معاون سیاسی استانداری مازندران:
انقلاب اسلامی با ماهیت دینی خود اعتبار نظریههای غربی را مخدوش کرد
خبرگزاری رسا ـ معاون سیاسی استانداری مازندران گفت: اصول اندیشه سیاسی امام راحل مبتنی بر عدم مشروعیت سلطنت به دلیل عدم اتکا به رأی مردم و مخالفت رژیم پهلوی با احکام اسلامی بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، هادی ابراهیمی، معاون سیاسی امنیتی استاندار مازندران، امروز در جمع دست اندرکاران ستادهای مردمی دهه مبارک فجر استان گفت: انقلاب اسلامی ایران با ماهیت دینی خود ضمن مخدوش کردن اعتبار نظریه های غربی، توانست مفاهیم استقلال، آزادی و عدالت اجتماعی را در چارچوب حکومت دینی به دنیای مادی گرای معاصر عرضه کند.
وی افزود: انقلاب اسلامی با نقد مدرنیته به این نکته تاکید کرد که تاریخ، مسیر واحد و یکسان ندارد و این ایده که همه جوامع به سوی لیبرالیسم و دموکراسی غربی در حرکت اند، پنداری بیش نیست.
ابراهیمی، وجه تمایز انقلاب اسلامی با نهضت مشروطه، قیام تنباکو و نهضت ملی شدن صنعت نفت را مجموعه عناصر منحصر به شرایط این انقلاب عظیم مردمی دانست و اظهار داشت: اصول اندیشه سیاسی امام(ره) مبتنی بر عدم مشروعیت سلطنت به دلیل عدم اتکا به رأی مردم و مخالفت رژیم پهلوی با احکام اسلامی بود.
وی بیان داشت: امام خمینی(ره) بر جامعیت دین و پیوند ناگسستنی دین و سیاست، تلاش برای ایجاد حکومت اسلامی، حق فقها در اعمال ولایت سیاسی در عصر غیبت و حق مردم در تعیین نوع نظام و حاکمان سیاسی و نظارت بر مسؤولان تاکید داشتند.
معاون سیاسی امنیتی استاندار مازندران با اشاره این که رژیم پهلوی بر بنیادهای سست و لرزان استوار بود، مهم ترین بحران این رژیم را بحران مشروعیت دانست و اذعان داشت: مشروعیت هر نظام سیاسی به رضایت مردم از دولت، پذیرش آزادانه حکمرانی حاکمان و نیز اعتقاد آنها به حقانیت ساختار سیاسی بستگی دارد.
وی ادامه داد: از سوی دیگرمشروعیت هر نظام سیاسی به میزان نفوذ ایدئولوژی مشروعیت بخش آن نیز بستگی دارد.
ابراهیمی تصریح کرد: دولت پهلوی برای حل بحران مشروعیت خود کوشید تا از یک سو ناسیونالیسم شاهنشاهی را به عنوان ایدئولوژی مشروعیت بخش خود مطرح کند و از سوی دیگر با ایجاد رفاه کاذب مبتنی بر درآمد نفت، سکوت و رضایت مردم را جلب کند.
وی ادامه داد: اما ناسیونالیسم به گونه ای که مطرح شد هیچ گاه نتوانست به مقبولیت مردمی رژیم پهلوی کمک کند و حتی با توجه به جنبه غیرمذهبی و گاه آشکارا ضد اسلامی آن، بر شدت بحران مشروعیت رژیم افزود.
معاون سیاسی امنیتی استاندار مازندران در ادامه سخنان خود مشکل دیگر رژیم پهلوی را بحران مشارکت سیاسی اعلام کرد و گفت: این رژیم فاقد ساز و کار موثر قانونی و نهادی برای جذب تقاضاهای مشارکت سیاسی بود.
وی با اشاره به این که مردم در دوران پهلوی نتوانستند خواستههای خود را به صورت مسالمت آمیز بیان کنند، خاطرنشان ساخت: در طول دوران پهلوی هیچگاه انتخابات کاملاً آزاد برگزار نشد چرا که همواره دولت در انتخابات دخالت می نمود و نمایندگان مورد نظر خود را به مجلس می فرستاد.
ابراهیمی بیان کرد: دولت پهلوی در مقاطعی کوشید تا بحران مشارکت را برطرف سازد که ایجاد حزب رستاخیز از جمله اقدامات برای این کار بود اما این حزب کاملاً دولتی بود و در راستای ترویج اطاعت از شاه و تمجید برنامه های رژیم فعالیت می کرد.
وی افزود: نبود مطبوعات مستقل و وابستگی بیش از حد دولت پهلوی به شاه، رژیم پهلوی را بیش از حد ناتوان و ناکارآمد نمایان کرد.
ابراهیمی، دلایل اصلی به قدرت رسیدن دولت استبدادی شبه مدرن در ایران را ناکامی مشروطه و ناامنی و آشوب ایجاد شده از سوی انگلیسی ها و خوانین و اندیشه های باستان گرایی برخی روشنفکران دانست و تصریح کرد: رضا شاه قصد داشت ایدئولوژی ناسیونالیسم شاهنشاهی را جایگزین مذهب سنتی ایرانی نماید و مشروعیت رژیم خود را بر آن استوار سازد.
وی افزود: این ایدئولوژی که در شعار خدا، شاه، میهن نمود می یافت دارای دو ویژگی بزرگ نمایی تاریخ باستان و قوم آریایی و توجه به جنبه هایی از فرهنگ ایران باستان که با نیازهای سلطنت پهلوی مناسبت داشت، بود.
معاون سیاسی امنیتی استاندار مازندران در ادامه بیان کرد: آنچه که امروز و پس از گذشت 32 سال از عمر با برکت نظام اسلامی گاهاً باعث تاسف می شود، اظهار نظرها و تحلیل های مغرضانه و جهت دار دشمنان و متاسفانه قضاوت های غیرمنصفانه و غیرواقع بینانه درباره وضع موجود کشور است.
ابراهیمی اظهار داشت: متاسفانه در این قضاوت ها بسیاری از اقدامات و دستاوردهای انقلاب اسلامی نادیده گرفته می شود که در برخی موارد این کار از سوی برخی از فرهیختگان و خواص جامعه صورت می گیرد.
وی افزود: اما در تأمل واقع بینانه و تحلیل درست تحولات پس از انقلاب نشان می دهد که با توجه به شرایط و محدودیت ها و تحریم ها، جمهوری اسلامی توانسته ضمن مقاومت در برابر فشارها و تجاوزات بیگانگان، در اصلاح و بهبود وضعیت معیشتی و اجتماعی مردم توفیقات فراوانی به دست آورد./950/پ202/س
ارسال نظرات