نامزدهای انتخابات به جای کوبیدن دیگران توانایی های خود را اثبات کنند
حجت الاسلام حسین جوشقانی، عضو هیأت مدیره مؤسسه فرهنگی روایت سیره شهدا، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا گفت: هم اکنون در موقعیت حساس و ویژه ای به سر می بریم، از یک سو تحریم های بین المللی و تهدیدات خارجی و از سوی دیگر حساسیت های داخلی به ویژه وجود برخی از جریان های انحرافی و نیروهایی که به هر جهت به انقلاب و نظام وفادار نمانده اند، بر اهمیت شرکت و حضور آگاهانه در انتخابات می افزاید.
وی در ادامه با اشاره به فرموده امام راحل که «مجلس در رأس امور قرار دارد»، افزود: مقام معظم رهبری نیز می فرماید «مجلس از جایگاه ویژه ای برخوردار است» از این رو نماینده ای که می خواهیم به مجلس بفرستیم لازم است شرایط و ویژگی هایی داشته باشد.
این استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: نماینده مردم باید از جنس خود مرد، در میان مردم، از توده مردم و دردآشنا و مردم شناس باشد. نماینده مجلس باید دشمن شناس باشد، یعنی در عرصه کنونی که دشمن با توطئه های چند لایه در صدد ضربه زدن به انقلاب و نظام اسلامی است، بصیرت و نگاه ژرف دینی داشته و توطئه ها و تهدیدات دشمن را بشناسد.
حجت الاسلام جوشقانی یادآور شد: نماینده باید دغدغه ولایت، دین، معارف دینی و قرآن داشته باشد، اگر نماینده مجلس شورای اسلامی این دغدغه های ارزش مدارانه را نداشته باشد، چگونه می تواند در کشور اسلامی، قانون اسلامی و مباحث دینی را تدوین و دنبال کند.
وی تخصص را از دیگر ویژگی های نمایندگان دانست و گفت: با توجه به وجود کمیسیون های تخصصی در مجلس، نماینده باید در یک رشته تخصص داشته باشد و در این کمیسیون ها به صورت تخصصی امور را دنبال کند.
این فعال عرصه فرهنگی تبلیغی کشور تأکید کرد: مجلس در کشور ما از جایگاه بسیار رفیعی برخوردار است، یکی از وظایف مجلس نظارت بر حسن اجرای قانون، نظارت بر قوای دیگر و همه شؤون مملکت است، از این رو باید نمایندگانی را به مجلس بفرستیم که شجاع و دقیق باشند.
وی تقوا را از دیگر ویژگی های نماینده اصلح دانست و گفت: عمل و گفته نمایندگان را محک بزنیم، در قرآن کریم بیش از صد مورد ایمان و عمل صالح در کنار یکدیگر آمده است، نمی شود کسی به زبان بگوید من ولایتمدار و انقلابی هستم، دلسوز مردم هستم، اما در رفتار، مرام و مسلکش به گونه ای دیگر باشد.
حجت الاسلام جوشقانی تصریح کرد: باید باورها، نگرشها و حوزه رفتار یک نماینده با منش او تطبیق کند و مشعر بر این باشد که دارد با صداقت سخن می گوید، از این رو اگر گفتار و کردار نماینده ای مطابق با مواردی که گفته شد، هست، به او رأی دهیم.
عضو هیأت امناء مؤسسه سیره شهدا،با اشاره به رعایت اخلاق در انتخابات خاطر نشان کرد: کاندیداها نباید در میدان رقابت به هر قیمتی رقیب خود را از صحنه خارج کنند، بلکه لازم است هر کسی خودش را معرفی کند، نه این که سنگر و شخصیت دیگری را بکوبد.
وی با تأکید بر این که مردم ما در انتخاب خود بصیر و آگاهند، ابراز داشت: فردی که به عنوان یک کاندیدای نمایندگی در عرصه اجتماعی انتخابات وارده شده است، در صدد بیان توانمندی، ظرفیت و کارآیی خود باشد، چه داعیه ای وجود دارد که دیگری را بکوبد.
حجت الاسلام جوشقانی بیان داشت: مردم خورشید روشنگری به نام ولایت فقیه پیش روی دارند که برای آنها ملاک ها و معیارها را تبیین می کند، از این رو مردم نمایندگان را بر اساس آن معیارها و ملاک ها سنجیده، تطبیق داده و انتخاب می کنند. از این رو دلیلی ندارد که یک نماینده با کوبیدن دیگران، یک فضای مسموم، غیر دینی و غیر اخلاقی ایجاد کند که نتیجه آن بی تقوایی سیاسی و ده ها ناهنجاری دیگر در جامعه است.
وی وابستگی نمایندگان به صاحبان قدرت و ثروت را یکی از آسیب ها بر شمرد و گفت: نماینده ای که وابسته به زر و زور باشد در آسیب ها، ناهنجاری ها، کاستی ها و نقصان ها در درجه اول کانون قدرت و ثروت را می بیند و در صدد تأمین نیازها و خواسته های آنان است، این چنین نماینده ای دردی از مردم دوا نمی کند.
حجت الاسلام جوشقانی تأکید کرد: نماینده ای که وابسته به ثروت و قدرت نیست، آزاده است و در تصمیم گیری ها ابر قدرت است، زیرا در رهن و گرو کسی نیست، با تقوا، تخصص، بصیرت و توانایی هایی که دارد، در صدد رفع نقصان و مشکلات مرم است.
وی ادامه داد:نماینده ای که وامدار دیگران است، اصل و فرع را جابهجا می کند، آدرس غلط می دهد، یک مسأله فرعی مورد توجه کانون قدرت و ثروت مسأله اصلی او می شود، بودجه ها را به سمتی که می خواهند سرازیر می کند، نگاه ها را معطوف به جای دیگر می کند و مسیر را منحرف می کند، از این رو است که مقام معظم رهبری می فرماید«نماینده ای انتخاب کنید که وابسته به کانون قدرت و ثروت نباشد».
این فعال عرصه تبلیغی و فرهنگی در پایان گفت: امام راحل(ره)، رهبر معظم انقلاب، بزرگان حوزه و دین، مراجع بزرگوار تقلید به عنوان یک امر الهی و تکلیف الهی بر ضرورت شرکت در انتخابات تأکید کرده اند، از این رو با قصد قربت پای صندوق می رویم و این وظیفه سیاسی الهی را به نحو شایسته انجام می دهیم، به امید این که هر رای ما تیری بر قلب دشمن و نظام سلطه باشد./919/ت301/ع