۱۲ بهمن ۱۳۹۰ - ۰۰:۲۱
کد خبر: ۱۲۲۱۵۱
حجت الاسلام ماندگاری:

ایجاد آرامش روانی برای دیگران ثوابی فراتر از خنداندن دارد

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه در پاسخ به این شبهه که اسلام آیین حزن، گریه و افسردگی است گفت: شاد بودن تنها به خندیدن نیست. اگر گره ای از کار کسی باز کنیم که غمش برطرف شود، به آرامش خاطر برسد و نشاط و آرامش روانی برای او ایجاد شود اثرش صد برابر بهتر از خنداندن اوست.
حجت الاسلام ماندگاري

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام ماندگاری، استاد حوزه علمیه قم در برنامه امروز سمت خدا که از شبکه سوم سیما پخش می شود با اشاره به این که دین ما دین رحمت و خداوند ارحم الرحمین و پیغمبر ما رحمه للعالمین است، گفت: شعار گسترش دین ما، گسترش رحمت است. پس از فتح مکه به اقتضای عادت، بیشتر اصحاب خواستند انتقام بگیرند اما پیامبر(ص) فرمود امروز روز رحمت است نه انتقام و هرکس در مسجد الحرام و خانه ابوسفیان باشد در امان است.

وی ادامه داد: کسی نیست که از آزارهای ابوسفیان نسبت به پیامبر ویارانش آگاه نباشد ولی پیامبر(ص) با این کار جنبه رحمت در دین اسلام را به نمایش گذاشت.

استاد حوزه علمیه با بیان این که مکتب ما مکتب رحمت است اظهار داشت: هر کس می خواهد پیوندی با خدا و پیامبر داشته باشد باید همچون آنها از در رحمت وارد شود. مظاهر رحمت در دین ما زیاد است، وجود مقدس امام زمان(عج) وجود ذوالرحمه است ایشان برای هدایت، رحمت و مغفرت می آید و تنها کسی که نخواهد در این وادی قرار بگیرد از سر راه برداشته می شود.

وی در پاسخ به این شبهه که دین اسلام آیین حزن، گریه و افسردگی است گفت: شادبودن و نشاط فقط به خندیدن نیست. اگر قدمی برداریم که گره ای از کار کسی باز شود، غمش برطرف شود و به آرامش خاطر برسد و نشاط و آرامش روانی برای او ایجاد شود اثرش صد برابر بهتر از خنداندن اوست.

حجت الاسلام ماندگاری با بیان این که ماه ربیع فرصت مناسبی برای بخشیدن دیون است، افزود: اگر هر کس در حد خودش هر دینی بر گردن مردم دارد ببخشد و واسطه شود تا دیگران هم دیون خود را ببخشند همه در این ماه رحمت را احساس می کنند.

وی ادامه داد: در آیه 159 سوره آل عمران خداوند می فرماید «فعفوا عنهم فاستغفر لهم» ای پیغمبر مردم امتت خطا کردند، من واسطه می شوم تا تو آنها را ببخشی و تو واسطه شو تا من آنها را بیامرزم. بخشیدن و واسطه شدن برای بخشش آنقدر ارزش دارد که خداوند وجود نازنین پیامبر و خود را در ابتدای این صف قرار داده است.

حجت الاسلام ماندگاری افزود: کسی که حقی را می بخشد نباید از بنده خدا توقع داشته باشد چرا که طرف معامله او خداست وباید از خدا انتظار پاداش داشته باشد نه از بنده خدا. هر کس ببخشد خدا او را می بخشد و این باعث می شود تا با دست پر وارد صحنه محشر شود.

وی بیان داشت: توجه به سه نکته در اینجا قابل تامل است؛ نخست آنکه تا نبخشیم بخشیده نمی شویم، دیگر آن که باید ببخشیم تا در زمره امت رحمه للعالمین قرار گیریم و خدا نیز نظر رحمت به ما داشته باشد و نکته سوم این که اگر نبخشیم طرف شیطان هستیم، چرا که حد وسطی وجود ندارد یا طرف خدا که با بخشش حاصل می شود یا طرف شیطان که با نبخشیدن ایجاد می شود.

استاد حوزه علمیه بیان داشت: چه خوب است که در این ماه، حرکت بخشیدن و واسطه برای بخشش را عمومی کنیم به طوری که در هرجایگاهی هستیم برای اینکه اصلاح ذات البین کنیم و واسطه بخشیدن یکدیگر شویم، تلاش کنیم.

وی در پایان به ائمه جمعه و جماعات توصیه کرد در خطبه های نماز جمعه در این ماه به مساله رحمت بپردازند و کارهایی را که به نوعی رحمت محسوب می شود در شهر و مجموعه خود انجام دهند تا همه طعم رحمت را بچشند. /916/پ202/ع

ارسال نظرات