرد و گفت: ورزش های از قبیل فوتبال، کشتی، شمشیربازی، دو، اسب سواری، کوهنوردی، شنا، گردش در دشت و صحرا، پیاده روی، و همچنین شنیدن موسیقیهای غیر حرام، دیدن فیلمهای سینمایی مفید، خواندن مطالب طنز، شعر، حل جدول، مشاعره، لطیفهگویی، مسابقه علمی، مهمانی رفتن، پذیرفتن مهمان، لباس نو خریدن، عطر زدن و... از تفریحات سالم به شمار می رود البته تا آنجایی که از افراط و تفریط پرهیز شده و خلاف رشد وکمال و مسائل شرعی نباشد.
رییس شورای فرهنگ عمومی خوی از اسلام به عنوان دین نشاط، فعالیت و سرزندگی یادکرد و افزود: در دین مقدس اسلام شادی ها و تفریحات سالم برای تقویت روح آدمی، از ضروریات زندگی است چراکه بدون استراحت و نشاط، انسان به اضطراب و عصبانیت، بداخلاقی، کاهش شوق نسبت به زندگی و همچنین افسردگی دچار می شود.
وی در ادامه با بیان این که در جامعه غم زده، انرژی افراد صرف برطرف کردن اندوه و ناراحتی شده و دیگر فرصتی برای تولید و توسعه باقی نمی ماند، خاطرنشان کرد: در جامعه خوشحال و شاداب، تولید بهتر، اشتغال بیشتر و اقتصاد، سالم تر خواهد بود و بدون شک در چنین محیطی امنیت اجتماعی و فردی راحت تر به دست می آید.
حجت الاسلام شکوری در پایان از کار و تلاش و دوری کردن از تنبلی به عنوان بهترین تفریح یاد کرد و افزود: کار و تلاش باعث شکوفا شدن استعداد و خلاقیت انسان شده و انسان را از غم و غصه نجات میدهد./938/302/س
ارسال نظرات