۰۱ دی ۱۳۹۰ - ۱۲:۳۹
کد خبر: ۱۱۹۴۲۶
آیت الله مکارم شیرازی:

باید صادر کننده علوم باشیم و به دوران حیات علمی خود بازگردیم

خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت الله مکارم شیرازی، با بیان اینکه علوم از شرق به غرب رفته است، تاکید کرد: امیدواریم روزی برسد که ما صادر کننده علوم باشیم و مجددا به دوران حیات علمی خود بازگردیم.
آيت الله مکارم شيرازي
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله مکارم شیرازی از مراجع تقلید، روز پنج شنبه در همایش قرآن پژوهی و طب که با حضور مسؤولان کشوری و شخصیت های حوزوی در سالن همایش دانشگاه علوم پزشکی قم برگزار شد، برگزاری این همایش را اقدامی ارزنده و شایسته تقدیر توصیف کرد.

وی با قدردانی از ابراز لطف مسؤولان نسبت به خودش، به تبیین اهمیت قرآن پرداخت و خاطرنشان کرد: اگر سخنان مولی امیرالمؤمنین را درباره قرآن جمع آوری کنیم خود یک کتاب مفصل می شود.

این مرجع تقلید گفت: ایشان می فرماید قرآن بهار دل ها و چشمه های جوشان علم و دانش است و هر زمانی که احساس می کنید قلبتان زنگار گرفته، برای رهایی از این وضعیت به قرآن پناه ببرید.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی افزود: هر کس در کنار قرآن بنشیند از اشتباهات و گمراهی های او کم و در مقابل بر فهم و درک او افزوده می شود و اگر این گونه نشد معلوم می شود جلوس ما در محضر قرآن جلوس قرآنی و صحیح نبوده است.

وی در ادامه گفت: ما از ابتدای عمر با قرآن سر و کار داشتیم، الان نیز سروکار ما با قرآن است، من معمولا صبح و شب مقید هستم که قرآن بخوانم، هر زمان که قرآن می خوانم چیزی تازه دست گیرم می شود و تصور من این است که اگر تا آخر عمر هم تکرار کنیم مطالب جدید و تازه در قرآن وجود دارد.

این مرجع تقلید با اشاره به موضوع همایش که قرآن پژوهی و طب است، تاکید کرد: قرآن کتاب طب، ریاضیات و ... نیست اما مطالبی دارد که اشارات مهمی به مسائل مختلف علمی در آن شده است و بایستی به آن توجه کرد.

این مرجع تقلید با بیان اینکه قرآن سه بخش شامل متون، اشارات و بطون دارد، اظهار داشت: بطون قرآن در اختیار ائمه اطهار(ع) است، متن قرآن ظاهر است و همه افراد می فهمند، اشارات قرآن نیز با تامل و مراجعه به تفاسیر به دست می آید.

وی افزود: در متن قرآن ممکن است مسائل ریاضی نباشد اما در اشارات آن هست و باید به آن توجه کرد، من خودم زمانی یک مشکل داشتم که از طریق مراجعه به طب مشکل حل نشد اما از راه قرآن راه حل آن را یافتم.

وی با بیان اینکه قرآن کتاب هدایت بشر است، تاکید کرد: تامل و تدبر در آیات قرآن مطالب زیادی را به انسان یاد می دهد و باید توجه داشت کسانی که قرآن را دارند غنی هستند.

این مفسر قرآن کریم اضافه کرد: اگر ارتباط ما با قرآن مستحکم باشد همه چیز را خواهیم داشت، عکس این مساله نیز صادق است و اگر همه چیز داشته باشیم اما قرآن را نداشته باشیم فقیر هستیم.

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم تاکید کرد: خوشبختانه مراکز دانشگاهی به این سمت روی آورده اند و آن گونه که به ما گزارش شد مقالات خوبی نیز به همایش قرآن پژوهی و طب ارسال شده و این مساله خوبی است.

این مرجع تقلید در ادامه مبدا علوم مختلف را دین مبین اسلام دانست و اظهار داشت: امروز خیال می کنیم علم از غرب به شرق می آید و ما باید مصرف کننده علوم آنها باشیم، در حالی که از سابق علوم از شرق به غرب رفته است.

وی با تاکید بر اینکه امیدواریم صادر کننده علوم باشیم و به دوران حیات خود برگردیم، تاکید کرد: امیدوارم همه شما عزیزان در پناه خداوند سربلند باشید و در سایه عمل به قرآن به موفقیت های خوبی دست یابید. /924/پ202/ج
ارسال نظرات